Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igen-igen nagy sz*r van a fideszes palacsintában. Ha az ellenzék nem eteti meg a kormánnyal, akkor nem kormányt akarnak váltani, csupán állást keresnek a következő négy évre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, madárfüttyös, demokratikus szép reggelt kívánok mindenkinek! Üzemszerűen működik az ország. Merkely Béla kardiológus elmondta, az ő szakmai véleménye szerint hogy is lesz azokkal a harmadik oltásokkal. Igaz ugyan, hogy szakértők – akik nem kardiológusok – és például a Pfizer gyártója is hülye ötletnek tartja azt, hogy a harmadik oltás teljesen más mechanizmusú legyen, mint az első kettő – legalábbis addig, ameddig nem áll rendelkezésre elég vizsgálati eredmény -, majd Merkely megmondja, Orbán – esetleg Szijjártó – pedig eldönti. Elvégre ők jobban értenek hozzá. Én nem értek, de teljesen laikusként kevés esélyt látok arra, hogy akik türelemmel kivárták, hogy az Unióban engedélyezett vakcinához juthassanak, majd most tömött sorokban fognak jelentkezni egy kis kínai oltásért.

Szép nap volt a tegnapi. Egyrészt azért, mert végre nem volt negyven fok, és még levegőt is lehetett kapni, másrészt mert előkerültek olyan országos kedvencek, mint Müller Cecília, Demeter Szilárd, Horváth Ildikó (ő az egészségügyért felelős államtitkár, ami az összevissza vont minisztériumi hatásköröket tekintve a legközelebb áll az egészségügyi miniszterhez. Már amennyiben nem Kásler Miklóst tekintjük annak, de szerintem ne tegyünk ilyet), de még Rácz Zsófia is, akiről tudjuk, olyan hihetetlenül tehetséges, hogy még a vonatkozó törvényt is átírták a kedvéért, mert addig diploma kellett a helyettes államtitkári tisztség betöltéséhez, de aztán már nem kell. Azért gyűltek ők össze ilyen szép számban, hogy újraindítsák az életünket.

Június 15-én állt fel a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs azért, hogy az élet újraindulásához adjon meg minden lehetséges segítséget. Az átoltottság lehetővé teszi, hogy ismét visszatérjen az élet azokba a terekbe, ahol sokáig nélkülöznünk kellett a személyes jelenlétet.
Az eddigi 6 ülésen összesen több mint 50 javaslatot és előterjesztést tárgyaltunk meg. A javasolt és meghozott döntések összértéke megközelíti a 80 milliárd forintot.
Az üléseken érintettük a kultúra, a sport, az egészségügy, a családpolitika, a gyermek- és ifjúságügy, a járványügy, a köznevelés és a turisztika témaköröket is.
Ezt Novák Katalin írta az ő fészbukjára. Ha jól értem, 80 milliárd forintnak vertek eddig a seggére, de legalábbis ebbe az irányba próbálnak haladni. Ha jól számolom – na jó, inkább saccperkábé -, ennyi pénzből nagyjából 800 évig lehetne támogatni Iványi Gáborék szervezetét, mármint azzal az évi 95 millió forinttal, amit elvettek tőlük. Mert kell a járvány elleni védekezéshez a legkiszolgáltatottabbak utolsó forintja, utolsó falat kenyere is. Sőt, mondok valami mást. Itt egy fotó a törzsi gyűlésről:

Facebook/Novák Katalin

Ha csak azok az emberek, akik référtek a fotóra – és nem sokat kockáztatok ha feltételezem, hogy mindannyiukat mi fizetjük ilyen vagy olyan poszton – egyetlen hónapban évente nem kapnának fizetést, máris meglenne az Iványiéktól lenyúlt összeg. Az egész évre való.

Tudom, most mindenkit egyetlen dolog érdekel, aki bármennyire is érdeklődik a politika iránt. Az, amiről eddig egy vak hangot nem beszéltem. Nem áll szándékomban elhülyéskedni a legfontosabb kérdést. Úgy gondolom, érdemes várni egy keveset, hadd forrja ki magát a dolog. Már régebben elmúlt nálam a csodavárás, a mesékben sem hiszek egy ideje. Az a véleményem, hogy egyáltalán nem véletlen baleset a kémszoftver-ügy előbukkanása. Azt is gondolom, hogy annak is oka van, hogy egyetlen európai vagy uniós ország sem érintett az eddigi tudásunk szerint. Semennyire nem lennék meglepve, ha még néhány fura dolog felszínre bukkanna, amiről – ha jól végzik a dolgukat, és feltételezem, hogy jól végzik – az uniós országok titkosszolgálatai és a nagyhatalmak titkosszolgálatai is tudnak és az első perctől tudtak. Olyan titkokra gondolok, melyek a közösség kormányait nem érintik, kivéve egyet. Most úgy tűnik, Orbán magára maradt. Az Unió nem fogja kihúzni ebből a szarból, nem is tehetné. Izrael a saját bőrét fogja menteni. A marslakók pedig mostanság nem várhatók. Igen-igen nagy szar van a fideszes palacsintában. Ha az ellenzék nem eteti meg a kormánnyal, akkor nem kormányt akarnak váltani, csupán állást keresnek a következő négy évre.

Pintér Sándor megszólala az ügyben és kijelentette, hogy:

Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el.

A mondat első részével tudnék vitatkozni, szoktam is. Nagyjából naponta. A második része valószínűleg igaz, mert már régen úgy változtatták meg a jogszabályokat, hogy törvénybe foglalták azt, ami bármely másik országban – demokráciáról beszélek – mélységesen törvénytelen lenne. Innen nézve igen, alighanem a hatályos jogszabályok szerint csináltak majdnem mindent. De azért nekem vannak kétségeim, bár nem vagyok jogász. Aki az, attól kérdezem: ha holnap a kormány szavazógépe – úgy is, mint parlament – törvénybe iktatja, hogy bárkinek jogában áll meglincselni a kopaszokat, kékszeműeket, szeplőseket, akkor az onnantól jogszerű lesz?

Nem pontos a megfogalmazás, de nagyjából ott tartunk jogállamilag, hogy nem nagyon van kontroll, ha az igazságügyminiszter engedélyt ad bármely magyar polgár megfigyelésére, lehallgatására, levelezésének átnézésére, követésére, lakásának titkos átkutatására, az onnantól jogszerű. Mert ez a törvény. Varga Judit 3 hónap alatt közel 500 ilyen engedélyt írt alá. Pintér Sándor vajon tudja, kik ezek az emberek, milyen okból mászhatnak bele a magánéletükbe, Varga Judit kinek tartozik elszámolással ezekkel az engedélyekkel kapcsolatban (Orbán Viktor nem ér, még mindig nem ő a Jóisten), sőt, Pintér Sándor kinek számol el a ténykedésével? Na ugye!

Az a nagy büdös helyzet, hogy ebből nem húzza ki a kormányt semennyi Habony, Bayer, Jurák, Gajdics, Halász, Hollik. Mindegy a név. A szoftvert a magyar kormány vásárolta. Senki más nem vásárolhatta. Ha a kormány utasítására történtek a kizárólag politikai okokra visszavezethető lehallgatások, akkor azért, ha a kormány tudta nélkül történtek, akkor meg azért hibás a kormány, Orbán Viktor, Varga Judit, Pintér Sándor külön is. És pont.

Varga Juditnak is sikerült időt szakítani a megszólalásra (alig egy napig lapított), és azt mondta, igen nagyon jogszerű minden, a titkosszolgálat pediglen független a politikától. Meg a kormánytól. Erre én nem tudok mást mondani, minthogy jó reggelt, mielőbbi ébredezést kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.