Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A régió békéjét pont ezek az álkeresztények sodorták veszélybe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kásler Miklós egyszerűen nem bír magával, ismételten annyi ökörséget hordott össze egy újabb díszpolgári cím átvételén, hogy az nem is mindennapi. Én mondjuk már azt sem értem, hogy miért érzi úgy több település vezetése, hogy egy, a munkájához jól láthatóan nem értő, hibát hibára halmozó miniszternek díszpolgári címet adományozzon. Annak idején ezért még tenni kellett, és valódi sikernek is számított, ha az ember átvehette a címet, ez ma viszont már legfeljebb a bóvli kategóriába tartozik sok helyen. Hasonlóan mondjuk a Kossuth-díjhoz vagy a lovagkereszthez. De ehhez a bóvlihoz tökéletesen illett egyébként Kásler beszéde is, amelyről az MTI számolt be röviden. Lássunk most ebből pár részletet:

Felvállalhatatlannak nevezte, hogy a migráció során olyan embertömegek kerüljenek a térségbe, akiknek más a történelme, más az életszemlélete, más az életmódja, de céljaik is eltérőek, és nem sikerül őket integrálni.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy keletre tekintve ősi kultúrák emelkednek fel, prosperálnak gazdaságilag és veszik át a gazdasági hatalmat. Mint mondta, ezeknek a kultúráknak nincs identitászavaruk, tudják, hogy ők kik, tudják, hogy mit csinálnak, illetve hogy mit akarnak csinálni. Hozzátette, hogy náluk nincs demográfiai krízissem ideológiai probléma.

A jövő az én megközelítésemben az, hogy minden itt élő nemzet érezze ezt a régiót a saját hazájának” – jelentette ki Kásler Miklós. Mint mondta, a régió addig virágzott, amíg egységes volt. 

Próbáljuk meg kibogozni a szálakat. Kezdjük ott, hogy miért is lenne felvállalhatatlan az, ha más történelemmel, életmóddal és kultúrával leírható emberek érkeznek Magyarországra? Számomra például Kásler vagy Orbán felvállalhatatlan, pedig ők is magyarok, hasonló módon nevelkedtek és még a kultúránk is hasonló. Egy ember nem attól lesz jó vagy rossz, hogy melyik országból érkezik. Nincs a világon olyan ország, amelynek minden állampolgára jó, vagy minden állampolgára rossz lenne, mint ahogy a vallás sem predesztinálja az embert ilyen vagy olyan típusú viselkedésre. A magyar kormány elviekben keresztény, mégis szétlopja és megnyomorítja az embereket, tehát nehéz lenne arról beszélni, hogy nekünk mennyire jó ebben a keresztény államban.

Abban egyetértek, hogy az európai mentalitás borzasztóan eltérő a keleti mentalitástól, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy képtelenek lennénk az együttélésre. Ehhez az kell, hogy mindkét fél nyitott legyen a másik felé, hiszen akkor minden félreértés átbeszélhető, minden konfliktus kezelhető. Úgy viszont nem megy, hogy mindenkit elítélünk, aki másként gondolkodik a világról, vagy csak simán más, mint mi. Azzal, hogy kirekesztőek, idegengyűlölők vagyunk, nem fogunk megoldani semmilyen problémát, hanem generálni fogjuk azokat. A kormányzati kommunikáció is csak erre jó, semmi másra. Miközben a menekültek ellen beszélnek minden áldott alkalommal, addig több ezer olyan embert engedtek be az országba, akik közül már többről is kiderült, hogy bűnözők. Nikola Gruevszki vélhetően a mai napig a fővárosban bujkál az igazságszolgáltatás elől.

Kásler következő gondolatai talán még ennél is érthetetlenebbek, hiszen arról beszél, hogy Keletre tekintve ősi kultúrák felemelkedését látja. Nyilván Kínára gondolhatott ez a jóember, de ha azt felemelkedésnek hívja, hogy egy elnyomó kultúrában sokszor éhbérért, az emberi jogaik korlátozása mellett dolgoztatják a polgáraikat, akkor Kásler kihagyhatta a történelemórákat az iskolában. Lehet, hogy a kínai gazdaság valóban óriási mértékben növekszik, de ennek megvan az ára. De miközben Kína növekszik, azért a Nyugatot sem kell félteni, hiszen az USA és az EU továbbra is a világ két vezető gazdasága, amiről valamiért szeret megfeledkezni a kormánypropaganda. Mert lehet a Nyugat bukásáról hadoválni, de ennek valódi nyomai nincsenek, az emberek továbbra is Európa nyugati felére vándorolnak. Persze ez a migráció Kásler szerint elfogadható, hiszen heteroszexuális, keresztény emberek próbálnak boldogulni. Ők megtehetik, hogy gazdasági célból hagyják el országukat, de a menekültek (sok esetben a háború elől menekülőkről van szó) nem. A gazdasági menekült egyfajta szitokszó náluk, miközben magyarok százezrei váltak gazdasági menekültekké az elmúlt években.

Kásler viszont az utolsó megállapításában elárul  valami olyat, amivel én magam is egyet tudok érteni, mégpedig azt, hogy a régió addig virágzott, amíg egységes volt. Ez tökéletesen igaz, hiszen ameddig a populista, nacionalista világmegmentők nem kezdtek neki Európa szétbarmolásának, addig valóban egységes volt a kontinens. A második világháború óta nem tört ki jelentősebb háború Európában, azonban Orbán, Salvini, Kaczynski és egyéb már-már fasiszta vezetők ezt a békét és egységet veszélyeztetik. Ők verik a mellüket szuverenitást követelve, és beszélnek a nacionalizmusról úgy, mintha fröcsögve gyűlölködni az egyetlen hazafias cselekedet volna. Ők azok, akik ténylegesen is veszélyeztetik ennek a kontinensnek a jövőjét, nem pedig az Európába érkező menekültek.

Migráció ugyanis mindig is volt, az soha nem szűnt meg, hiszen az ember szereti felfedezni más országok kultúráját, és akár ki is próbálja magát ott. Senki sem kötelezhet bennünket arra, hogy maradjunk egész életünkben a hazánk területén csak azért, mert oda születtünk. A magyar kormány mégis lényegében ezt pedzegeti, ami véleményem szerint nevetséges. Az embernek igenis legyen joga hazát választani addig, ameddig betartja a választott célország törvényeit. Hogy ez az ötlet nem tetszik a teljes magyar kormánynak? Ez legyen az ő gondjuk, mi pedig, akik menekültként élünk Európában valahogy éljük túl ezt az időszakot, ennél ugyanis már csak jobb lehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.