Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor aranyat köpik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Mostanában – jó, nem most kezdődött, de azért nem is annyira régen – a közpénzből éldegélő udvaroncok egyik kötelező feladata, hogy a Facebookon örökérvényű orbáni aranyköpéseket posztoljanak. Mert igen bizony, Orbán Viktor aranyat köp. Ha esetleg ikesítjük (nem lehet, de nem érdekel, mert szerintem így sokkal viccesebb) az igét, akkor aranyat köpik. Eredendően a Fidesz közösségi oldalán jelennek meg a napi miheztartások, ezek kötelező megosztásával lehet bizonyítani a feltétlen hűséget. Nekem a tegnapi kedvencem ez:

Csak az a nemzet maradhat meg önállónak, tarthatja meg a maga életét, amelyik képes újra meg újra, napról napra megteremteni a megmaradás és a gyarapodás praktikus feltételeit. (Orbán Viktor)

Németh Szilárd Facebook oldalán leltem (biztosan máshol is lelhettem volna, de máshol nem járkáltam), és hosszasan elgondolkodtam, hátha meg tudom fejteni az értelmét. Miféle felételeket kell nekünk megteremteni napról napra, folyamatosan? Megint valami hitlelt vesz fel a mi nyakunkba őfényessége? Kastélyt építtet? Újabb stadion várható? Meghosszabbítjuk a vasutat Bicskéig? Nőnek az unokák, gondoskodni kell a jövőjükről? Uncsik a közpénzből, a hadseregnek vásárolt, de miniszterelnöki magángépként üzemeltetett repülők, kell venni másikat? Nem lehetne esetleg békében hagyni minket? Én szeretnék azért dolgozni, hogy a családom és a saját gyarapodásom feltételeit biztosítsam, nem feltétlenül gondolkodom nemzetben. Már csak azért sem, mert mindig ki szokott derülni, hogy Orbán és kedvencei önmagukat értik nemzet alatt, a gyarapodásukat azonban valamiért nekünk kell biztosítani. Próbáljanak esetleg ők is dolgozni, mások is azt csinálják.

Ott van például Mészáros Lőrinc, aki olyan szorgos, hogy csak járhatunk a csodájára neki. Már kiflit is süt, de nem ám akármilyet, hanem olyan luxuskiflit, ami megfelel Hernádi Zsolt szállodájában az igényes vendégeknek. Így kell ezt csinálni! Lehet boldogulni ebben az országban, csak kapcsolatok és közpénz kérdése. Van, aki eszi a kiflit és van, aki hajnalban kel, hogy minimálbérért megsüsse. Kinek-kinek érdemei szerint. Biztosan nem volt a környéken sem egy helyi kis pékség, ahol meg tudták volna sütni a luxuskiflit, így munkát adva helyi embereknek. A cimboráknak össze kell tartani, úgy tűnik, az apróért is le kell hajolni, nem lehet nagyvonalúan átengedni senkinek még ezt sem. Meg fogják magyarázni, hogy ilyet, ezt a minőséget csakis a Mészáros péksége tudja produkálni szerte e hazában. Csakhogy én például nem hiszem el. Ez csak a szokásosan magyar újgazdag pitiánerség.

Sajnálatos módon vége a focimicsodának, a sajtó egy (nagy) része nem találja a helyét. Vagy a témát. Azt az ötöt, amit egymástól vesznek át. Fura látni, hogy a 40-100 embert foglalkoztató szerkesztőségek leginkább a kattintásvadász címekben versengenek. Ha csak a főcímeket olvassa el az ember, akkor máris tudja, hogy jön a meteorológiai Armageddon, a lengyelek pedig mindjárt kilépnek az Unióból, valamint bizonyíték van arra, hogy Brüsszel (?) be akarja engedni az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba és iskolákba. Egyik állítás sem bontja ki a valóság részleteit, de oda se neki, első az olvasók szórakoztatása. Továbbá Karácsony Gergely direkt összeomlasztotta a fővárost és annak közlekedését, ha pedig Gyurcsány Ferenc (?) megkaparintja az országot, rommá fog mindenkit adóztatni. Jó hír azonban, hogy minden eddiginél monumentálisabb lesz az augusztusi tűzijáték, az eddigiekhez képest tízszer több rakétát fognak kilőni. Már alig várom.

Nem sokkal, de egy kicsit Orbán előtt jár Putyin. Ott is közeledik a választás, ott is kötelezték az ellenzéki portálokat, hogy írják fel a címlapra, idegen országokat szolgáló ügynökök ők (pontosan nem ott IS, mert Orbán onnan vette át a magyar, azóta alkotmányellenesnek minősített szabályozást), most egy lépéssel tovább mentek. Betiltották a kormányzati körök gazdagodását feltáró portálokat. Mondjuk Törökországban már le is tartóztatták volna őket. Nálunk meg majd az Állami Számvevőszék fog találni valami csúnyaságot, de csak azért, mert alapos, jó munkát végeznek. Hiába, a demokrácia már csak ilyen kacifántos dolog.

A PestiSrácok néven futó izé megdönthetetlen bizonyítékot talált arra, hogy Magyarországon annyira demokrácia van, mint sehol máshol. Ezt abból lehet tudni, hogy Jakab Pétert felmentette a bíróság annak ellenére, hogy az éjszakai kijárási tilalom idején azt vetítette a Parlament falára, hogy „fizessenek meg a tolvajok”. És nem lett semmi baja, pedig közéje is lövethettek volna! Hát mi ez, ha nem szárnyaló demokrácia?

Azt csak úgy mellékesen jelzem, hogy nemzetünk aranyköpetű bölcse pontosan egy hete nem posztolt semmit a Facebookra. Mi van? Szabira ment a cselédség?

Ameddig a válaszon gondolkodunk, én veszem a búcsúmat. Hamarosan ismét itt vagyunk és jó alaposan beszólunk. Addig is kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.