Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hatalmas arc, vastag rinocéroszbőr és önmagát minden áldott nap alulmúlni képes elemi romlottság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék a fény és a józan ész, jó reggelt mindenkinek július idusán! Aligha tőlem kell megtudnia bárkinek, de ma is csúnya meleg lesz! A testet-lelket pusztító hőhullámból nem annyira lehet politikailag profitálni, az állítólag – még az uralkodóház saját bevallása szerint is – elkerülhetetlen negyedik járványhullámmal kapcsolatban viszont minden kétséget kizáróan lesznek ötleteik a nertársaknak. Már csak azért is, mert Orbán Viktor nem lehet ellenzékben, meg azért is, mert másfél évnyi tapasztalatuk biztosan van abban, hogyan lehet profitálni egy olyan sajnálatos jelenségből, ami önhibáján kívül egy rakás embernek gazdasági és egészségügyi értelemben nyomorúságot jelent.

Egyelőre ott tart a mindenféle szakemberek vészjóslásai által is kísért folyamat (nevezzük nyugodtan a nevén: választási kampányhőbörgés), hogy Karácsony Gergelyt próbálják felelőssé tenni azért, mert a méregdrágán és indokolatlanul nagy számban beszerzett, ezért mára elég csinos tételekben el is ajándékozott kínai vakcinájuk az azzal beoltottak egy részénél nem alakított ki megfelelő védettséget. Mint közismert, a főváros ingyenes antitestszint-vizsgálatának első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek közel egynegyedénél, azaz mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő antitestet. Ami szakemberek szerint azt jelenti, hogy ha nincs ellenanyag, akkor védettség sincs. Miután Budapest vezetése emiatt felszólította a kormányt arra, hogy indítson ingyenes országos szűrést, és biztosítsa a harmadik oltást azoknak, akiknél nem alakult ki a védettség a megkapott vakcina ellenére sem, a sokáig tévesen emberarcúként emlegetett, mára a legtöbb Orbán-alattvalóhoz hasonlóan a saját maga szolgalelkű paródiájává vált Gulyás Gergely erre azt bírta kipréselni magából, hogy Karácsony Gergelynek semmi nem drága a Gyurcsány Ferenc kegyeiért folyó harcban, Karácsony Gergely hazugságai lelepleződtek, Karácsony Gergely kérjen bocsánatot.

Ahhoz képest, hogy korábban behazudták beharangozták, hogy szerdán (ez tegnap volt) döntenek a harmadik oltásról, de még ezt sem sikerült abszolválniuk (majd holnap, Novák Katalin szerint ők egyébiránt nyitottak a harmadik oltásra, csak várják a szakemberek határozott állásfoglalását, mert ők mindenrő kizárólag szakmai alapon döntenek) hatalmas arc, borzasztóan vastag rinocéroszbőr és önmagát minden áldott nap alulmúlni képes elemi romlottság kell ahhoz, hogy a Semmelweis Egyetem vizsgálatára hivatkozva (amelynek eredményei szerint a teszteltek nem 24, hanem mindössze 12%-a esetében nem mutattak ki ellenanyagot) a kancelláriaminiszter kijelentse:

Mostanra egyértelműen kiderült: a főváros által alkalmazott vizsgálat csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem. 

Sem a főváros, sem a Semmelweis Egyetem vizsgálata nem tekinthető reprezentatívnak, ilyet nem is állított senki. Ehhez képest reprezentatív vizsgálatot a kormány végzett állítólag, de annak nem hajlandóak ismertetni az eredményeit (különösebben nem csodálkozom rajta, ha a kínai kommunistákból indulok ki). De azok után, hogy mindkét vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a kínai Sinopharmmal oltott 60 év fölöttiek esetében szemmel látható azoknak az aránya, akiknél nem volt megfelelő az ellenanyagszint, a nyomorult Orbán-szolga pedig kussolás helyett elkezd öblösen gyurcsányozni, nem csak értelmezhetetlen, nem egyszerűen pofátlanság, de a soha el nem évülő erkölcsi bűncselekmények kategóriáját súrolja. Hogy nem múlhat magyarok élete az állampárt politikai, hatalmi játszmáin? Dehogynem. Nem csak az idősek, hanem az egész ország sorsa kizárólag az egyszemélyes államvezetés hatalmi érdekein múlik, azoknak van alárendelve.

Nem tudom, hogy őfényessége valóban gúnyrajzként fogja végezni, ahogyan egyesek azt vizionálják, de egyrészt az biztosan igaz, hogy legutóbbi, egészen elszabadult, feneketlen gyűlöletbe mártott kormányzati lépései egy utolsó napjait hivatalban töltő politikust jellemeznek, ami azzal az általános evidenciával függ össze, hogy a kisebbségeket vegzáló politikusok kegyetlenségénél csak a gyengeségük jelentősebb. Ezt állítja Daniel Baer, az Amerikai Egyesült Államok egykori EBESZ-nagykövete, ellentétben a teljes, választókorú magyar népességgel, amelyik – legalábbis az IDEA Intézet miniszterelnök-jelöltek politikai személyiségjegyeit és imázsát vizsgáló legújabb elemzése szerint – Orbánt alapvetően magabiztos, tapasztalt, erőt sugárzó, nagy csaták megvívására képes, jó szónoki képességekkel rendelkező, karizmatikus vezetőnek látja.

Márpedig ha ez így van – mármint ha a biztonsági emberek gyűrűjében közlekedő, függöny mögött bujkáló, a politikai ellenfeleivel, illetve a független sajtóval való spontán, nyílt párbeszédet évtizedes távlatban messziről elkerülő, a megszégyenülés minden potenciális lehetősége elől sunnyogva menekülő, a kétharmados önkényuralma ellenére európai szövetségeseinek szamizdatok formájában üzengető, kizárólag előre lezsírozott helyzetekben megjelenni hajlandó alak karizmatikus vezetőnek számít -, akkor a fene itt végérvényesen megevett mindent. Nem mintha az újdonság erejével baszna gyomorszájon ez a megállapítás, de azért mégis ideraktam. Főleg miután belegondoltam abba, hogy múlt héten még milyen vidáman és gyáván futamodott meg az Európai Parlament fideszes homofóbtörvényéről szóló vita elől (rangon alulinak tartotta bizonyára), amely miatt ma nagy valószínűséggel kötelezettségszegési eljárás indul nem ellene, nem a Fidesz ellen, nem a Brüsszelre hörögve, csaholva ugató állampárt és államvezetés ellen, hanem Magyarország ellen.

Nem, nem, ők nem akarták ezt az egészet, nem ők kezdték ezt az egészet, ők valójában semmi rosszat nem tettek, csak már megint fenekedik az ellen. Varga Judit témába vágó picsogása e tekintetben politikatörténeti ínyencfalat:

Mi egyáltalán nem kerestük ezt a konfliktust. Egészen egyszerűen csak önazonosak, következetesek vagyunk, az igazat mondjuk, hiszen a jó ügy mellett állunk ebben a kérdésben is: a gyermekek és a szülők jogait védjük.

Dehogynem, Juditka drága, dehogynem kerestétek a konfliktust. Pont ez a lényeg: az orbánizmus minden rezdülésével a konfliktusokat keresi, az általában nem létező ellenségeket keresi, akik ellen aztán választástól választásig megnyerhetetlen, ezért soha véget nem érő virtuális szabadságharcot vívhat. Facebook-posztokban, szamizdatokban, a magma alá butított kék plakátok formájában, közpénzrádiós igehirdetésekben és egy egész médiahadsereg 24 órás lázas vergődése révén. A karizmatikus orbánizmus magasról tett arra, hogy a tizenkét éve közpénzmilliárdokból dübörögtetett gyűlöletpolitikája ellenére a magyarok többsége sem az Európai Uniót nem utálta meg tömött sorokban, sem nem lett kevésbé elfogadó a melegekkel szemben, ahogy azt a pártállami propaganda gyűlöletpolitikájának tervezőasztala mellett remélték. Az a döbbenet, hogy tizenegy év hatalmaskodás után úgy akarják behúzni a negyedik kormányzati ciklust, hogy a magyar társadalom zömének melegekkel szembeni toleranciája ellenére (a magyarok 56%-a elfogadó a melegekkel) mosták össze egyazon törvényben a pedofil bűnözőket a melegekkel, és az önmagát minden áldott nap alulmúlni képes elemi romlottság, gonoszság nagyobb dicsőségére mindezt a gyermekek védelmére hivatkozva tették. Úgyhogy Juditka drága, tisztelt miniszterasszonyság, igen, az Orbán-kormány – amely nem azonos Magyarországgal – maximálisan önazonos és következetes: több mint egy évtizede a konfliktusok kereséséből és megtalálásából él, miközben a nyílt viták elől megfutamodó miniszterek elnöke szemrebbenés nélkül tesz hazug, és szégyenszemre helyreigazításra szoruló kijelentéseket és kockáztatja az ország elleni újabb jogi lépéseket. Az égig érő rendszerszintű korrupció miatt kockára tett 2500 milliárdos helyreállítási alapot most hagyjuk is.

Ez így kerek, meg úgy – visszakanyarodva a járványkampányra -, hogy az állandóan sértődött miniszterasszony 30 ezer koronavírus áldozat mellett a Jöttünk, láttunk, győztünk! csatakiáltással ünnepli és egyedülálló sikerként értékeli, hogy Magyarország az uniós országok védettségi rangsorának élmezőnyébe került. Ezért már elnézést kérni se vagyok képes.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.