Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rendszer asszisztál gyermekek tucatjainak tönkretételéhez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A 24.hu komoly feltárómunkájának hála súlyos visszaélésekre derült fény a Kalocsai Gyermekotthonban. De ez mit sem számított a rendőrségnek, amely nem talált bizonyítékokat arra, hogy visszaélések, pláne bűncselekmények történtek volna az intézményben. Ez persze szerintem senkit sem lepett meg, hiszen azt már sokszor bizonyította a rendőrség, hogy a hatalom kiszolgálója. Ki lehet ezen akadni, ha nagyon akar valaki, de sajnos véleményem szerint ez az igazság, amit a kalocsai eset is jól bizonyít. A kérdés már csak az, hogy mi kell ahhoz, hogy a rendőrség végre lépjen az ügyben? Egy gyermek halála? Vagy az sem lenne elég a valódi vizsgálat megindításához, hiszen itt perifériára szorult gyermekekről van szó mindössze?

Az intézmény vezetősége bő tíz éve változatlan összetételben élvezi a kormányzat bizalmát (Juhász Gábor, az otthon igazgatója 2014-ig volt a Fidesz önkormányzati képviselője Kalocsán).

Elég is ennyi háttérinformációnak ahhoz, hogy megértsük, miért is nem történik semmi akkor, amikor gyermekeket bántalmaznak az intézmény falain belül. És itt nem szigorú fenyítésről van szó, hanem embertelenségről:

  • bot és csípőfogó is szerepelt a fegyelmező eszközök között,
  • volt, akit telefonkönyvvel ütöttek, így nem maradt nyoma a verésnek,
  • a gyerekeket cigarettával jutalmazták, illetve annak megvonásával büntették,
  • egyiküknek a heréit taposták,
  • megesett, hogy kutya módra, nyüszítve kellett körbejárniuk a felnőttek utasítására,
  • az erőszakot gyakran „kiszervezik” a felnőttek, hogy az erősebbek szedjék ráncba a renitens gyengébbeket.

Ehhez pedig még az is hozzátartozik, hogy a 10-18 éves fiúk lelkigondozását olyan pap végzi, akivel szemben korábban egyházi eljárás folyt egy fiatalember szexuális molesztálása miatt. De tudjuk, nem csak a papok lehetnek pedofilok, ezért ezen nem is kellene fennakadni. De a kalocsai otthon olyan tökéletes lenyomata a kormány működésének, amihez foghatót nehéz lenne hirtelen találni. Vélhetően gyermekek kárára követnek el bűncselekményeket, amelyről több intézmény is pontosan tud – meglepne, ha a kormánytagok ezzel nem lennének tisztában – de mégsem történik semmi, hiszen ezek a gyermekek teljes kiszolgáltatottak a rendszernek, annak a rendszernek, amely visszaél a jogaival és emberi roncsokká teszi őket.

A bizonyítékok elérhetőek a hatóságok számára, de ők úgy döntöttek, hogy inkább nem vizsgálódnak érdemben, hiszen akkor még az is előfordulhatna, hogy be kell zárni az intézményt, azt az intézményt, ahova a Fóti Gyermekotthonból is vittek fiatalokat, mivel a kormány az épületet magáénak akarta tudni. Jelentős kastély ugyanis a fóti, amely még jó pénzt termelhet a NER elitnek, ezért teljesen kizárt, hogy ne tegyenek meg mindent azért, hogy oda gyermek többé már ne tehesse be a lábát. Viszont ha a kalocsai intézményt bezárják, akkor új helyeket kellene keresni a gyermekeknek, amely helyek vélhetően nem is állnak rendelkezésre jelen állás szerint. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a kormányt soha nem érdekelte a hátrányos helyzetűek megsegítése.

Kereszténységről hadoválnak, de céljuk a közvagyon megszerzése és kiszervezése, miközben a kiszolgáltatottakat hagyják az út szélén, az árokban megrohadni. Segítség helyett beletapossák őket az árokba, hogy még csak esélyük se legyen az újrakezdésre. Viszont akkor ne csodálkozzunk, hogy ezekből az emberekből esetleg bűnelkövetők lesznek, hiszen mást sem láttak egész gyermekkorukban, mint hogy a hatalommal való visszaélés elfogadott, sőt hasznos. A cigányságot sem azért nem sikerült soha integrálni, mert nem szerették volna elfogadni a segítséget, hanem mert soha nem kaptak elegendő segítséget. És igen, tudom, vannak olyan esetek is, ahol mindegy lett volna, mekkora segítséget kapnak a szociális rendszertől, akkor is bűnözőknek állnak, de ha már gyermekkortól kezdve a jóra nevelik őket, akkor idővel ez változhatna.

Mint tudju,k senki sem születik bűnelkövetőnek, hanem idővel azzá válik. Ezt a környezetük befolyásolja leginkább, amelynek a szerepe felbecsülhetetlen. Ha egy gyermek azt látja, hogy lopni és verekedni menő és kifizetődő, akkor ő is ezt az utat fogja választani felnőttként, viszont ha megmutatják neki, hogy ha emberségesen, tisztességesen viselkedik másokkal, akkor sokkal nagyobb sikereket érhet el, akkor egy eltérő világnézetet adunk neki, amivel élve hasznos tagjává válhat a társadalomnak. A kalocsai otthon így olyan embereket szabadít rá a társadalomra, akik könnyen lehet, hogy saját magukra és másokra is veszélyesek lehetnek. Viszont ezért nem a gyermekek, hanem az ott dolgozók a felelősek, többek között az a gyanús előéletű pap is, aki a fiatalok lelki gondozásával foglalkozik.

Rendszerszintű változtatásokra lenne szükség, máskülönben soha, semmi sem fog megváltozni. De ehhez az kellene, hogy igény legyen arra, hogy felzárkózzunk Európához, és ne a keleti modelleket másoljuk le, ahol az elesettek tönkretétele elfogadott. Amikor a homofób Putyint tekintjük etalonnak, akkor nem lehet azon csodálkozni, hogy egyre inkább elszaporodnak az LMBT közösség tagjai elleni bűncselekmények, mint ahogy azon sem, hogy gyermekeket molesztálhatnak és verhetnek állami intézményekben. Egyszerűen elfogadhatatlan az, hogy a bizonyítékok ellenére sem tehet senki semmit, mivel az nem áll a kormány érdekében. Nem demokrácia az, ahol teljesen meg van kötve az emberek keze, és csak és kizárólag a hatalom gyakorlóira támaszkodhat. Áldozatai ennek az egésznek a gyermekek, akik vélhetően örökre viselni fogják a nyomait az intézményben átélt szörnyűségeknek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.