Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Remélem, a meghívottak valamennyien visznek tartalék inget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, sőt, lehetőség szerint szép napot és szép estét mindenkinek! Már csak jó éjszakát kellene kívánni és mehetnénk is aludni, de reggel nyolckor talán korai lenne. Vagy késői. Végső soron nézőpont kérdése. Úgy döntöttem, mindjárt a legsokkolóbb hírrel kezdek, legyünk túl a fájdalmon és a bánaton. Távozik a Hír TV-től a mesterkém Földi László kedves felesége, Földi-Kovács Andrea. Egyszer már távozott onnan, akkor be is jelentette, hogy a lelkiismerete nem engedi neki a maradást, mert pont akkor veszett össze a legokosabb Lajos és a legkirályabb Viktor. Akkor volt ez, amikor megtudhattuk, hogy Orbán Viktor nem geci. Aztán amikor Viktor kipofozta Lajost az objektumból, visszatávozott (gondolom akkor is a lelkiismerete hajtotta), most megint el, mert szakmai kihívásokat keres. Valahol máshol. Most nem tartotta fontosnak tájékoztatni hűséges nézőit a távozás okáról.

Janez Janša, Szlovénia miniszterelnöke, Orbán Viktor kevés megmaradt szövetségeseinek egyike bejelentette, hogy össze fog omlani az Európai Unió, ha liberális nézeteket akarnak rákényszeríteni a közepére (mármint nyilván Orbán Viktorra), aztán jól fogunk kinézni. Köszönjük az információt, de már tudunk róla, mondta Orbán Viktor. Büszkeségünk ő nekünk, mert egyetlen uniós vezetőként felkerült a sajtószabadság ragadozóinak illusztris listájára, Vlagyimir Putyin és Lukasenka haverja mellé. Dagadozik a kebelem.

De mi az én keblemnek az ő dagadozása ahhoz képest, hogy azok a kiválasztottak, akik személyesen láthatják a nagy hadvezért az idei kötcsei pikniken – már persze, ha addigra ide nem talál a járvány negyedik hulláma és le nem zárják megint az országot -, és közös kondérból kanalazhatják a tápot! Az a kemény, nem a kredenc sarka. Remélem, a meghívottak valamennyien visznek tartalék inget (természetesen a miniszterek elnökének méretében), hátha le találja enni magát a nagy ember, és akkor lehet versengeni a megtiszteltetésért.

Áder János kivételesen nem írt alá semmit, ellenben nagy szeretettel fogadta Ilir Meta albán köztársasági elnököt, közölte a sajtóval, hogy Magyarország nagy erőkkel támogatja Albánia uniós csatlakozását (engem megint elfelejtettek megkérdezni, de már megszoktam) és az van, hogy egy csomó területen együtt tud és fog működni a két ország.

Ilyen együttműködési területként említette a haderőfejlesztést, az energiaellátást és a vízgazdálkodást. (MTI)

Ha vizes kötéllel vernének, akkor sem tudnám megmondani, miféle közös pontok lehetnek ezeken a területen. Melyik ország vesz fegyvereket melyiktől? Vagy együtt vásárolgatunk a fegyverpiacon? Az energiaszektorban mit lehet együttműködni? Veszünk az albánoktól palackos gázt? Netán ők vesznek tőlünk? A vízgazdálkodást már kérdezni sem merem. De azért igazán szólhatna valaki Ádernek, hogy Albániában nem a Duna folyik, hanem a Buna. Hasonlít a két szó, de a két folyónak nincs köze egymáshoz.

Egyáltalán nem áll szándékomban gúnyolódni Albánián. Csodálatos adottságú, minden szemtanú szerint gyönyörű ország. De a hosszas elzártság speciális körülményeket hozott létre. Azt nem tudom, az ott élő emberek akarnak-e egyáltalán az Európai Unióhoz csatlakozni most, vagy valaki döntött helyettük. Véleményem szerint időt kellene hagyni arra, hogy az ottani társadalom megtalálja a saját céljait és eldönthessék az emberek, ők mit akarnak.

Hogy legyen pár örömteli hír a végére: felújítják a Göncöl utcát és Lovrencsics Gergő az HNK Hajduk Split csapatához igazolt. Mindkettő tegnapi MTI hír, azóta sem térek magamhoz. Megnéztem, kicsoda Lovrencsics Gergő, mert biztosan az alapműveltség része. Egy 32 éves focista, akit ingyen vitt az izé. A csapat. Ez mind rendben is lenne, ha valamelyik sportrovatban jelenne meg, mert akit érdekel a foci, biztosan tudja, ki ez az ember. Vagy nem tudja. De azt meg én nem tudom, miért MTI hír ez és ki a francot érdekel. Javaslom a közeljövőben tájékoztatni az ország lakosságát arról, hogy Ludányhalásziban tisztítják az árkot a Kossuth utcában (minden magyar településen van Kossuth utca, biztosan itt is), mert bár Budapest az ország fővárosa, nyilván fontos, hogy mi történik ott, de vagyunk páran, akik nem ott lakunk. Ez azért érdekes, mert nem egyszer előfordult, hogy mentem valahonnan valahová, aztán már nem mentem, mert beállt a forgalom és órákig ácsorogtunk, a rádióból is, az internetről is előbb tudtam meg, hogy felborult egy kuka egy budai sikátorban mint azt, hogy tíz autó ütközött azon az úton, ahol én éppen az időmet töltöm. Ilyenkor mindig marslakónak érzem magam, akinek az érkezéséről nem tud senki, de nem is érdekel senkit.

– A hatpárti szivárványkoalíció a lehető legkevesebb konkrétumot tárja a választók elé, Karácsony Gergely napokban bejelentett gazdasági programja is egy lózunggyűjtemény, ami ugyan tartalmaz több adóelemelési javaslatot is, de azok kapcsán sem megy bele a részletekbe – jelentette ki a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy véli, a baloldali szivárványkoalíció sokkal inkább Orbán Viktor démonizálásától és az ideológiai kérdések előtérbe helyezésétől remél politikai hasznot, ezért festik magukról azt a képet, mintha ők nyugatos, Kína- és Oroszország-ellenes, LMBTQ-párti politikusok lennének.

Ezt a Magyaridők Nemzetben olvastam pitymalláskor. Tehát Orbán Viktornak most sincs programja azon kívül, hogy folytatják és hogy őt démonizálják és az ellenzék szivárványkoalíció. Csak szólok, ha az ország fele – remélhetőleg több – nem a Fideszre fog szavazni, az pontosan azért lesz, mert a szavazók nem akarják, hogy folytassa. Démonizálásban a propagandamédia verhetetlen, nem is érdemes versenybe szállni vele. Ha valakinek a valós hibáit és bűneit mutatják be (bizonyítékokkal alátámasztva), az meg nem démonizálás, hanem tényközlés. Legvégül kellene szólni Deák Dánielnek, hogy a világ minden táján különféle pártok alakítják a koalíciót. Jobboldaltól a baloldalig mindenfélék. Ettől lesz koalíció, és jellegéből adódóan sokszínű. Tehát ez nem valami abnormális jelenség, hanem ez a normális. A szivárvány pedig nem szitokszó. Szerintem senki nem Kina- és Oroszországellenes, csupán arról van szó, hogy nem tetszik az embereknek, ha az országukat és jövőjüket eladja a kormány ezeknek az országoknak. Együttműködés a kölcsönösség jegyében jöhet, titkos paktumok és kiszolgáltatottság nem jöhet. Az LMBT emberek jogai minden kultúrországban alapjogok, nem is kellene külön foglalkozni velük, ha a Fidesz nem az ő hátukra kapaszkodva akarna hatalomban maradni. Szerintem nem az ellenzék kezdte ezt a témát előtérbe tolni, hanem a Fidesz. Akkor meg most miért sírnak?

Hupsz, kifutottam időből és terjedelemből, húzom elfelé a csíkot. Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.