Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztos sokat segít a Fideszen, ha a független újságírókat aberráltaknak és beteg lelkűeknek minősítik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üde jóreggelt és vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! Hamarosan visszatér a nem létező, vagy legalábbis a Fidesz hatalomban maradásának égető problémájához képest szóra sem érdemes klímaváltozásból fakadó hőség újabb hulláma, amikor a zavartalan napsütés aligha fogja mindannyiunk örömét szolgálni, ellentétben a brutális közpénzből felújított Karmelita kolostorral például. Amelynek felújítási költségeivel kapcsolatban bírta azt mondani L. Simon László még 2014, azóta sem sikerült kihevernem, hogy sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni. Szóval nem lesz 49 fok, mint Kanadában szokott lenni mostanság, de így is rohadtul embert próbáló lesz. Mindenkinek, aki jellemzően nem a légkondicionált lakásából ül át a légkondicionálta szolgálati autójába, hogy a légkondicionált irodájába eljutva reggeltől estig fakardozzon azzal a nagy világösszeesküvéssel, amely pontosan azóta szerveződik Magyarország ellen, mióta az állampárt kitalálta, hogy ezzel választást is lehet nyerni. Ha kitartó agylúgozással előkészítik neki a terepet.

Egyébiránt július 4-e van, az amerikai függetlenség napja, de ez szintén szóra sem érdemes, pláne mióta a felcsúti ember kvázi ikertestvére, a legmagasabb világi hely élén átmenetileg ámokot futó Donald csúfosan és megszégyenülve távozni kényszerült az Egyesült Államok éléről. Egyébként se ildomos más országok belügyeivel foglalkozni, kivéve ha éppen az európai (szélső)jobboldal szemétdombján a kakas pozíciójával kacérkodó alak akarja megmondani további 26 európai uniós ország polgárainak, hogy például az általuk demokratikusan, szabadon és senki által nem kényszerítve megválasztott Európai Parlament egy rakás szar, le kell cserélni a picsába. Apropó európai szélsőjobboldali fordulat, új európai szélsőjobboldali összeborulás és pártcsoport.

Azt írja a Repubblica olasz lap (nem része a KESMA-nak sajnos), hogy ugyan került 16 (szélső)jobbos európai párt (köztük a Fidesz), amely két napja aláírt egy közös, Európa jövőjéről szóló, egy európai szuperállam létrehozása ellen tiltakozó nyilatkozatot, de ez édeskevés ahhoz, hogy az aláíró pártok megalapítsák azt a bizonyos új európai (szélső)jobboldali pártcsoportot, amely megreformálná a balliberális, globalista, sorosista irányba hanyatló Uniót. Az olasz újság szerint ez a formáció elsősorban az európai porondon teljes jelentéktelenségbe süppedt Salvininek fontos, ámazonban Orbán újfasiszta vacsorázó partnere, Giorgia Meloni is csak azért írta alá pénteken a közös chartát – aminek az aláírását korábban háromszor is elhalasztotta -, mert valószínűleg Orbán meggyőzhette. Nem tudom, hogy ez így volt-e, mert nem én tartottam a gyertyát annál a felcsúti ember számára véresen kínos, kellemetlen és felejthetetlen vacsoránál, amibe a müncheni megszégyenülés elől menekült. Az viszont elég nyilvánvaló, hogy úgy nehéz lesz összehozni ezt a közös platformot, hogy mindenki kakas akar lenni a szemétdombon, miközben alapvető kérdésekben (már akinek alapvető például a migrációs hisztéria) sincs egyetértés közöttük. Mondanám, hogy oly nagyon sajnálom, de meghagyom a hazudozást inkább azoknak, akik amúgy is ebből élnek.

Mondjuk én már azt se értem, hogy ki hiszi el a Tízparancsolatot naponta levizelő, önmagára nem, csak mindenki másra kötelezőnek tartó felcsúti lángoszlopról, hogy ő a hagyományos keresztény értékekek védelmezője lehet bárhol az univerzumban. Nem tudom, hogy a hasonszőrű haverjai – akik azért abban biztosan különböznek tőle, hogy se stadiont, se kisvasutat nem építettek az adófizetők pénzéből a kertjük végébe, és főhercegi majorságot sem húztak fel maguknak családilag a népnyúzás farvizén – meddig hajlandóak ezt az ordító ellentmondást lenyelni.

A korrupció eme legfőbb politikája szerintem még Lengyelországban is majdnem kuriózumnak számít, pedig a legnagyobb lengyel kormányzó párt elnöke, Jaroslaw Kaczynski – aki ennek a senkit semmire nem kötelező közös szélsőjobboldali chartának a kezdeményezője is – azért elég szépen halad azon az illiberális, a jogállamot és demokráciát felszalámizó úton, amelynek a koronázatlan útonállója Orbán Viktor. De még így is érdekes, hogy ugyan pártja (Jog és Igazságosság) minapi kongresszusán elsöprő többséggel újraválasztották – 2451 igennel szavazó küldött mellett csak 18-an mertek ellene szavazni, további öten pedig tartózkodni -, a 2019-es 43,6 százalékos választási eredményhez képest idén júniusi felmérések szerint 36,5 százalékra esett vissza az általa Orbánhoz igen hasonlóan irányított pártja támogatottsága. Azt nem tudom, hogy annak ellenére, vagy éppen azért, mert ugyanazokat a szánalmas szólamokat pufogtatja, mint a felcsúti. A populista ígéreteivel egyrészt (az évtized végén, a következő elején a lengyelországi életszívonal elérheti az Európai Unió átlagát, néhány évvel később pedig a gazdagabb uniós országok szintjére is kerülhet), másrészt az ellenségek kijelölésével és a mutogatással (a túlsúlyban lévő kormányellenes irányultságú lengyel sajtó álhíreket terjeszt, és ez hatással van a párt népszerűségére). Höhö. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bár ugyanazokat a kiszámítható, átlátszó hazugságokat terjesztik, szerencsére nem igazán lehet ezeket az önjelölt illiberális, véresszájú nacionalistákat közös nevezőre hozni, pedig Moszkvát még nem is említettem.

De evezzünk hazai vizekre, ahol kiváló vasárnap reggeli tartalom gyanánt itt van például a homofób pedofiltörvényt a nevére vevő Kocsis Máté, aki Rákayék Kálmánból lett Philipjének közpénzből Patrióta Youtube-csatornáján haknizva mosdatja a vállalhatatlan, törvénynek nevezett fércművet. Az összes elhasznált nemérvet felsorakoztatva, amit bár ezerszer elszavaltak, hörögtek az elmúlt napokban, hetekben, továbbra sem váltak igazzá, de tolják rendületlenül. Nem is ez a lényeg, akinek van egy órája az ex-MIÉP-es verbális verőember laza gyurcsányozására, gyurcsánynézására, meg arra az ostoba magyarázkodásra, hogy meg kell védeni a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól még akkor is, ha ennek az az ára, hogy néhány hétig hazudoznak erről a törvényről az európai sajtóban, az személysen is meggyőződhet róla, hogy emberek milyen lazán együtt tudnak élni azzal a tévképzettel, hogy mindenki hülye, mindenki fordítva ül a lovon és mindenki hazudik, aki a homofóbiát meg tudja különböztetni a gyermekek védelmétől. Ennél érdekesebb itt és most, hogy egy ponton a mikrofonállvány arról kérdezi a saját bevallása alapján nem buzeráns Kocsist, hogy szerinte hogy működik a jobboldali sajtó, mennyire teljesít jól a jobboldali sajtó, és valóban igaz lehet a vád, hogy a Fidesz csak egyszavas, egymondatos propagandában gondolkodik? Íme a lórúgás:

Szerintem nem itt van a kiskutya elásva, szerintem ott van a kiskutya elásva – és ez óriási versenyhátrány a jobboldali sajtó számára -, hogy nem tud egy jobboldali újságíró vagy egy ilyen médiafőnök vagy tartalomelőállító annyira szemét és aljas lenni, mint egy baloldali. […] Lejáratásban meg szemétkedésben a baloldal verhetetlen, ezt be kell látni jobboldaliként is. Én magamon látom. Vannak nálam jobban támadott emberek, például a miniszterelnök, de kapom az ívet rendesen. Nem is hozom a példákat. De abból látom, hogy ilyen szemétséget… tehát hogy mondjam? Önmagában aberráltnak kell lenni ahhoz, hogy valakiről ilyen típusú vádakat meghatározzanak (gondolom, megfogalmazzanak – szerk.) És a jobboldali újságírók között nem látok olyan beteg lelkű embert, aki egyáltalán képes lenne ilyen típusú lejáratásra. […] Gyűlöletkeltésben egy jobboldali újságíró nem tud olyan elöl járni, még ha nagyon képzett sem, mint egy baloldali. 

Azért ez így vasárnap reggel éhgyomorra tényleg bivalyerős tartalom (nem friss, pár napos), még ha a konkrétumok sokat lendítettek volna rajta. Majdnem olyan erős, mint az örömhír, hogy Orbán Ráhel DOLGOZIK. Ez egy elég sokkoló információ. Arról valaki tud esetleg valamit, hogy a szépreményű egyetemi karrierjével mi lett? Nem? Pedig. Szóval tökjó, hogy a saját lábon álló dinasztia oszlopos tagja talált magának nem is akármilyen melót: az amerikai Marriott International hotellánc legújabb budapesti szállodájának brandingjén DOLGOZIK, az országot milliárdokból sötétbe borító férjeurához köthető BDPST Group leányvállalataként nemrég létrejött BDPST Koncept ügyvezetői minőségében. Nem lettem volna a Marriott hotellánc vezetőségének helyében, amikor közlik velem, hogy a brandingemet márpedig Orbán Ráhellel akarom felvirágoztatni mostantól. Jó, ezt eltúloztam, biztos nem történt ilyen nyomásgyakorlás, hiszen a templom egere apuci által kipengetett svájci tandíjból pallérozódott, a fedett pályás szaros pelenka eldobálásban csúcstartó családanya bizonyára keresett szakember a piacon. Örüljünk, hogy önerőből önmegvalósít, nem volt olcsó mulatság.

Mielőtt elveszíteném a fonalat: Kocsis nertárs fenti eszmefuttatása a NER 12. évében azt hiszem, majdnem mindenen is túltesz. Szépen mutatja, hogy ebbe a politikának nevezett műfajba BÁRMI belefér. Még az is, hogy egy kétharmaddal kormányzó, a független médiát kilónként bezúzó, a közmédiát kisajátító párt parlamenti frakciójának vezetője ilyen módon rongyoljon bele a kormánytól független újságírókba. Ha ezeket Bayer öklendezi fel, az majdhogynem alapvetés. Viszont. Ha nem lenne ismert, hogy hazudozásért, lejáratásért, rágalmazásért, mocskolódásért, jó hírnév megsértéséért milyen irgalmatlanul sok pert veszített el futószalagon a jobboldali morális fölény, és csak azt az egy cikket olvastuk volna, amelyben Szabó Tímeát nettó náci nyelvi fordulatok kíséretében „organizmusnak” és „biológiai fegyvernek” minősítették, akkor is teljes joggal sülhetne le a pofánkról a bőr Kocsis Nemishozomapéldákatdefröcsögök Máté cinikusan önkritikátlan óbégatásától. És még mindig van vagy tíz hónap a választásokig. És még mindig van hely a magma alatt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.