Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Orbán rohamtempóban fokozza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

…fokozhatatlannak látszó aljasságát. A legújabb, hogy kormányrendelettel szüntette meg a civil szervezeteknek névtelenül adható adomány lehetőségét. Ezentúl egyesületeknek és alapítványoknak nem csak azt kell jelenteniük a kormánynak (pontosabban a politikai rendőrségnek), hogy mennyi adományt kaptak, hanem azt is, hogy kitől. Név szerint.

Amikor egy állampolgár név nélkül ad adományt valamilyen célra, akkor ezt két okból teszi. Vagy azért, mert ízlése ellen való, hogy dicsekedjen, vagy azért, mert szeretné elkerülni a hatalom retorzióját. A kormányrendelet megfosztja attól az alapvető jogától, hogy eldönthesse, legálisan megkeresett pénzét hogyan költi el. A kormány ott kotorászik piszkos mancsával, ahol semmi keresnivalója nincs. Behatol a legintimebb magánszféránkba, a gondolkodásunkba.

Ez is baj, de még nagyobb baj lesz a rendelet hatása. Elkészül egy lista azokról a magyar állampolgárokról, akik még valamennyi pénzt is hajlandók áldozni arra, hogy kiderüljenek az Orbán rendszer bűntettei, illetve arra, hogy jogi segítséget/védelmet adjanak az állami önkény áldozatainak. Nem nehéz elképelni, hogy mit kezd egy ilyen listával Orbán Viktor: bosszút áll és egzisztenciálisan tönkre tesz. Ha közalkalmazott vagy, akkor kirúgat az állásodból, ha vállalkozó, akkor tönkreteszi a vállalkozásodat. Mit neki egy ember! Ő egész városokon szokott bosszút állni. És mivel nem nehéz elképzelni, hogy mit kezd egy ilyen listával Orbán Viktor, elképzelik az adományozók is, és többé nem mernek adományozni.

Épp ez Orbán célja. Jönnek a választások. Ő annyit költ kampányra, amennyit nem szégyell. És tudjuk jól, szégyenérzet az nincs benne, a költségvetésben pedig mindenre van pénz, amire akar: motorpálya, Eucharisztikus Kongresszus, Vadászati Világkiállítás, Várba költözés. Pont a választási kampányra ne lenne, amitől ráadásul a szabadsága függ?

Csakhogy van itt egy kis rés, amit még be kell tömni. Bármennyire is legatyásította ellenzékét, adományokból csurrant-cseppent annyi, hogy fulladoztak ugyan, de még nem fulladtak meg. Itt van például ez az átkozott Klubrádió! Képtelen elhallgattatni, pedig fegyvereseken vagy verőlegényeken kívül már mindent bedobott. És még ebben a félig agyonvert állapotban is működik hallgatói adományaiból.

Hát, ennek vége! Az eddigi adományozóknak legfeljebb a fele mer továbbra is adományozni. Lehet, hogy még annyi se. És ez érthető. Senkitől nem várható el, hogy saját és családja megélhetését kockáztassa Orbán bosszúja miatt. És mivel az eddigi adományok is legfeljebb a felszínen maradásra voltak elegendők, most majd elsüllyed Orbán minden rendű-rangú ellenzéke.

Az adományozás egyéni műfaj, így egyénileg lehet levadászni minden egyes adakozót. Megoldást csak az jelenthetne, ha sok ember egyszerre, névtelenül kergetné el Orbán Viktort. Ezt hívják általános és titkos választásnak. Jövőre lesz egy ilyen.

Andor Mihály

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.