Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az európai férfiak mostantól szülhetnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hírt a nemzeti sajtóból tudtam meg, mi szerint az Európai Parlament döntése értelmében ezentúl a férfiaknak is joguk lesz szülni. Először nem is értettem, miért kellett ebben állást foglalnia a testületnek, ennek nyilván eddig se volt akadálya, szülhettek volna akár tízet is, ha képesek lettek volna rá, de a rövid beszámolók nem segítettek az értelmezésben, megmaradtak a háborgás szintjén. Hogy íme, az unió ilyen marhaságokkal foglalkozik, és persze a magyar ellenzékiek megszavazták, bezzeg a komplett Fidesz és a KDNP-s, na meg a jobbikos ellene voksoltak.

Hollik István természetesen máris segítőkésznek bizonyult, elmagyarázta a Facebookon néhány mondatban a lényeget, hogy íme, ezért volt fontos beleírni az alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya pediglen nő. Azt persze nem árulta el, mi van akkor, ha egy férfi történetesen mégiscsak teherbe esne, abortuszra kényszerítik, vagy hogy? Lassan azért mégiscsak sikerült előbányásznom, hogy nem uniós rendeletről van szó, hanem egy jelentés elfogadásáról, amely a nők szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jogairól készült, és sok minden másról is szól, sőt, elsősorban másról szól, de ezt meg sem említi. Ő ezt értette meg belőle, na, mit van mit tenni? Azért kicsit aggódom, lehet, hogy mindent ennyire végletesen félreértelmez? Ez azért meglehetősen nagy probléma, tekintve, hogy ő a Fidesz kommunikációs igazgatója, így neki kellene leginkább tisztában lennie azzal, hogy mi micsoda… Még az is lehet, hogy mióta ez foglalkoztatja, kétségbe van esve, mi lesz most ővele? Köteles lesz ő is szülni a továbbiakban? Szerintem nem szükséges felvilágosítani, hadd rettegjen, ez a legkevesebb, amit megérdemel.

Tartok tőle, hogy nem fognak erről hosszasan beszélgetni, megmaradnak szőr mentén, kampányelemnek tökéletesen megfelel, lesz rá fogadókészség, nem is vitás, van a szavazóiknak egy tekintélyes hányada, akik még transzparensekre is kiírják, hogy márpedig a magyar heteroszexuális férfiak nem lesznek erre hajlandóak, aztán vonulnak is vele nagy büszkén mondjuk a békemeneten. Még nem döntöttem el, sírjak-e amiatt, hogy ez a sokaság bármire képes, vagy inkább örüljek, hogy nem tartozom közéjük.

Nem kellene pedig különösebben okosnak lenni annak felméréséhez, hogy ilyesmit nem lehet törvények által szabályozni, és ha történetesen megeshetne, hogy egy férfi mégiscsak teherbe esik, tudósok hada kapkodna érte, felérne a dolog egy akkora csodával, mint ami Szűz Máriával történt. Nyilván olyanokról van itt szó, akik bár férfinak érzik magukat, mert mondjuk transzneműek, vagy nőből változtak át férfivá, de biológiailag mégiscsak nők, hát ővelük előfordulhat, hogy így járnak, aztán hogy ez örömet okoz-e nekik, az az ő dolguk, és a továbbiakban cselekedjenek belátásuk szerint, feltételezem, eddig is így tettek. Nem hiszem, hogy bárkitől engedélyre lenne ehhez szükségük.

Voltak persze más témák is ebben a jelentésben, például az abortuszhoz való jog, amely egyes országokban olyan mértékben korlátozott, hogy az már valóban elgondolkodtató, például az anya akkor sem szakíttathatja meg terhességét, ha a gyermek bizonyosan súlyosan fogyatékos lesz. Erre az a magyarázat, hogy minden élet számít, valójában azonban senki élete nem számít, valami olyan megfontolásból, hogy ha az úr ezt adta neked, fogadd el zúgolódás nélkül, mert ember nem bírálhatja felül Isten akaratát. Persze van, aki tudja magáról, hogy nem képes ekkora áldozatot vállalni, ezért inkább idejekorán lemondana róla, de ezt minden létező eszközzel meg akarják akadályozni. Ezért aztán a szerencsétlen nők kénytelenek olyan megoldásokat keresni, hogy elutazzanak más országokba e célból, vagy ha nem tehetik, mert például nincs rá pénzük, akkor mindenféle házi praktikákkal próbálkoznak, amelyekbe nem egyszer bele is halnak.

Aztán szó volt benne a menstruációs szegénységről is, hát ez is több figyelmet igényelne, mint a férfiak terhessége. Nálunk is létezik, és nem is ritka jelenség. A mélyszegénységben élő családok lányai például egyszerűen nem mennek iskolába havonta néhány napig, másképp nem tudják megoldani, hogy a menstruáció idején távol maradjanak a megaláztatástól. A higiéniai kellékek ugyanis sokba kerülnek, nagyon sok helyen egyszerűen nem telik rá. Aztán azok is segítségre szorulnának, akik nem feltétlenül azért szülnek rengeteg gyereket, mert így is tervezik, hanem nincs pénzük a védekezésre. Joguk ugyan van a családtervezésre, csak éppen lehetőségük nincs rá, így szülnek, amíg fogamzóképesek.

Szóval ilyenek voltak abban a jelentésben, amelyet a büszke és heteroszexuális képviselők nem fogadtak el, ehelyett azon háborognak, hogy a liberálisok elfogadták. Az elfogadás ez esetben azt is jelenti, megpróbálnak tenni érte, hogy a benne foglaltak megvalósuljanak. Igen, szerintem így kellett volna tennie mindenkinek, aki egyáltalán veszi a fáradságot és belenéz a tartalomba szavazás előtt, nem pedig kiragad belőle valami egészen mellékes részletet, meg számolgatja, hányszor szerepel az egész jelentésben a gender szó. Nem pedig elutasítja, aztán még ünnepeltetné is magát ezért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.