Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Álhírterjesztés Mi Hazánk módra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Háromszor halálosabb az oltás a gyerekekre, mint maga a koronavírus egy kimutatás szerint, ezért a Mi Hazánk Mozgalom azt üzeni Orbán Viktornak: „Hagyják békén a gyerekeinket!”

A Mi Hazánk Mozgalom ismét álhíreket terjeszt, amely álhírek veszélyesek is lehetnek, ugyanis szülők ezreit rémiszthetik meg. Nem tudom, milyen kimutatásról beszél Dúró Dóra, de kutakodva az interneten ennek pont az ellenkezőjével találkoztam. De itt nem huszadrangú bulvárlapokról beszélek, hanem tudományos folyóiratokról, ahol komoly szaktekintélyeket kérdeztek meg arról, hogy szerintük jó ötlet-e a 12 éven felüli gyermekeket beoltani a koronavírussal szemben. Minden szakértő egybehangzó véleménye az, hogy igen, érdemes beoltani a gyermekeket, hiszen még ha náluk ritkábban is fordulnak elő súlyos tünetek, egyáltalán nem veszélytelen rájuk nézve a vírus.

Csak április végéig az Egyesült Államokban hivatalosan 3,7 millió gyermek fertőződött meg a vírussal, akik közül 15 456-an szorultak kórházi kezelésre – többen intenzív osztályra kerültek -, 303-an pedig életüket vesztették. De ezek csak a jelenleg tudható számok, hiszen a legnagyobb veszélye a vírusnak talán az, hogy fogalmunk nincs arról, hogy milyen hosszútávú hatásai lehetnek. Gyermekeknél több esetben is kialakult úgynevezett MIS-C, amely több belső szerv együttes gyulladását jelenti. Ez még ha nem is feltétlenül halálos, súlyos tüneteket okozhat. De ez csak egy lehetőség, hiszen ki tudja, milyen hosszútávú tünetei lehetnek még a betegségnek. A felnőtteknél már számtalan olyan tünetről számoltak be, amelyek akár örökre megváltoztathatják az emberek életét.

Én magam tavaly októberben kaptam el a vírust, de a mai napig nem túl jó a szaglásom. Napokkal a fertőzés után elvesztettem az ízérzékelésemet és a szaglásomat is, azonban ameddig az előbbi – véleményem szerint – teljesen visszatért, addig az utóbbi egyáltalán nem. A mai napig vannak olyan szagok, amelyeket olyan esetben is érzek, amikor a szag forrása nincs is jelen. Értem ez alatt, hogy mondjuk a kávémnak parfüm illata van. Ezzel nyilván lehet élni, de zavaró. Én még így is szerencsésnek mondhatom magam, hiszen több ismerősöm később kapta el a vírust, és a mai napig nehézlégzéssel küzdenek, amely vélhetően javulni fog, de akkor is meghatározza a mindennapjaikat.

Felelőtlenség a Mi Hazánk közleménye, hiszen a tudományos világ szereplői igenis arra buzdítanak mindenkit, hogy ha úgy gondolja, akkor oltassa be a 12 éven felüli gyermekét, hiszen az oltás mellékhatásai könnyen viselhetőek, a megbetegedés viszont akár még komoly problémákat is okozhat. Az oltásoknak is vannak szövődményei egyes esetekben, de ezek jóval ritkábbak, mint a vírus által kialakult szövődmények, ezért a logikus döntés véleményem szerint is az oltás beadása. Azt is fontos tudni, hogy a nyájimmunitás kialakításához vélhetően szükség van ezen csoport beoltásához is, hiszen még ha őket nem is dönti le a lábukról olyan könnyen, de ők is terjesztik a vírust.

 A kormány nemzetközi oltottsági statisztikákkal való versengésének nem rendelhetők alá a gyermekek, Orbán Viktor elégedjen meg azzal, hogy a raktárakban felhalmozott, méregdrágán beszerzett lélegeztetőgépek terén világelsők vagyunk! A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja, hogy már most is diszkriminálják azokat a gyerekeket (pl. az állatkertekből, vadasparkokból való kitiltásukkal is), akiknek szülei nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ez közvetett kényszerítése az oltásnak, zsarolás. Aki felnőttként úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltatlan személy, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen, így a bizonyos szolgáltatások esetében a védettségi igazolvány kötelezővé tétele ellen is. Már 12 év feletti gyerekeknél is adandó oltás kötelezővő tételének kormányfői kilátásba helyezése – korábban ugyanis ezt is belengette Orbán – felelőtlenség olyan vakcinákkal, melyeknek nem ismerjük a hosszú távú hatásait, pontos kockázatait, miközben a koronavírus viszont nem veszélyes a gyerekekre.

Ezek a további sorok pedig még nagyobb butaságot tartalmaznak, mint a korábbiak. Egyszerűen hazugság az, hogy a koronavírus nem veszélyes a gyermekekre. Lehet, hogy ritkán alakul ki súlyos tünet, de igenis vannak, akik elvesztették a gyermeküket a koronavírus következtében. Olyan esetről viszont még nem tudok – még ha csak mostanában is kezdték el oltani a gyermekeket -, hogy egyetlen gyermek is belehalt volna az oltások bármelyikének szövődményébe. Ne kötelezzenek persze senkit az oltás felvételére – ezzel én is egyetértek -, de azért ne essük át a ló túloldalára sem, hiszen az ilyen fajta rémisztgetéssel csak azt érik el, hogy még többen válnak szkeptikussá az oltással kapcsolatban. A kormány feladata az lenne, hogy tájékoztassa a társadalmat, és minden jelentős információt elérhetővé tegyen az oltásokkal és úgy általában a koronavírussal kapcsolatban.

De ez már korábban a járvány különböző hullámainak idején sem sikerült nekik, miért pont most, a gyermekek oltása kapcsán változna bármi? Aki szeretné, oltathassa be gyermekét a vírus ellen, aki pedig másként dönt, az bízzon benne, hogy gyermeke nem kapja el a vírust. Számomra az a vicc, hogy az MTI-OS gond nélkül lehozott egy ilyen, mindenféle forrásoktól mentes közleményt, de Mészárosról  vagy Tiborczról nem lehet beszélni a kormánypártivá átavanzsált Magyar Távirati Irodánál, mert akkor megsértődnek. Csak azt nem értem, hogy egyáltalán mi a célja a Mi Hazánk Mozgalomnak ezzel az egésszel, hiszen egyértelműen a Fideszt támogatják, mégis megpróbálják azt a látszatot kelteni, mintha ők Orbán ellen lennének. Nyilván az oltásellenesek és szkeptikusok egy komoly szavazóbázist jelenthetnek, de aki erre játszva, emberek életét befolyásoló kérdésekben közöl valótlanságokat, az úgy hiszem, büntetést érdemel. Az álhírterjesztésnek is megvannak a határai.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.