Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha személyesen, tekintélyt parancsoló térfogatával kitöltötte volna a VIP-páholyt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Látszik

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Maradjon kend. A kend felvilágosodásba bódult szemérmetességét irritálná az itten tornyosuló politikai pedofília, ami már Brüsszelből is látszik. Bizony ám! Az Európa megmentésére nekigyürkőző magyar keresztes lovagok mostan kissé összepolitizálták a pelust. A szaga még csak hagyján. Hanem a vak is látja. Látszik. Hiába a fekete drapéria. Az elvakultak kétségbeesetten hipózzák, mint a törzsanyó a bolti tojást, de csak növekszik a folt. És szivárványos. A világ is látja a kereszténynemzetállam hogyan védi a szivárványt, mint a magyar népet a nemzeti vagyontól, a tb-támogatott orvosi ellátástól, a magánnyugdíj pénztáraktól, a szakszervezeti üdülőktől, alattvalóit a szuveréngondolkodástól/cselekvéstől és most stb., mert terjedelmi okokból ma se végzek a felsorolással.

A zöldhatárosmagyar Áron bácsi a tata-labor nemzeti összefogás szakértője. Ha ulti közben megakad a párhuzamos valóság kollektív elemzése, akkor jön a szólója és a prédikációval felérő példabeszédei aranylabdaként pattognak a kártyaasztalnak használt szerszámos ládáról a plafonig. Másnap meg már a fél falu élőklasszikusként –közszolgálatimagyarosan- idézi a meglátásait (ez azt jelenti, hogy rá hivatkozva süketelnek, mintha ő mondta volna). Felesége – a belmagyar Juliska néni, akinek a kommunista szombati ingyen kukoricatörések során szerzett rutinja most mélymagyarnemzeti ingyen templomtakarítással teljesedett ki a keresztény hétköznapokban – tradicionálisan ellenpontozza, mintha 1848-ban lennénk.

Vagyis ha Áron bácsin érződik a pálinka, akkor semmirekellő oláh, ha lekési a déli buszt, mert sokan voltak a doktornál, akkor a családjától idegen hatalmak által elszakított magyar. Aktualizálva: konkrét meglátás és foci-Eb értékelés Julcsi néni szerint, hogy van az a pénz, amiért a fél világból célorientáltan profitszerzésre kitenyésztett és összevásárolt nemzetiszínűre festett fickók eljátsszák, hogy európaiak és fociznak. Nem is játszanak, egyenesen küzdenek. A nemzetért. Amelyik momentán fizet nekik. A fizetős hazával együtt dobog a szívük, és minden dobbanásért egy nyálassal tartozunk a nagy Ő-nek. Aki hibázott, mert ha személyesen, tekintélyt parancsoló térfogatával kitöltötte volna a VIP-páholyt kiszorítva a németeket, akkor biztosan győztünk volna. Mert amikor az Áron bácsi neki udvarolt, akkor N. Ceaușescu válogatott műveinek ikszedik – neki dedikált – kötetében olvasta, hogy a Kárpátok Géniuszának helyszíni megjelenése a kertben mennyit növelte a körte terméshozamát. Pedig az csak egy piti fószer volt. Csak egy stadiont építetett, nyaloncai egy vacak könyvet nem tudtak róla összehozni, bezzeg a miénkről szóló kötetek már most akár két szentté avatásra elegendő csodatettet is tartalmaznak. És a kisugárzása! Aki csak leborul előtte, megtollasodik, a  szomszédja meg olyan gyorsan gazdag lett tőle, hogy még a kenyaiak is fejre álltak ettől az innovációtól, úgyhogy küldtünk is nekik 300 bukósisakot a további baleseteket megelőzendő.

Mire fel az Áron bácsi: Ja. Az UEFA pedig megköszöni, hogy ez a parókás Rákosi, a multinacionális tőke magyarhoni helytartója megint jól időzítette az őslakosság szelektálását. Nagyon látszik, hogy milyen ügyes. De az is látszik ám, hogy szurkolónak öltöztetett pártszolgálatos osztagai hogyan gyakorolják a lakosság megfélemlítését a választásokra készülve. Szorgosan. És az is látszik, hogy szerény. Nem hetvenkedik a Hatvanpusztai palotájával, mint a fegyverhordozói az elzabrált kastélyaikkal. Sőt. Annyira nem hivalkodó, hogy a birkáinak 200 méteres uradalmi alagutat épített a hodályok közé, nehogy megint előbukkanjon egy egysávos úton kivilágítatlan létrával közlekedő igazmondó juhász, mint a múltkor és kitrágyázzon.

És ez így megy. Mert az Áron bácsi ilyenkor gyakran átmegy folklórba. A múltkori jachtos sztori eszébe juttatta az ősi erdélyi mondást: „a nők megjelenése bajt hoz a tejelő juhnyájra”. Mert igaz ugyan, hogy pityóka nagyhatalom vagyunk, de most az erdélyi mintára megyen a tejül való részesedés, vagyis övék a „cinkostej-szer”. És a Julcsi néni hiába próbál tájékoztatást adni, hogy Orbán napkor a Tokaji Borbarátnők a Sarlós Boldogasszony templomban állítólag azért fohászkodtak, hogy a kínai közeledés jegyében a sarló mellé a férfiak munkaeszközét, a kalapácsot is ideje volna rehabilitálni.

Még sok dolog tisztázatlan. Már úgy értem, hogy biztos kendnek való hír lenne, ha tudnám mi benne a hír, a tatámék meg lepihentek, nincs kitől megkérdezni például, miért akarják egyesek az Alaptörvényt punccsal fogyasztani?  Fogalmam sincs, mit írok majd kendnek ezekről, ha majd írok. Mert ugye az látszik, hogy a törvény az törvény. Az is látszik, hogy most könnyen kikapja a Werbőczy személyzete a kis garasocskáinkat zsebesről az európai szabásmintás gönceinkből, ha nem az uraságok kedve szerint írunk/beszélünk. Pedig gondolom, kend nagyon szeretné tudni, hogy mi is lesz a teendője a közösülésiélet újraindításáért felelős operatív törzs vezetőjének. És amilyen humánus kend biztosan aggódik, amiért nem látszik elég biztonságosnak az a bizonyos ereszcsatorna, amelyre a brüsszeli követünk ezentúl a kedvére hozott magyar törvény szerint visszamászhat.

Bütyökfalva, 2021. június 28.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.