Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az euró bevezetése egyedül a maffiarendszernek fájna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A jövő évi választás valójában arról szól, hogy képesek lesznek-e az Európai Unió intézményei – egy, az Európai Egyesült Államokban hívő, balliberális magyar vezető csoporttal közösen – arra, hogy Magyarországot rövid úton bevigyék az euróövezetbe. Ha igen, akkor bezáródik a hazai felzárkózás útja a fejlett világ felé. Ha nem, akkor folytathatjuk a nemzeti felemelkedést, a gazdasági felzárkózást és az EU megreformálásának 2010-ben megkezdett folyamatait.

Természetesen e sorok szerzője az a Matolcsy György, aki az MNB élén a forint gyengülésével játszva legalább 500 milliárd forintnyi hasznot hozott a jegybanki alapítványoknak. Érthető, hogy miért nem szeretné, ha Magyarországon is bevezetnék azt az eurót, amely a legtöbb uniós országban már jelen van. 17 évvel ezelőtt lettünk tagjai az EU-nak, ez idő alatt mégsem kerültünk egy centivel sem közelebb ahhoz, hogy az Európai Unió valutája bevezetésre kerüljön. Nem azért, mert egyébként nem tehettük volna meg, hanem azért, mert nem ez volt a kormány érdeke. Iszonyatos pénzekre tehettek úgy szert, hogyb befolyásolták a forint ingadozását. Nem véletlenül nem nyúlt hozzá az MNB és hagyta, hogy elszálljon az infláció, amivel cégek tucatjait hozták nehéz helyzetbe.

Az tény, hogy az euró bevezetése nem egy egyszerű dolog és az is tény, hogy az első években akár vesztesei is lehetünk a dolognak, de idővel kifizetődővé válik mindenki számára. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy az euró bevezetésével meglátnák a magyar dolgozók is, hogy a fizetésük mennyire nem ér semmit. A környező országok már régen lehagytak bennünket, az átlagfizetések magasabbak és az életszínvonal is nő. Ott ugyanis, ahol nem stadionokra és teljesen értelmetlen beruházásokra költötték az adófizetők pénzét, ott javultak az életfeltételek. Javult az oktatás és az egészségügy, és kibővültek a szociális intézkedések. Magyarországon egyszeri adományokkal próbálták meg elhitetni az emberekkel, hogy törődik velük a kormány. Nem a nyugdíjat emelték meg, hanem utalványokat adtak, mint ahogy a rezsicsökkentés hazugságával megpróbálták elérni, hogy az emberek elhiggyék, csökkent a rezsijük.

A kormánynak nem érdeke az euró bevezetése, de az emberek többségének igen. Mi ugyanis nem nyerünk azon semmit, hogy a kormány nyerészkedik a forinton, mi vesztesei vagyunk ennek az egésznek. A mi fizetésünkkel játszanak, nem a sajátjukkal. De haladjunk tovább, hiszen Matolcsynak volt még mondanivalója:

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy egy ellenzéki győzelem miért jelentene drámai visszafordulást és gazdasági katasztrófát Magyarország számára. A még titkos, de szivárgó terv szerint vagy utcai anarchiával, vagy választási győzelemmel lehetne olyan népszavazást kiírni, ami az alaptörvényt kijátszva bevinné az országot az eurózónába.

Az eurózónából nem lehet kilépni, csak az EU-ból való kilépéssel, amit józan ember nem vállal: így válna véglegessé az euróval együtt Magyarország lemaradása is.

Nagyon úgy látszik, hogy képtelenek elviselni azt, ha az emberek esetlegesen nemet mondanak a terveikre és követni szeretnék az EU többi országát. Nem fogják fel, hogy az emberek nem annyira hülyék, hogy ne esne le előbb-utóbb nekik, miről is van itt szó, és miért ragaszkodik a kormány a forinthoz az euróval szemben. Hogyan jelenthetné a közös valuta bevezetése egyetlen ország lemaradását is? Az uniós valuta bevezetése fejlődés lenne, hiszen azt csak olyan országok vezethetik be, amelyek gazdasága elég stabil hozzá. Az is szinte biztos, hogy a befeketetőknek könyebb dolguk lenne Magyarországon, ha euróval lehetne fizetni, hiszen jóval átláthatóbb lenne a kereskedelem. A kormány fél a vereségtől, attól, hogy az évek alatt felépített maffiarendszer elbukhat, és le kell mondaniuk a milliárdos nyereségekről, amelyeket már vélhetően kivittek az országból. Márpedig az eurót előbb-utóbb be fogják vezetni nálunk is, és rájöhetnek majd az emberek arra, hogy az Orbán-kormány átverte őket.

Nem kell majd váltogatni a számokat, egyszerűen össze tudják majd hasonlítani a fizetésüket más környékbeli országok fizetésével. Sokak számára nagy meglepetés lesz majd ez, hiszen elhitette velük a kormány, hogy Magyarországon Kánaán van és még a nyugati országok is irigyek a sikereinkre. Amikor viszont szemmel látható lesz a nyugdíjak vagy a fizetések közötti különbség, akkor lesz majd nagy felocsúdás. Akkor majd megértik, hogy a mocskos nyugaton akár kétszer, háromszor annyit is kereshetnek ugyanazzal a munkával, mint itthon és nyugdíjasként nem kell úgy élniük, mint egy rabszolgának. Az euró meg fog érkezni hozzánk is, akár szeretné Matolcsy, akár nem, ezért már semmit sem tehet.

Az emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak, nem kell nekik megmondani, hogy mit gondoljanak és mit döntsenek. Nem kell nemzeti konzultáció és egyéb értelmetlen kamufelmérés, elég ha megkérdezik tőlük, hogy akarnak-e eurót, vagy sem. Fájni fog a hatalomnak persze, de egyébként sem vár túl sok jó rájuk, amennyiben az ellenzéki összefogás megnyerni a választásokat. Az eddig biztosnak hitt vagyon egy részéről lemondhatnak és ha szerencséjük van, akkor talán nem kerülnek börtönbe. Az elkövetett bűnökért meg szokás fizetni, márpedig Matolcsy vélhetően tevékenyen részt vett abban, hogy milliárdok tűnjenek el bizonyos alapítványoknál. A helyében én is tartanék attól, hogy kiderül az igazság, pláne attól, hogy elveszik az aranytojást tojó tyúkját, ami nem más, mint a forint. Kemény világ lesz még itt nekik, amit én őszintén nem sajnálok. Szenvedtünk mi itt eleget az elmúlt 11 évben, most rajtuk a sor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.