Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem olyan vonal, mint a többi volt, hanem a szakadék szélét jelezte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Bevallom, nem sokat aludtam az éjjel. Egészen egyszerűen nem tudom megfejteni, mi a bánatos francot akar elérni Orbán Viktor azzal, hogy külföldi lapokban, fizetett hirdetésben reklámozza az agybaját. Hogy az Európai Unió szét fog esni, ha ő meg nem menti. És Soros György. Oké, nagy lehet a pánik a Karmelitában, ezt nem kétlem. Mindig van egy banánhéj, amin hanyatt vágja magát a főhős, ez a banánhéj alighanem a pedofilnak titulált törvény lett. Az ezernyi átlépett, a vörös összes árnyalatát magában foglaló vonal után valamiért erről derült ki, hogy nem olyan vonal, mint a többi volt, hanem a szakadék szélét jelezte.

De most mit akar nemzeti megmentőnk és védelmezőnk? Komolyan azt hiszi, hogy a felhergelt dánok, spanyolok és Európa többi népe összefog, leverik a saját kormányaikat, és megválasztják a kiöregedett csodacsatárt Európa vezetőjévé? Akkor mi lenne, ha valamelyik kormányfő azok közül, akik nem támogatják a magyar kormányfőt – vannak páran – valamelyik magyar lapban, fizetett hirdetésben hergelné a magyarokat? Lenne felháborodás? Mert belügyekbe senki nem ugathat bele, legalábbis utoljára még ez volt. Orbán le akarja bontani az Uniót? Leváltja az Európai Parlamentet?

Azt hiszem, brutálisan nagy a baj. Leginkább a kormány fejében egyébként, ha komolyan elhiszik, hogy akkora ember Orbán, aki után Európa népei csődülni fognak, mint egy kiterjesztett békemenet. Aligha lesz itt forradalom, nem hinném, hogy a dánok, hollandok, szlovákok, spanyolok, románok, franciák, németek kiforgatják a sarkaiból az Uniót azért, hogy megvédjék Orbán hatalmát. Értem én az előremenekülés fogalmát és lényegét, de ez még magyar viszonyok között is igen nagy baromságnak tűnik. Orbánnak ott van az a valamennyi fix szavazója, kétmillió körüli ember, akik közül szerintem talán félmillió az, aki akkor is rá fog szavazni, ha ezért felelősséget is kell vállalni. A többiek inkább zsarolt és vásárolt szavazatok lehetnek. De amennyire én tudom, a magyarországi parlamenti választásokat egyelőre még országon belül rendezik, itt fog eldőlni a kétharmad (bár az már minden emberi számítás szerint eldőlt), a kormány és Orbán Viktor sorsa.

Bevallom, egy ideig arra számítottam, hogy tagadni fogja a kormány a külföldi lapokban elhelyezett hirdetést. Csapdának gondoltam, és adtam esélyt annak, hogy az ellenzéki pártokra kenik a dolgot. Ez addig tartott, ameddig be nem ismerte a kormány – Szijjártó Péter -, hogy ők voltak. Mégpedig azért, mert az ellenséges balliberális média megtámadta a csodálatos magyar pedofilnak nevezett törvényt, és nekik védekezni kellett.

„Orbán Viktor miniszterelnök szembeszáll a rágalmakkal és kozmetikázott hazugságokkal. Közzétette a külföldi sajtóban a magyar kormány álláspontját, amely kifogástalan, és a magyar nép is támogatja” – így Hermann Tertsch EP-képviselő.

Ezt, és még néhány ismert, és sok ismeretlen EP képviselő hasonló nyilatkozatát Szijjártó Péter szedte üde csokorba, és feltolta a Facebookjára. Van köztük Robert Fico, Matteo Salvini és a spanyol szélsőséges VOX párt vezetője is. A lengyeleket különösen érinti a dolog, de azért nem nevezném különösebben ütőképes hadseregnek Orbán támogatóit.

Hát én speciel nem tudom, kicsoda ez a képviselő. Azt tudom, hogy a közzétett hirdetés nem a törvényről szól, valamint azt, hogy én magyar népként nem támogatom – igaz, nem is kérdezte senki a véleményemet – és azt is tudom, hogy nem kértem meg Hermann Tertsch urat arra, hogy helyettem megmondja, én mit akarok.

Mindeközben a pártmédia nem nagyon foglalkozik a hirdetéssel, ellenben természetesen nagy erőkkel háborognak és lassan be fogják tiltani a szivárványt is, mint közellenséget. Váratlanul elkezdtek aggódni az MSZP jövője miatt, mert mi lesz a párttal, ha mindenki átmegy a DK-ba? Hogy ez miért izgatja őket ennyire, azt nem pontosan értem, de ha ennyire szeretnek aggódni, tegyék bátran.

Ma nem akarom túlságosan hosszúra nyújtani a jóreggelt puszit. Már csak azért sem, mert kissé elaludtam és még most, a vége felé közeledve sem sikerült teljesen felébrednem, pedig nyelem a kávét szorgalmasan. Tartok tőle, hogy a kormány előrehaladott elmeállapotára tekintettel bőven akad téma ma is, a következő hónapokban is. A választásig semmi nem fog javulni, ellenben az én várakozásaim szerint nagyon sokat fog romlani. Igazából bármit el tudok képzelni, félő, hogy a külföldi lapban agybuggyanást reklámozó Orbán-pontok még csak a szelíd kezdetet jelezték.

Most úgy tűnik, ártunk és ormányunk végletesen és véglegesen beszorult a zsákutcába, rájöttek, hogy csak arra mehetnének ki, amerre bementek, de arra nem akarnak, mert az beismerése lenne a kudarcnak. Fokozott őrületre számítok, olyan propagandahadviselésre itthon és külföldön, amilyenre még nem volt példa. Alighanem teljes erőből nekimennek az ellenzéknek, előkerülnek olyan vádak, hogy a szánk is tátva marad. Országon belül már nem tartja megnyerhetőnek a választást Orbán, így átlépi a határokat, és Európát szánja csatatérnek. Csak hát az aligha fog működni, a későn és lassan, de végül mégis feleszmélő Uniótól aligha fogják megvédeni azok az uniós polgárok, akiknek a befizetett adóiból olyan remekül felépítette a saját birodalmát.

Ez itt már az utolsó felvonás, nyolc hónapnyi elképzelhetetlen őrület következik. Ezt még valahogy ki kell bírni. Gondoljon arra mindenki, hogy ez már a végjáték, amennyi szart benyeltünk az elmúlt 11 évben, ahhoz képest ezt már ki fogjuk bírni. Remélem, hadat azért nem üzennek a fiúk egy országnak sem, de az ott van a pakliban, hogy az utolsó ütőkártyát – az Unióból való kilépést – még megpróbálja kijátszani Orbán. Mostantól kezdve bármi előfordulhat. Kitartást, türelmet és sok-sok józan észt kívánok mindenkinek. Önmagamnak is.

Addig is jó ébredezést, mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.