Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Forró talajon, sűrűsödő szagban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs, felfrissült és frissítő szép reggelt mindenkinek! Telik-múlik az idő, közeleg a választás, telik a gatya. Ez utóbbit nem csak az egyre sűrűbb szagból feltételezem, hanem:

 Az alaptörvény elleni támadások veszélyeire figyelmeztetett és az alkotmány védelmére hívott fel Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság (Ab) és Varga Zs. András, a Kúria elnöke az Értékek és intézmények a tízéves alaptörvényben című konferencia megnyitóján, a Kúria dísztermében pénteken.

Sulyok Tamás kiemelte: a társadalmi béke és közrend alapja az alkotmány, az ellene indított támadások a társadalmi rendet, a polgárok életét, testi épségét és vagyonbiztonságát fenyegetik. Az ilyen jelenségek a demokratikus párbeszéd keretein kívül vannak és az Ab csak zéró toleranciát alkalmazhat velük szemben.
    Varga Zs. András arról beszélt, hogy „alkotmányos puccs megtervezése folyik”, az alaptörvény „megtörése” pedig a szuverén magyar állam megtörését jelentené. Az alaptörvényt védelmezni kell a támadásokkal szemben. A jogállam, a hatalommegosztás érték, de ha „bűnöző szervezetek” kezébe kerül, az államnak és a jognak fel kell lépnie ellene. (MTI)

Ha jól értelmezem, terveznek valamit az urakok. Mintha nem bíznának abban, hogy megnyerik a következő választást. Mintha az lenne a következő csapásirány, hogy az ellenzéki összefogást átminősítik bűnöző szervezetekké. Azok ellen pedig fel tud lépni a hatóság. Természetesen a jogállam – amiről az igazságügyminiszter például nem is tudja, hogy micsoda – és a hatalommegosztás védelmének érdekében. Biztosan csak számomra fura, hogy az például egyáltalán nem zavarja az urakat, hogy a kormány a ciklus utolsó pillanataiban is azon dolgozik, hogy évtizedekre megkösse a következő kormányok kezét minden létező módon. Az sem zavarja őket, hogy Orbánék a következő generációkat is adósságokba verik, mégpedig úgy, hogy a társadalom semmiről semmit nem tudhat, mert minden titkosítva van. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy kétpofára tolják ki a közvagyont magánalapítványokba, mindent lebetonoznak és megváltoztathatatlanná igyekeznek tenni, hogy akkor is Orbán kezében maradjon a hatalom, amikor már nincs ott. A nyílt színen fosztják meg a következő kormányokat minden jogkörtől és mozgástértől, de az tökéletesen rendben van. Ha azonban valaki változtatni akar ezen, az bűnöző. Aha. Remélem, csak a hőség az oka annak a gyanúmnak, mely szerint nem kizárt, hogy elkezdik a hatóságok is zaklatni az ellenzéki politikusokat még a választás előtt. Biztosan nem lesz ilyen, ilyesmi csak diktatúrákban szokás. Vagyis izé.

Orbán Viktornak pocsék napja volt csütörtökön Brüsszelben. Bár az is lehet, hogy remek napja volt, talán csak nézőpont kérdése. Hiszen ő azt állítja magáról, hogy utcai- és egyben szabadságharcos, és most úgy tűnik, lehetősége nyílt a harcolásra. Az évek óta tartó szorgoskodása is megérlelte a gyümölcsét, az uniós tagországok döntő többsége ellene fordult. Állítólag többen érdeklődtek, ha ennyire leszarja az uniós alapelveket, miért nem lép ki. Erre speciel én is tudok válaszolni. Orbán Viktor nem tagja az Európai Uniónak. Igaz, hogy ettől függetlenül dönthet a kilépés mellett, a bátor gombnyomogató-hadserege nyilván egy perc alatt megszavazná. De azt szerintem senki, még a nagyon szorgalmas fideszes-szondarendszer sem tudja megjósolni, milyen következményekkel járna egy ilyen döntés. Ha valami nem hiányzik senkinek – sem nekünk, sem az Uniónak -, az egy polgárháború kockázata. A magyarok elsöprő többsége uniópárti, ami nem kis dolog a hosszú évek óta folyamatosan zajló agymosás és hergelés fényében. Talán nem kellene kipróbálni, hogy mi történik, ha az ország lakóit választásra kényszerítik.

A heves brüsszeli szócsatákról valamiért elfelejtett beszámolni a baráti sajtó, azt azonban megtudhatjuk, hogy a szlovén állami ünnepségen Orbán Viktor a díszvendég. Mintha ez érdekelne bárkit ebben a minden irányból erősen szar helyzetben. Sőt, még békeidőben sem nagyon hozna lázba senkit. A lakájmédia egyébként valami egészen elképesztő sebességre kapcsolt. Komolyan mondom, ennyi mocskot egy nap alatt még én sem olvastam, pedig. A fővezér Facebook oldalának kezelője is beszállt a buliba, még az ott megszokotthoz képest is valami egészen elképesztő posztot sikerült eszkábálni. Csak egy 17 másodperces összevagdosott videó, melyben Orbán több tiszteletet követel a magyaroknak. Ruttétól. Ezzel sikerült felébreszteni néhány önérzetes mimagyarokat a hibernációból, akik kulturáltan – mert a kultúránkat, csak azt el ne vegyék tőlünk. Tényleg kár lenne érte – buzizza, gyarmattartózza és köcsögözi a holland kormányfőt. A videóban idézik Ruttét, aki azt mondja, hogy térdre kell kényszeríteni Magyarországot. Ezen hergelődtek fel a tiszteletre mindenképpen méltó honfiak és honleányok, mert ők aztán soha, állva halnak meg inkább. Hát én, hazaáruló libernyák csak remélni merem, hogy fekve fogok meghalni, azt sem mostanában tervezem. A térdelésről – ami nyilván képletesen értendő – meg annyit, hogy ha már szerkesztőségileg kibírtuk éveken át, hogy nem térdeltünk le senkinek, pedig hosszú tud ám lenni egy év is, nemhogy sok, lemondtunk szinte mindenről azért, mert hiszünk valamiben – történetesen abban, hogy ez egy demokratikus, szabad ország lesz -, szemben azokkal, akik egy kis biztonságért, koncért vagy fülvakargatásért bizony betérdeltek a kellő pózba, és én ennek a sornak a végére azokat is odateszem, akik szarnak az egészbe, csak hagyják őket békén, szóval megkérdezném sok ilyen embertől, hogy mi a faszt kellene rajtuk vagy bennük tisztelni? És mit kellene tisztelni azokon a politikusokon és családtagjaikon, akik akkor lettek végtelenül tehetséges vállalkozók és akkor kezdett ömleni hozzájuk a pénz, amikor Orbán hatalomra került? Mit kellene tisztelni azokon, akik részt vesznek az ország kifosztásában, a közvagyon kiszervezésében és mit kellene tisztelni azokon, akik ezt szó nélkül végignézték? Ha rájövök a megfejtésre, majd szólok.

Addig is jó ébredezést mindenkinek! Aki csak teheti, pihenjen sokat. Az a gyanúm, nehéz időszak előtt állunk.