Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyűlöletre nincs mentség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét megtámadtak több DK-s aktivistát is, akik felvették, ahogy több fizetett fideszes szavazó provokálja őket. Jól láthatóan a provokációval nincs bajuk, de azzal már van, ha videófelvétel készül arról, hogy elfogadhatatlan módon viselkednek egy kampányrendezvényen. Már a korábbi hetekben is történtek atrocitások, egyszer még egy gázpisztoly is előkerült az egyik provokátor zsebéből. Komoly sérültek, pláne halottak még nincsenek, de ha így haladunk, véleményem szerint semmi sem kizárható. Mert most még „csak” ütnek és rúgnak, valamint gázpisztollyal fenyegetnek, de mi akadályozza meg őket abban, hogy átlépjenek egy vonalat, és súlyos sérüléseket okozzanak akár egy aktivistának, akár a párt valamelyik jelöltjének?

Ezekben az emberekben túlteng a gyűlölet, amely akár el is szabadulhat. Nem véletlen, hogy erre épített Orbán is, hiszen egy esetleges vereséget követően egészen biztosan lesznek több ezren, ha nem tízezren, akik majd az utcára fognak menni és a választási eredmények megsemmisítését követelik. Ők már hozzászoktak, hogy Orbán Viktor az ország miniszterelnöke, aki véleményük szerint a magyar nép megmentője, és akit Isten küldött nekünk. Ezek az emberek teljesen elszakadtak a valóságtól és fogalmuk nincs arról, mi is az a demokrácia, mik is az emberi értékek és mégis hogyan kellene működnie egy országnak. Ők nem értik a többpártrendszerek működését, hiszen számukra a Fidesz létezik, valamint az ellenség, amely minden ellenzéki pártot jelent.

Ők fenyegetésként élik meg, ha valaki azért dolgozik, hogy kormányváltás legyen az országban. Ezeket a fenyegető elemeket pedig úgy érzik, hogy joggal támadhatják meg, hiszen nekik van igazuk, ők értik egyedül, hogy Orbán megmenti a magyar népet a gaz nyugattól. Akár le vannak fizetve ezek a provokátorok, akár ingyen csinálnak teljesen hülyét magukból, lényegében mindegy is, hiszen a fontos az egészben az, hogy képesek az ilyen cselekedetekre. Képesek savval fenyegetni, vagy megütni valakit azért, mert sípolni mer Orbán beszéde közben, vagy épp gázfegyvert fogni egy ellenzékire. Eddig ezekről az emberekről csak rövidhírekben számoltak be, nevüket, pláne arcukat nem nagyon közölték. A DK viszont úgy tűnik szakítani kíván ezzel a hagyománnyal és arcot ad az elkövetőknek.

Tegnapelőtt Dunaújvárosban egy fideszes tüntető (felső kép) megütötte egy kolléganőmet azért, mert végezte a dolgát, és felvételeket készített a rendezvényünkről a telefonjával, így arról is, ahogy a tüntető megzavarja a rendezvényt.

Ugyanez megismétlődött Dombóváron, ahol egy kollégámat ugyancsak azért ütötte meg egy kormánypárti szimpatizáns (alsó kép), mert felvette, hogyan provokálja a rendezvény résztvevőit.

A felvételeknek hála mindkét ügyben büntetőfeljelentést tudunk tenni, és meg is tesszük. Tanulják meg a fideszesek is, hogy következménye van a viselkedésüknek. Nemcsak az övék ez az ország, hiába tanítja nekik ezt a jelenlegi miniszterelnök.

Üzenem a Fidesz, többségében fizetett tüntetőinek: nem félünk tőletek és nem fogtok minket megállítani. Bejárjuk az egész országot – akár tetszik nektek, akár nem – és minden fideszes tüntetőre, provokátorra és hepajkodóra két kamera fog jutni, hogy a rólatok készült fotók és videók itt virítsanak majd a Facebookon – akár tetszik nektek, akár nem. Aki fenyeget, vagy akár egyetlen DK-st is bántani mer, azt pedig fel fogjuk jelenteni.

Jól gondoljátok meg, hogy mennyi pénzt kértek azért, hogy ilyesmire adjátok a fejeteket, mert a ti képeitekkel fogjuk bemutatni, hogy milyen világot teremtett a Fidesz. Mert ti azt hiszitek, ahogy Orbánék is, hogy nektek mindent lehet. Hát nem lehet. Tegyetek csak próbára.

Én ezzel a felfogással egyetértek. Igenis tudják meg az emberek, hogy kik azok, akik agyát a gyűlölet annyira felemésztette már, hogy képesek rátámadni másokra csak azért, mert más véleményen vannak. Lehet itt az Orbán-kormányt szidni a kialakult helyzetért – és kell is -, de azért az is kellett a recepthez, hogy legyenek olyan emberek, akik parancsra gond nélkül megütnek másokat. Ezek az emberek soha nem éltek demokráciában, és nem is értik mi az. A gond csak az, hogy nem is kíváncsiak arra, hogy egy demokrácia hogyan működik, hiszen ők boldogok a jelenlegi rezsimmel. Örülnek annak, hogy valaki megmondja nekik, mit gondoljanak és mit tegyenek. Őket még unokáik véleménye sem érdekli, hiszen ők az idősek és bölcsek, nekik senki se mondja meg, hogy mit gondoljanak, kivéve persze Orbán Viktort.

Lehet, hogy megvezetett emberekről van itt szó, de mégis felnőttekről beszélünk, akik felelősek azért, amit tesznek. Négyévente elmennek szavazni, ezzel is befolyásolva az ország sorsát, pont ezért sem lehet csak úgy legyinteni az ilyen eseményekre. Ezek az emberek az ország sorsának formálói, hiszen szükségét érzik annak négy évente, hogy Orbánra szavazzanak. Ők el fognak menni tavasszal is szavazni, és támogatásukról fogják biztosítani Orbánt, amihez persze meg is van minden joguk. A demokrácia így működik, viszont akkor, amikor valakit az eltérő véleményéért leköpünk, megrúgunk, vagy leütünk, akkor már valami egészen másról beszélünk. Orbán visszahozta a sötét középkort az országba, már csak azt remélem, hogy van elég épeszű ember ahhoz, hogy még ennek ellenére is létrejöhessen a rendszerváltás. Orbán 11 év alatt egy fertőt csinált ebből az országból, ahol mindenki, aki nem az ő szimpatizánsuk, ellenség. Elég volt a gyűlöletből és a megosztottságból.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.