Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ország sokkal többet veszít, mintha Mészáros Lőrinc nevére még több vagyon kerülne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kivételesen kevéssé napsugaras, inkább esős, szeles, frissítő, a kemencemeleget enyhítő napot kívánok! A német-magyar meccs eredményét nem én fogom elsőként közölni, azzal együtt, hogy változatlanul nem hoz lázba, annyit tudok – vagy tudni vélek -, hogy ez szép teljesítmény. Az már sokkal kevésbé, hogy bizonyos politikusok most sem képesek leszállni a sportról, borzasztóan fontosnak érzik a pecsenyesütögetést. Azzal együtt, hogy nem használnak, de legalább sokat ártanak az állítólag igen nagyon kedvelt sportágnak. Is. Meg az országnak is, ami egyáltalán nem mellékes. Kezdve a külügyminiszterrel, akinek aligha az a feladata, hogy a közösségi oldalán háborogjon, amiért a bajor rendőrség 18 honfitársunkat állította elő a mai nap folyamán, tíz főt már kiengedtek, nyolc esetben még zajlik a jegyzőkönyv felvétele. Feltételezem, a 18 honfitársunk valami olyasmit csinált, amit a német törvények nem tolerálnak. Nem tudom, egy hazai meccs alkalmával – akár csak klubcsapatok esetében – a magyar rendőrség hány honfitársunkat szokta előállítani, de erős a gyanúm, hogy legalább ennyit. Ha nem többet. És akkor nem tudok elmenni a gondolat mellett, hogy amikor a magyar rendőrség sorra állítja elő azokat a honfitársainkat, akik semmi mást nem tesznek, mint mondjuk színesre festenek egy veszélyesen töredezett járdaszakaszt, akkor miért nincs felháborodva Szijjártó Péter? Mert én olyankor szoktam. Ő nem? És itt a következő versenyző, Deutsch Tamás néven. Neki tegnap délben az jutott eszébe a dologról, hogy:

Ha a német hatóságok 2015 környéken csak fele olyan szigorúsággal jártak volna el a Németországba beözönlő illegális bevándorlókkal szemben, mint amilyen módszeresen zaklatták tegnap a magyar szurkolókat, nos akkor számtalan német ember életét menthették volna meg a migránsok által utóbb elkövettet terrorcselekmények megelőzésével.

Ennyi.

Nekem az a véleményem erről – azon kívül, hogy mi köze van a focinak a hat évvel ezelőtti menekültválsághoz -, hogy ha a német és osztrák hatóságok 2015 környékén visszafordították volna Magyarországra azokat a menekülteket, akiket a magyar kormány szervezetten, buszkaravánokkal egyszerűen elszállított az osztrák határra azzal a céllal, hogy menjenek át Németországba, akkor Orbán Viktor nem döngethetné évek óta azzal a mellkasát, hogy megvédte az országot. Mert annyit tett, hogy továbbpasszolta a problémát más országokba, amit azok az országok végül meg is oldottak. Ha pedig a magyar hatóságok csak fele olyan szigorúsággal járnának – és járhatnának, ha lenne törvényi háttér – el a családon belüli erőszak és a zaklatás tárgykörben, mint amilyen buzgalommal bírságolják a járókelőket, akkor sokkal kevesebb nő és gyerek halna meg ismerős, rokon, férj, apa keze által. Sőt, az is eszembe jutott, hogyha annak idején bizonyos szülők arra nevelték volna a gyerekeiket, hogy hazudni, lopni bűn, ha becsületes munkára nevelték volna őket, akkor most a magyar és az uniós adófizetőknek sokkal kevesebb léhűtőt kellene eltartani. Időközben a bajor rendőrség közölte, miért zaklatta a honfitársainkat: volt, akinél pirotechnikai eszközöket találtak, holott előre jelezték, hogy tilos. Másnál kábítószer volt, ami szintén kevés helyen legális, így Németországban sem az. És a harmadik ok tiltott jelképek használata volt. Ismervén a német törvényeket és tudva azt, hogy több szurkoló előszeretettel tetováltat magára náci horogkeresztet, nem sokat kell gondolkodni a megfejtésen.

Jut eszembe, ha már tanulás és értékes tudás! Ezt nem ártana megmagyarázni valahogy: Nem lehet teljes mértékben a járványra fogni. Sőt, semennyire. A nyelvtudás tipikusan az a műfaj, amit remekül lehet online gyarapítani. Az államilag elismert nyelvvizsga persze távolról sem azonos a valós, beszélt nyelvtudással, de attól tartok, hogy arányaiban együtt mozog. Persze a csökkenés mögött az is ott van, hogy sokkal kevesebb fiatal szerez diplomát, mint Bezzeggyurcsány rémuralma idején, de ez nem megnyugtató magyarázat, hanem nagyon ijesztő és rossz fejlemény. És egyáltalán nem azért, mert csak az a valaki, akinek diplomája van. Legalább annyira kellenek jó szakemberek olyan területekre is, ahová nem kell felsőfokú végzettség, de tartok tőle, hogy az alapműveltség is folyamatosan silányul. Márpedig akár atomtudós valaki, akár villanyszerelő, mindenképpen hozzáad az életminőségéhez az, ha tájékozódni tud a világban, ha el tud merülni egy jó könyvben, ha élvezni tud egy zeneművet. Ha ezeket az alapkészségeket nem kapják meg a gyerekek kicsi kortól kezdve, és ha később, kamaszként, fiatal felnőtként nem tanulnak meg vitázni, érvelni, gondolkodni és önálló döntéseket hozni, akkor kutya világ jön. Az ország sokkal többet veszít, mintha Mészáros Lőrinc nevére még több vagyon kerülne.

Magyarország visszautasítja az elmúlt napokban több uniós tagállam kormánya által indított alaptalan támadást a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvény miatt, mert a jogszabály nem a melegekről, hanem a gyermekekről, a gyermekek védelméről szól – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter hangsúlyozta: a gyermekek szexuális nevelése a szülők feladata és a kormány véleménye szerint a szülőkön kívül más ember ebbe nem jogosult beavatkozni. Magyarország egy olyan szabad ország, ahol a felnőtt állampolgárok életébe senki nem szól bele, mindenki úgy éli az életét, ahogyan akarja – emelte ki.
    Gulyás Gergely közölte azt is: miután 13 vagy 14 uniós ország aláírt egy, a magyar törvényt elítélő nyilatkozatot, a magyar nagykövetek szerdán valamennyi külügyminisztériumba elvitték a magyar kormány válaszát. Ebben visszautasítják az alaptalan vádakat, és felszólítják az aláíró országok kormányait, hogy a jövőben tartózkodjanak Magyarország alaptalan rágalmazásától – ismertette. (MTI)

Ezzel párhuzamosan Orbán ugyanezt előadta Brüsszelben, kiegészítve azzal a szerény bejelentéssel, hogy ő harcolt a szabadságért a kommunizmus alatt, amikor még nem voltak jogai a melegeknek, de ő értük is harcolt. Magam is úgy tudom, hogy a szocializmusban – mert ugye a kommunizmus épült egyfeszt, csak nem sikerült neki – a KISZ-titkárok harcoltak az első sorban. Közöttük Orbán. Én nem tudom, annyira hülyének lehet-e nézni az uniós tagországok polgárait, mint a magyarokat, de azt tudom, hogy nekem ég le a pofámról a bőr a kormány miatt és helyett. Meg magam miatt is ég a pofám, amiért nem sikerült még megállítani a kártevőket. De nem adom fel.

Most azonban kellemes ébredezést kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.