Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elég nagy baj, hogy már megint a Fidesz szent esszenciájánál lyukadunk ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kivettem egy hét szólásszabadságot – pontosabban nem éltem a szólásom szabadságával -, elhúztam távol a NER zajától a kedvenc horgásztavamra, megpróbáltam élvezni a természetet, és átadni magam a foci-Eb varázsának. De sikerült? Kurvára nem.

Ilyenkor azt szoktuk csinálni, hogy este a tűz mellett zenét hallgatunk, nyugis, halk, laza, dúdolni való slágereket. Már éppen indítottam volna az első nótát, amikor a mozifilm előzetesek hangján megszólaló narrátor vissza is zökkentett a valóságba a Karácsony az új Gyurcsány kezdetű virtuális propaganda hergeléssel. Hozzáteszem, átugrani sem lehet ezt a Fidesz által közpénzből fizetett gusztustalan reklámot, vagy mit, így kénytelen vagy végighallgatni az uszítást, a Habonyék által kreált hazugságot. Konkrétan minden zeneszám, videó, médiatartalom előtt, alatt, felett ömlik a kampánynak nevezett rágalmazás, uszítás, ijesztgetés, hergelés. Volt velünk egy 11 éves gyerek is, aki valami gyerekvideót akart megnézni, az sem volt kivétel, ott is előbb a Fidesz mocska jött szembe. Mert ugye ezek védik a gyerekeinket, mindenkitől, a buziktól, a libsiktől, a másoktól. Egy valakitől nem: saját maguktól. Ezek verbálisan erőszakolnak meg minden korosztályt a beteges ideológiai okfejtéseikkel, ami károsabb, mint Kaletával leülni Ki nevet a végén?-t játszani egy nyári táborban.

Amikor meg eljött a meccsnézés ideje, ott szintén ez ment. Már azt vártam, mikor szakítják meg a közvetítést, és mondják be, hogy Gyurcsány miatt kaptunk ki a portugáloktól. Ráadásul jut eszembe, bár nem szívesen elevenítem fel az élményt, ott volt ez a tahó Bognár nevű szakkommentátor, aki a dán Eriksen 10 perces újraélesztése alatt és után úgy beszélt, mintha éppen nem életet mentettek volna a pályán, hanem piknikeztek volna egy jót. Hát tényleg, mi a francnak ekkora felfordulást csinálni abból, hogy valaki szívrohamot kapott a pályán? Körülbelül ez az az érzékenységi szint, ami a NER-t jellemzi azokkal szemben, akik konkrétan majdnem meghalnak, miközben éppen a feladatukat végzik. Ennél szebb kórképet nem is mutathattak volna magukról, élő egyenes adásban.

Szóval egyszerűen nem tudok nem informálódni, mert ömlik a szar mindenhonnan. Hogy a pedofiltörvény nem is az, ami. És tényleg: amit ezek nagy csinnadrattával beharangoznak, arról általában kiderül, hogy valami egetverő szemétség húzódik a hátterében. Itt is sikerült alulmúlniuk magukat, amikor a másságot vették célba, és megint rajtunk van megrökönyödve a világ az USA-tól Németországig. És nincs új a nap alatt, miért is lenne? Amit csinálnak, vagy amihez akárcsak hozzányúlnak, kivétel nélkül mindig ellentétes azzal, amit mondanak, vagy gondolnak. És kivétel nélkül mindenki hülye, meg ellenség, aki nem azt látja, amit ők.

Olyannyira, hogy aki nem drukkol önmagából kifordulva a válogatottnak, az nem is magyar. Mióta a magyar válogatott megverte 1-1-re a franciákat, a Nemzeti Sport Online azt vizionálja, hogy tulajdonképpen akár az Eb-t is megnyerhetjük ilyen teljesítménnyel, de a németeket biztosan. Nincs ezzel semmi gond, pont ez lenne ennek a sportnak, meg általában véve a sportnak a lényege, hogy egy csapat higgyen magában, adjon bele mindent, hiszen őket érte a megtiszteltetés sok más focistával ellentétben, hogy képviseljék a hazájukat egy nemzetközi eseményen. Mondhatnánk, ez a dolguk, ez a feladatuk, ez egy sportoló számára a Csomolungma megmászása. Aztán az sem baj, ha nem sikerül, de az fontos, hogy tegyenek meg mindent, ha már eljutottak odáig. Nem kell mártírkodni, ez nem az a szakma. És igen, el kell viselni a negatív kritikát, érdemes helyén kezelni a pozitívat, ha megérdemlik a játékuk miatt. És nem kell se többet, se kevesebbet mögé képzelni, belemagyarázni, tök felesleges. Az, hogy joggal várja el mindenki, miután 12 éve a fociról és Orbánról szól a közélet, hogy az átlagosnál jobb eredményt érjenek el, annak fényében, hogy milliárdokat kapnak a közösből, szerintem teljesen rendben van. De az, hogy most egy újabb megosztásra alkalmas fegyvert és potenciált kovácsoltak abból, hogy nem mindenki trikolór színű sminkben mászkál, és esetleg nem érdekli a foci, vagy annak ellenére érdekli, hogy nem orbánista, az gusztustalan.

Azzal sajnos érdemes tisztában lenni, hogy ebben az országban a foci és Orbán közé sajnos ki lehet tenni az egyenlőségjelet. Így van ez a kokárdával is, meg még jó néhány elvileg közös, de a regnáló banda által kisajátított nemzeti jelképpel kapcsolatban is. Én például – akit konkrétan a víz ver le ettől az embertől – nem szívesen vállalok sorsközösséget vele, még akkor sem, ha esetleg arról győzködnek, hogy ezt kívánja a magyar nemzet. És elég nagy baj, hogy már megint a Fidesz szent esszenciájánál lyukadunk ki, miszerint ki nem ugrál, szar libsi, hej-hej! (Az UEFA elvileg vizsgálódik a nem rasszista, de nagyon nemzeti, feketébe öltözött Kubatov-banda kirohanásai ügyében.)

Itt megjegyezném, hogy volt szerencsém kint lenni az 1-1-es győzelemnél, és igen, élmény volt, hogy Fiala pont oda rohant a gólt ünnepelni, ahol mi ültünk. Azt kell mondanom, hogy normális, gyerekekkel lévő szülők, fiatalok mellett még francia drukkerek is civilizáltan örültek a magyar gólörömnek. Nem mindenki ultra, aki szurkoló. Nem mindenki vállalhatatlan, rasszista, kirekesztő huligán. Vannak ilyenek is, olyanok is, de nyilvánvaló, hogy többnyire a huhogást hallja meg a szövetség, és ez ellen küzd, nem pedig az ellen, hogy Hajrá, magyarok!, amit a többség kiabált. Pedig ez a normális szurkolási kultúra, ez lenne az alap, és akkor nem velünk lenne tele a sajtó. De amíg a Felcsúti Maradona napi szinten hergel mindenkit, és nagy pofával magyarkodik, amerre jár, addig ne csodálkozzunk azon, hogy a követői is ugyanezt teszik a maguk szintjén. Sőt. Valószínűleg így akarnak megfelelni, vagy kitűnni a tömegből, hogy másokat aláznak, minősítgetnek, homofób transzparensekkel nyomulnak, mert azt hiszik, ez a menő, ez a trendi. Pedig nem menő és nem trendi. Bármennyire is ilyen a közhangulat, ez nem szalonképes, nemes cselekedet, hanem szánalmas és szégyellnivaló. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.