Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Orr-monológ

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokan vagyunk ebben a hazában olyanok, akik aggódva, ugyanakkor erős bizakodással nézzük a formálódó ellenzéki összefogásokat, és sokan vagyunk olyanok is, akik lehetőségeinkhez mérten segíteni is próbálunk.

Érthető, hogy ezen formálódó összefogásoknak nem mindenki örül. Érdekes módon ebben a helyzetben a Fidesz és csatolt részeinek gáncsoskodásait, motivációit megértem – nyilván ők azok, akik hatalmuk, előjogaik elvesztésétől rettegnek, de velük itt most foglalkozni nem kívánok.

Van azonban az értelmiségnek, a baloldali, liberális értelmiségnek egy része, akik a Rendkívül Magas Erkölcsiség és a Sziklaszilárd Elvszerűség talaján állva osztják az Egyetlen Igazságot, akikkel egyébként szintén nem törődnék, ha egy ideje ők nem foglalkoznának rendszeresen egy rendkívül becses testrészemmel – az orrommal. Mármint hogy bármit teszek is én (vagy tesz bármit pl. a Kolozsvári Szalonna bármely kedves olvasója) az ellenzéki összefogás kapcsán – előválaszt, kampányol, stb – azt csak úgy tehetem, ha eme becses testrészemet (az orromat) befogom.

Ami az utolsó csepp volt a pohárban, az a Rendkívül Magas Erkölcsiség és Sziklaszilárd Elvszerűség talaján állók egyik kiemelkedő tudású alakjának, Konok Péternek a Facebook oldalára kitett publicisztikája volt. (Konok Péter egyébként az erkölcsök és elvek annyira nagy bajnoka, hogy beül még Németh Sándor tévéjébe is, amely Németh Sándor úgy csapott le a brutálisan kivégzett Klubrádió frekvenciájára, mint tyúk a takonyra; oké, Vespasianus óta tudjuk, hogy a számlakönyvnek nincsen szaga…)

Konok az orr befogásáról írt egy hosszú publikációt, és szövegében benne van minden, ami egy publikációba kell, irodalmi fordulatok, múltba tekintés, történelmi kontextusba helyezés, van benne még latin szó is, egy aprócska dolog hiányzik csak belőle: az értelem. És megvilágosodtam: elegem van ebből. Elegem van, hogy azzal ostorozzanak, arról próbáljanak meggyőzni, hogy amit az ellenzéki összefogás kapcsán teszek, (vagy tesz bármit pl. a Kolozsvári Szalonna bármely kedves olvasója) az valami lenézendő, szégyellnivaló dolog lenne!

Én ezzel az „orrbefogással” nem foglalkozom többet. Egyelőre nem tudom, hogy az ellenzéki összefogás az én választókerületemben milyen jelöltet dob. Ha jobbikost, akkor arra szavazok majd, ha DK-st, akkor arra, ha momentumost akkor arra; és nemhogy „az orromat befogva”, dehogy: mosolyogva, emelt fővel, büszkén, mert ezt a gátlástalan, képmutató, az országunkat lejárató hazug rablóbandát meg KELL állítani. Sőt, ha sikerül az Orbán rendszert megdönteni, akkor leszek igazán büszke, még az unokáimnak is mesélni fogom. Nem érdekel, hogy közben Konok Péter azt gondolja rólam, hogy opportunista vagyok, elvtelen, az „Orbán-fóbiájába” beleőrült libsi, esetleg rasszista pöcs. És nagy valószínűséggel minden választókerületben lesz egy közös jelölt, Zalaegerszegen, Szegeden, Esztergomban, a budapesti kerületekben, mindenhol; és mindenhol így KELL eljárnunk! Tudnunk KELL, hogy még négy évet nem bír ki ez az ország, és nem mondhatjuk mindig azt, hogy a gyerekeink (akik okosak, szépek, nyelveket beszélnek, stb) majd elmennek valahova Nyugatra. Mi meg majd üldögélünk nyolcvan évesen a teljesen szétbaszott országban, ami talán már egy kínai tartomány lesz, és nagy löttyös büszkeséggel ismételgetjük akkor is, hogy mi csak azért sem szavaztunk a Gyurcsányra, Jobbikra, Karácsonyra, mert a programban nem volt teljesen koherens az oktatási rendszer, meg egyébként is, mi az Elvek Emberei vagyunk, ugyebár. Ugocsa non coronat!

Amivel foglalkozom, az az, hogy bármilyen angol, amerikai, német, osztrák lapot nyitok ki, akkor hüledező viszolygással teli értetlenkedést látok, azt látom, hogy Németországban pár nap alatt hatvanötezren írnak alá egy petíciót, hogy a német-magyar meccsen a müncheni stadiont szivárványszínekkel világítsák ki, azt látom, hogy a befolyásos Los Angeles-i művészlap arról ír, hogy miért ne forgassanak a nagy stúdiók Magyarországon; már csak bottal – és befogott orral! – birizgálják azt a valamit, ami jelenleg Magyarország helyén van.

És erről nem Gyurcsány vagy Jakab Péter tehet.

Ráczkevy Miklós

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.