Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bátor szabadságharcosból rettegő diktátor lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Debrecenben épp kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz, ami azt jelenti, hogy mindenkit, aki számít a kormánypártban, azt oda ette a fene. Ebben semmi érdekes nem lenne, ha nem derült volna ki, hogy a teljes területet elkordonozták és fekete takaróelemekkel rakták körbe. Ehhez tudni kell, hogy Debrecennek 1998 óta fideszes polgármesterei vannak, a város állandó jelleggel a kormánypártra szavaz, ami miatt lényegében Orbánék számára Debrecen jelenti az új fővárost, mivel azt korábban elveszítették. Ide érkeznek milliárdos beruházások, épül és szépül Debrecen, valamiért mégis tartanak még a saját szavazóiktól is ezek a bátor emberek. Tudom, hogy már reggel is szóba került ez a téma, de számomra olyan jellegzetes ez a viselkedés a Fidesztől, hogy nem tudok nem beszélni róla.

Emlékezzünk csak 2019-re vagy 2020-ra, amikor is Orbán évértékelőjét hasonló fekete kordonokkal és buszokkal vették körbe. Orbán már évek óta retteg azoktól az emberektől, akiket szerinte ő képvisel. Milyen vezető az, amely a saját népétől fél? Megmondom; egy diktátor. Nem nagyon tudok olyan demokratikus vezetőkről a világban, akik ennyire rettegnének a saját népüktől. Egyesek kerékpárral járnak dolgozni, mások buszon, metrón utaznak mindenféle testőrök nélkül, de vannak, akik gondtalanul járják az utcákat és beszélnek a szavazóikkal, illetve azokkal is, akik esetleg nem értenek velük egyet. Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt-jelölt nemrégiben a közönség sorai közé ment, hogy ott találkozzon az emberekkel. Nem követték gépfegyveres őrök, sem titkosügynökök.

Egy valódi vezető nem fél a saját népétől, hiszen hisz abban, hogy amit tesz, az jobb irányba viszi az országot. Aki viszont retteg még a sajátjaitól is, az pontosan tudja, hogy elárulja a hazáját, ezért tart minden olyan rendezvénytől, ahol esetleg felelősségre vonhatják, vagy megkérdezhetik bizonyos ügyekkel kapcsolatban. A gond csak az, hogy Orbán és társai képviselők, méghozzá a nép képviselői, tehát az ő érdekeiket kellene, hogy képviseljék. Őket az emberek választották meg, ezért hatalmuk is tőlük származik, mint ahogy feléjük van elszámolási kötelezettségük is. Olyan nincs, hogy megválasztott vezetők csak úgy elbújjanak, hiszen munkájukhoz tartozik az, hogy kommunikáljanak azokkal, akiket képviselnek. Ha ezt nem teszik meg, úgy mégis honnan tudnák, hogy mit vár el tőlük a szavazó?

Hülyéskedem persze, a Fidesz 133 bátorját egyáltalán nem érdekli, hogy mi a nép véleménye bármiről is. Ők kérdés nélkül is tudják, hogy közel 10 millió ember mit akar. De még ha nem is tudják, mit akarunk, akkor sincs baj, hiszen úgyis azt tesznek, amit csak akarnak. Behazudják, hogy a magyar nép érdeke x és y, majd megszavaznak egy olyan törvényt, ami a magyarok érdekeivel ellentétes. Ilyen esetben számunkra maradna a tüntetés lehetősége, de mivel épp koronavírus-járvány volt, ezért erre még csak lehetősége sem volt az embereknek. De ez az akadály elhárult, ezért újból meg lehet mutatni, hogy mit is gondolunk a kormány politizálásáról. És látva az újabb fekete kordonozást úgy hiszem, hogy ettől a véleménynyilvánítástól a Fidesz retteg.

Ma már nem csak Gyurcsánytól, de a saját szavazóitól is retteg ez a csürhe, amelyik épp nemrég szavazta meg büszkén a melegeket elítélő törvényt. Lehet persze mindenféle féligazságokkal magyarázni a törvényt, de végső soron mindenki tudja, hogy mi volt vele a Fidesz célja. A kérdés már csak az, hogy mi lesz itt a közeljövőben, ha ennyire rettegnek? Egy esetleges választási vereség esetén egyszerűen nem fogadják el az eredményeket, és elbújnak valamelyik kormányzati épületben? Esetleg a megerősített hadsereggel fognak majd fenyegetőzni? Egyre kiszámíthatatlanabbá vált Orbán, ami mindenki számára komoly veszélyeket tartogat. Mert lehet, hogy most még Orbánnal vannak a párttársai, de egészen biztosan lesznek bőven olyanok, akik a süllyedő csónakról inkább a vízbe ugranak majd, magára hagyva a vezért.

Ha ez bekövetkezik órák, napok alatt omolhat össze ez az egész förmedvény. Most még bujkálhatnak az emberek elől, de egyszer véget ér a jó világ, és újra a reflektorfénybe kerülnek majd. Ez a reflektorfény pedig nem azért lesz rajtuk, mert olyan csodákat vittek véghez ebben az országban, hanem az elkövetett bűneik miatt. Akkor majd pontosan látszani fog, hogy mit takargattak és mi volt az, ami miatt annyira rettegtek. Népharag véleményem szerint csak akkor nem lesz, ha egy vereséget követően átadják a hatalmat. Amennyiben ez nem történik meg, úgy nem lesz az a paraván, ami megvédheti őket a felelősségrevonástól. Mielőtt bárki is félreértené, itt bírósági tárgyalásokról beszélek, nem másról. Példát kell velük statuálni, máskülönben soha nem tanulunk az állandó jelleggel elkövetett hibáinkból. Orbánból egy életre elég volt egy is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.