Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Annyira nem lehetnek ostobák és korlátoltak, mint amennyire aljasok és gonoszok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Színes, sőt, szivárványszínű, szamócamintás, vidám jó reggelt mindenkinek! Nem tudom, szezonja van-e mostanság a szamócának, de lényegtelen is, Edgar kolléga fennállásunk óta többször emlegetett szamócamintás napozójától mindig röhöghetnékem támad. Túlélési stratégiának remek, tekintve, hogy szügyig gázolunk a NER demoralizáló, elszabadult nyomulásának könnyedén belátható következményeiben.

Amellett, hogy a végül az ellenfél sima győzelmét hozó Eb-mérkőzést illetően egy rossz szavunk nem lehet a magyar válogatott portugálok ellen mintegy 80 percen keresztül tanúsított szívós küzdelmére, sajnos a futball sem tartozik abba a körbe – pontosabban: a futball különösen nem tartozik abba a körbe -, amely Magyarországon függetleníthető lehetne a politikától.

Ezért nem olyan nagy csoda, hogy a jobboldali erkölcsi fölény abból fabrikált hírt (videóval!!!) a magyar-portugál összecsapás kapcsán, hogy Dobrev Klára – aki sok más politikussal ellentétben nem a Puskás Arénában, hanem egy budapesti terasz kivetítőjén nézte meg a mérkőzést -, a meccs utáni Himnuszt már nem várta meg. Sőt, világraszóló botrány: egyenesen a Himnusz alatt távozott. Van ennek azért egy semennyire nem diszkrét rothadás szaga a homofób kormánypártok (leszarom, hogy valójában azok, vagy nem azok, nem azt figyelem, amit mondanak, hanem amit művelnek) tegnapi parlamenti hőstette után. Amikor is  – nem unom leírni újra – átnyomták a szavazógépezetükön a pedofília elleni fellépésnek hazudott fércművüket, amelyet tényszerűen a másság kriminalizásának rendeltek alá. Miközben Selmeczi szenátorasszony fejhangon visítja, hogy a gyermekek védelméből nem engedünk! Csak ezért hozom ide, és ajánlom figyelmébe a másságot köpködő, azt betegségnek minősítő, azt tabusítani, eltüntetni kívánó nemzeti alapon hőbörgöknek: Kölcsey Ferenc, a Himnusz szerzője egyáltalán nem mellesleg számos szerelmes tárgyú versét egy férfihoz címezte. Ha a tudathasadás fájna, naphosszat ordítanának kínjukban.

Tágabb kitekintésben: amit tegnap, azaz egyetlen nap alatt átpasszíroztak, futószalagon átnyomtak az állampárti törvényhozás darálóján, arra másoknak több élet is kevés lenne, ehhez semmi kétség nem fér. Igazi csoda. Pont akkora csoda, mint nemzeti kincsünk és büszkeségünk, Mészáros Lőrinc fülkeforradalom utáni megtáltosodása, ami ma már Forbes-listás helyezést ér. Hogy még meg is tapsolták magukat, az annak a bizonyítéka, hogy bár van aki szerint nehéz eldönteni, hogy ostobák, korlátoltak vagy aljasok és gonoszok, szerintem nincs itt semmiféle dilemma. Annyira nem lehetnek ostobák és korlátoltak, mint amennyire aljasok és gonoszok. Mint ahogy véleményem szerint az sem helyes megközelítés, hogy

ha Orbán nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor kérdezze meg Szájert és Kaletát.

Hát pont ez a lényeg: tökéletesen tisztában van vele. Tudatosan verte át ezt a szégyentelen törvényt a parlamentjén, pontosan tudja, mi a különbség, de rohadtul nem érdekli. Ha nem tudná mi a különbség, akkor lehetne esetleg keresni a felmentést számára és bűnbandája számára, de pont ez az: tudják, hogy mi a különbség, de a bigott gyűlölet és a kirekesztés számukra választási fegyver, amit bármikor a saját békés polgáraik ellen képesek és hajlandóak fordítani, ha az az érdekük. Az, hogy magyarok ezrei, tízezrei számára teszik még kevésbé élhető hellyé Magyarországot, nem szempont. Sok minden más mellett azért sem kérdés, hogy nem lehetnek annyira ostobák, sötétek és korlátoltak, mint amennyire aljasok és gonoszok, mert miközben a pedofilok elleni szigorúbb fellépésről hörögnek, ténykérdés: eddig sem a jogszabályok voltak túl enyhék, hanem a végrehajtásukkal volt/van baj. 2005 óta ugyanis zéró tolerancia van a gyerekekkel szembeni erőszak minden formája ellen, sőt azóta számos szigorító jogszabály született, mégis 100 esetből csupán 10 derül ki, és mindössze 1 esetben indul büntetőeljárás. Arról nem beszélve, hogy a szexuálisan bántalmazott gyerekek 30%-a ellen saját családtagjai, 60%-uk ellen a családdal kapcsolatban álló, a gyermek által jól ismert személy követ el erőszakot. Csak 10%-uk lesz idegen elkövető áldozata. Az a brutális, hogy a családon vagy ismerősi körön belül elkövetett pedofil bűncselekmények többségére sosem derül fény, miközben a pedofil bűnelkövetők elsöprő többsége nem meleg, hanem heteroszexuális férfi. (via)

Ezért kibaszott nagy felelőtlenség, hogy bárki bagatellizálja, gumicsontnak nevezi, vagy egyenesen (a szavazatával) támogatja ezt a történelemkönyvek legsötétebb lapjaira és a pokol legótvarabb bugyrára predesztináló ügyködést. Ami semmivel nem kevésbé súlyos, mint Kínának eladósítani az országot, és közben arról pofázni, hogy a Fudan ügye közéleti vitára pillanatnyilag nem alkalmas formában létezik. Olyannyira nem alkalmas, hogy népszavazást tartani róla nem lehet, ellenben INGYEN át lehet adni a kínai elvtársaknak a fejlesztési terület legértékesebb, Duna-parti telkeit. Miközben már most gondoskodtak arról is, hogy az alapító jogok gyakorlásával a majdani, esetleg nem fideszes – vagyis a mindenkori kormány ne szólhasson bele.

És igen, azt is látjuk, ahogy törvénybe iktatják és önmagukat megtapsolva meg is szavazzák, hogy a világörökségi területeken lévő bérlakásokat bagóért prédálhassák el az önkormányzatok, látjuk, hogyan zsugorodik a közvagyon és hízik a NER magánvagyona, és hogyan szolgáltatják ki az országot és hogyan térdepeltetik le keleti diktatúrák előtt az állítólag kizárólag a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt letérdelni hajlandó büszke magyarokat.

Látjuk, hogy nem volt elég a soha meg nem térülő, Mészárost hizlaló Budapest-Belgrád vasútvonal, nem elég közéleti vitára nem alkalmas, de lényegében már nyélbe ütött csilliárdos Fudan-biznisz, már az autópálya koncesszió körül is a kínaiak sündörögnek.

Látjuk, hogy mindeközben a szakdolgozók több mint fele távozni készül az egészségügyből, amint megszűnik a felmondási tilalom, és ha eddig sem volt, majd ezután még annyira sem lesz szakember, aki működtesse a kegyelem taknya és a saját tehetetlensége által még működésben tartott rendszert.

Látjuk ma már, hogy a harmadik hullám csúcsán, amikor létszükséglet volt, hogy mindenki orvoshoz forduljon, aki tüneteket észlel magán, a kormány 76 ezer embertől vonta meg a társadalombiztosítási jogosultságát.

Látjuk, hogy elsősorban az egyszülős és a szegény családok gyerekei mennyire megsínylették a járványt, hogy a szülők fele szerint romlott a gyereke mentális egészsége a járvány alatt, miközben azt hallgatjuk, hogy a bérből-fizetésből élő, 16 órázó miniszterelnök hogyan mártírkodik, hogy de hát ő sem kivétel, ő is megszenvedte, ő is csak egy közülünk.

És látjuk, hogy a megosztottság, a bizalmatlanság, az apátia és a korrupció ördögi körébe szorulva a magyarok fele fél jelenteni a korrupciót, pedig a kétharmad saját bevallása szerint súlyos problémának tartja. Legfeljebb elkeseredésében betöri a Fidesz-iroda ablakát.

Látjuk, és nincs az az erkölcsi zsinórmérték, amely megmagyarázhatná, hogy mindezek tetejébe hogy van pofájuk járványkezelési sikerpropagandát harsogni reggeltől estig, és az ország kiárusítása mellett Finkelstein gyászos örökségét újramelegítve, a putyinista uszítás választási ígéretével kampányolni. Erkölcsi zsinórmérték nincs, de van gonoszság és aljasság. Amelyik leszarja az emberi életet, mert kizárólag a saját vagyonosodásával és hatalmával van elfoglalva. Amelyik komplett társadalmi csoportok jogfosztásától reméli, hogy legyőzi, eltörli a valóságot. És amelyik egyáltalán nem zavartatja magát, hogy egzisztenciálisan és morálisan tönkreteszi az országot, ha a köz pénzéből ő még 20 évig a saját lábán állva köpködheti a szotyolát a nép fejére. Úgyhogy igen, sosem volt aktuálisabb: hajrá, magyarok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.