Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Nincs itt semmiféle csapdahelyzet. A bűnözőket tisztességes emberekkel összemosó, a másságot politikai érdekből kriminalizáló figurákat nem támogatunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fideszes hatalom elmúlt tíz éves fennállásának sok aljas húzása között az egyik legaljasabb húzás, nevezzük nyugodtan az elmúlt évtized toplistás jogfosztásai sorában talán az egyik legaljasabb jogfosztásának – a pedofíliával előre megfontoltan, szándékosan összemosott másság kvázi kriminalizálása – ünnepélyes parlamenti elfogadásának szégyenteljes napját tartjuk ma.

Ez az a nap, amikor az elmúlt évtized minden alkotmányellenes és/vagy erkölcsileg, emberileg vállalhatatlan kormánypárti mélyenszántásának megkoronázásaként a nemzetvezető legbátrabb magyarjai, az összes Dúró Dórájuk és Volner Jánosuk támogatásával – sok egyéb disznóságuk mellett áttolják a parlamenti szavazógépezetükön a jogászokhoz, jogvégzett emberekhez, és alighanem az emberi létezéshez is méltatlan pedofil-törvénycsomagjukat. Amelyet – mint tudjuk, akár odanézünk, akár nem – úgy módosítottak a választási kampány lázában égve, hogy abban egybemosták a gyerekekkel szemben megbocsáthatatlan bűnöket elkövető pedofilokat az LMBTQI-közösség tagjaival, vagyis a mássággal. Hogy emellett még elfogadják a jövő évi nem választási költségvetést, a nem létező veszélyhelyzet indokolatlan fenntartásáról szóló szabályokat, az önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságról szóló pofátlan előterjesztést, a közéleti vitára alkalmas formában nem létezőnek hazudott, valójában nagyon is létező Fudan-projekttel kapcsolatos vagyonátjátszási manővert, de még Jakab Péter tiszteletdíjának 10 millió forinttal való csökkentését is, azt mutatja, hogy a kormánypárti képviselők a legnyugodtabb lelkiismerettel fordulhatnak rá maximálisan megérdemelt nyári szabadságuk elfogyasztására. Ahogy szoktak.

Szóban forgó remekművük tervezete már akkor is a katasztrofális fideszes jogalkotás átvitt értelemben vett gyöngyszeme volt, amikor még nem sunyiskodták bele az orosz mintájú támadást a szólásszabadság, a gyermekjogok és a nem csupán homofóbnak tűnő, de annak is látszó kormánynak büdös meleg közösség ellen. (Árokparti száraz kutyaszar és társai – sokadik évad, sokadik rész.) Anélkül hogy kibontanám a részleteket – mások kibontották, érdemes tanulmányozni – Kocsis és Selmeczi salátatörvényének címe már önmagában is komolyanvehetetlen: a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést ígéri úgy, hogy a büntetőjog nem ismeri a pedofília kategóriát, ugyanis az nem jogi, hanem leginkább orvosi/pszichológiai kategória, amennyiben a szexuális deviancia egyik formájaként, vagyis betegségként azonosítjuk. A homoszexualitás ezzel szemben legfeljebb a közpénzből bátor propagandisták és megbízóik számára azonos a devianciával, és valószínűleg kevesen gondolták még tíz évvel ezelőtt is, hogy 2021-ben az éppen hatalmon lévő politikai erőszakszervezet úgy akar választást nyerni, hogy Btk.-ba emeli, azaz kriminalizálja a homoszexualitás (és a nemváltás is akkor már) úgynevezett népszerűsítését, amiről szintén a franc nem tudja, hogy mit jelent.

Pár napja Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház egykori igazgatója azt írta erre a mérhetetlenül amatőr, de legalább gonosz, és cinikus módon éppen a gyermekek érdekeinek védelmére hivatkozó fideszes jogi salátázásra reagálva: a szexuális irányultság összemosása a pedofíliával a legaljasabb cselekedet, amire hatalom vetemedhet, hiszen semmi mást nem érnek el ezzel a jogszabállyal, mint hogy még többen menekülnek majd ereszcsatornákon önmaguk elől, és még többen fognak hazugságban leélni egy életet.

Nem kizárt, hogy ekkor valahol a takarásban felsírt Szájer József, akitől ereszcsatornás kalandjai után elvileg elhatárolódott az ő pártja, amelyet évtizedeken át, saját szexuális irányultságát szégyellve, rejtegetve és talán meg is tagadva hűségesen szolgált, ezért felmerült bennem a kérdés: van ennél megfelelőbb pillanat, amikor Szájer József egy életen át cipelt terhei alól immár megszabadulva, bátran felemelhetné a szavát az egykori elvtársai ezen többszörösen alkotmányellenes, homofób kirohanása ellen? Már ha azt feltételezzük, hogy Szájer József még mindig meleg, annak dacára is, hogy a nemzetikeresztény oldalon nem ritkán hangoztatott állítás szerint ez el szokott múlni, ki lehet belőle gyógyulni, ha az ember eléggé akarja. (Ha nem akarja eléggé, akkor is az a minimum, hogy Kövér László iránymutatásait követve eszébe nem jut egyenrangúnak tekinteni magát a heteroszexuális, NORMÁLIS többséggel.)

Meg az is felmerült bennem, hogy mi a koncepció, ami e 21. századra és az emberi civilizációra szégyent hozó törvényalkotási összemosás mögött húzódik? A koncepció megértéséhez tudni kellene, hogy a Fidesz, Kocsis, Selmeczi és a többiek szerint a fideszes melegek is pedofilok, vagy csak az ellenzékiek? Mert sehol nem találtam meg az erre vonatkozó iránymutatást. Sajnos azonban Szájer József hallgat. És hallgat Selmeczi Gabriella is, akinek Alföldi feltette a költői, de jogos kérdést:

(…) el tudja képzelni, hogy ha kamaszkorában megnézi Makk Károly Egymásra nézve című filmjét, akkor attól leszbikus lesz?

Selmeczi Gabriella erre sem válaszolt, helyette viszont – hogy csak egy példával szemléltessem – megsértődött két napja a Magyar Nemzet egyik propagandistája, aki az Alföldi Róbert nagyon csúnyán nekiment Selmeczi Gabriellának című, a fent idézett költői kérdés fényében a valóságtól teljesen elrugaszkodott fantazmagóriájában – amelyben ilyeneket ír: egy gátlástalan ideológia társadalomra való ráerőltetéséről [van szó – szerk.], amelyhez azt az utat választották a felelősök, hogy a gyermekeink behálózása révén végzik el gonosz küldetésüket – nemcsak azzal vádolta meg a rendezőt, hogy utasítást hajt végre (nem derült ki, hogy a kiét), de adós maradt annak  a most már évek óta sulykolt állításnak a megmagyarázásával: miért küldetése a liberális baloldalnak a társadalom elbuzisítása, és pláne miért? Ezen is Soros nyer sok pénzt?

Természetesen nem vagyunk hülyék, világos számunkra a koncepció. Ez a másság tabuként kezelését, a létezésének bemutatását is tiltani akaró propagandisztikusan homofób, egyben abszurd ügyeskedés egy patikamérlegen kiszámolt, választási kampányelem. Csakhogy egy, az egész társadalom által megvetett csoporttal (pedofilok) szemben meghirdetett könyörtelen kormányzati harc nem lehet úgy sikeres, ha azt a politikai ellenségek is hajlandóak támogatni. Márpedig ez a helyzet. Az ellenzék megszavazná az eredeti csomagot – bármennyire komolyanvehetetlen és jogilag nevetséges szempontokat is tartalmaz -, ezért álltak elő ezzel a gonosz, primitív, ócska összemosással. Mert azt feltételezik – nem alaptalanul -, hogy az ellenzék gyáva lesz ahhoz, hogy ne szavazza meg. Vagyis ahogy azt többen felvetették: az az egyik nyilvánvaló cél, hogy az ellenzék politikai csapdahelyzetbe kerüljön. Vagyis hogy azok az ellenzéki politikusok, akik nem tudják elfogadni a szexuális kisebbségeket célba vevő változásokat, csapdahelyzetben találják magukat, és ha nem szavazzák meg az eléjük hányt vállalhatatlan moslékot, a Fidesz elmondhassa, hogy na ugye, az oltásellenes, hazaáruló ellenzék már megint a sötét oldalra állt.

Amellett, hogy a jogvédő civil szervezetek propagandatörvénnyel szembeni tiltakozása nem egyszerűen fontos, de előremutató is, szűk egy évvel a választás előtt az ellenzéken a sor, hogy egységesen, ellenzékként viselkedjen. Ma már tudjuk, hogy nem ez a helyzet. Pedig ez az egész túl van magyarázva. Nincs itt semmiféle csapdahelyzet, a helyzet egyszerű: nácoid, homofób, bűnözőket tisztességes emberekkel összemosó, a másságot politikai érdekből a 21. században kriminalizáló figurákat nem támogatunk. Semmiben. Nem szolgáljuk ki a Fideszt sem, a vélt vagy valós társadalmi elvárásokat sem, hanem felnövünk a feladathoz, amelyre vállalkoztunk. Ha komolyan gondoljuk, hogy alternatívát tudunk és akarunk kínálni erre az egész társadalom életébe, mondvacsinált indokokra hivatkozva bűnösen belemászó, azt felforgató, embereket emberi méltóságukban megalázó, őket a gyűlölet tárgyává züllesztő rendszerrel szemben, akkor ellenzékként egy feladatunk és kötelességünk van: nem adjuk a nevünket ehhez a gyalázathoz. Mert mindig jön a következő, és soha nem lesz vége.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.