Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt ezennel visszavonom. Romok sem maradnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Is. Figyelem, figyelem!

Akkor emelkedik csúcsára a magyar hozzájárulás a NATO működéséhez, amikor a világ a vírus és a tömeges migráció miatt új időszakba lép.
Novemberben hazánk veszi át a NATO legnagyobb szárazföldi műveletének parancsnokságát Koszovóban, jövőre újra mi leszünk a vezető nemzet a balti államok légtérvédelmében, miközben ellátjuk keleti és déli partnereinket az egészségügyi védekezéshez szükséges legfontosabb eszközökkel.

Ezt vasárnap írta Szijjártó Péter a Facebook oldalára. Bevallom, megmelengette a szívemet. Végre nagyhatalom lettünk, ellátjuk az összes szomszédunkat mindenfélével. Remélem, szeretik a kínai cuccot, mert tudtommal abból bővelkedünk. Azt nem tudom, tényszerűen ki fogja irányítani a szárazföldi csapatokat, azt meg pláne nem értem, hogy leszünk légvédelmi vezető nemzet, de őszintén remélem, hogy Németh Szilárdnak nem lesz köze egyikhez sem. Én mindenesetre egy darabig nem csak előre és oldalra, hanem felfelé is nézek, mielőtt átkelek az úton.

Ha jól nézem, édes kicsi kormáyunk nem elégszik meg a kempingekkel, földekkel, szállodákkal, idegenforgalommal, szépségiparral, trafikokkal, médiával, felsőoktatással és az apróval, hanem viszik az utakat is. 35 évre. Azt gondoltam egy kicsit régebben, hogy mire megszabadulunk tőlük, csak romok maradnak. Ezt ezennel visszavonom. Romok sem maradnak. Semmi, csak a tátongó űr. Az ivóvízhálózatot egyelőre ingyen át lehet adni az államnak, aztán majdcsak kitalálnak valamit arra is, van még pár hónap az ötletelésre. A törvénymódosítást Hende Csaba találta ki, ezer szerencse, hogy ilyen soktehetségű emberek vannak a kormánypártban. Mindenki ért mindenhez. Is. Ha kell, tűzoltó, ha kell, katona. Vagy vadakat terelő juhász. Igény esetén akár üveggolyó is. Tehát az önkormányzatok és a társulások ingyen átadhatják a kormánynak a víziközműveket. Gondolom most még önkéntes a dolog. Mint a meddőségi klinikák esetében, amikor a tulajdonosok eladhatták az államnak azt, amit egy élet munkájával felépítettek, majd aki nem adta, végül az is eladta, mert visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

Orbán Viktor annak örvendezik, hogy a kínaiak nem mondják meg, hogyan kell viselkednünk. Ez szerintem teljesen rendben is van, mire valaki eléri az ivarérett kort, általában megtanulja. Engem legalábbis megtanítottak rá a szüleim, nem is szokott problémát okozni a dolog. Ha számomra ismeretlen helyzetbe kerülök, akkor pedig megkérdezek olyan valakit, aki tudja, ott és akkor mi a megfelelő viselkedés. Ez nem szégyen, az azonban igen, ha valaki közel a hatvanhoz ebben látja a boldogság forrását. És – ahogy látom, bár őszintén remélem, nem csak én látom – az sem teljesen vall egészséges lelkületre, ha valaki egyrészt jósnőként üzemel, a következő tíz évre kórságokat és a kontinens létét veszélyeztető hordákat vizionál, másrészt azon ügyködik, hogy ütőképes hadsereget rakosgasson össze. Igen, fontos az önvédelem minden tekintetben, de csak együtt, uniós keretek között. Egészen biztosan nem úgy, ahogy azt Orbán megálmodta. A közösség neveletlen fenegyereke kezd egészen extrém irányt venni, ez szerintem egyáltalán nincsen rendben. Semmi nincsen rendben.

Tegnap meglepően sokan érezték fontosnak, hogy tiltakozzanak az évtized legaljasabb, legkártékonyabb kormányzati húzása ellen. A pedofil bűnelkövetőket és a melegeket összemosni igyekvő, az utóbbiak életét ezer ponton nehezebbé tenni szándékozó, sőt, megnyomorítani igyekvő politikai nyerészkedési kísérletben a frusztrált, önmagukkal kibékülni nem képes politikusok mellett jelentős szerepet játszanak a pártlapok elszánt propagandistái is. Jurák Kata pestisrácina konkrétan felszólította a Facebook oldalán a rendőrséget, hogy a tüntetés minden résztvevőjének a nevét írják fel, az olvasóit arra kérte, minden arcot fotózzanak, Budaházy Edda alákommentelt, hogy szervezzenek ellentüntetést, az aranyos rajongók egyszerűen csak fel akarnak állni a fotelból, hogy megvédjék a gyerekeiket és a normalitást. Ez utóbbiról már régebben lemaradtak, attól tartok.

A tegnapi tüntetésen – és az azelőttin is – nagyon sok volt a fiatal. Bevallom, jó őket látni végre. Bizony, nem marad más lehetőség, nekik is a sarkukra kell állniuk és meg kell védeniük a jövőjüket, sőt, a jelenüket a tinilánynak látszani akaró ondolahajú asszonyoktól és a kamaszfiú pólójába szorult pocakos pasasoktól, és a baromi drága öltönyben is kutyarágottnak tűnő hatalommániásoktól. Persze most sem a melegekről szól ez az egész, miért is szólna róluk? Mindannyiunkról szól és arról, adjuk-e a szabadságunkat, a közösen eltöltött időnket, a beszélgetéseinket, vitáinkat, nevetéseinket azért, hogy ők többnek, fontosabban érezhessék magukat. Az mindig úgy szokott lenni, hogy aki képtelen a saját életével valami hasznosat kezdeni, az a mások életét akarja élni. Azt hiszi, az a megoldás, akkor ő majd boldog lesz. Pedig nem lesz. Saját maga akadályozza meg, hogy az lehessen. Ezen senki nem tud segíteni, de senki nem várhatja el, hogy néhány idióta önmegvalósító álma egy országot nyomorítson meg.

Még annyit a kézivezérelt propagandáról: az MTI, ahol naponta százával jelennek meg fotók az oltásokról, de ám az ország egyik végétől a másikig rohangálnak a fényképészek, le ne maradjon valaki, valahogy nem találta elég érdekesnek a tegnapi tüntetést. Egyetlen egy képet tettek közzé, azt is igen érdekes címmel:

Az iskolai szexuális felvilágosítást szabályozó módosító csomag ellen demonstráltak Budapesten

Minden rezsim megtalálja a mindenkor és mindenre alkalmas embereket. Ha valami, ez biztosan nem változott az emberiség történetének kezdete óta.

Kellemes ébredezést, vidám és szabad napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.