Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jó vezér ad az ő szeretett népének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békés, derűs jó reggelt kívánok mindenkinek! Remélem, hogy a kormány Ferenc pápát keresztényellenességgel vádoló és mindennek elhordó harcos beszélő fejei is megnyugodtak: a migránsokat simogató, genderben hívő, ráadásul vén és demens migránspápa – ahogy arrafelé, a napfényben és morális fölényben fürdőző, önjelölt nemzeti oldalon becézgetni szokás Ferencet (lényegében az összes Ferencet) – végül is találkozni fog szeretve imádott urukkal és parancsolójukkal. Nem azért, mert Semjén Zsolt meggyőzési képességei világszínvonalúak, hanem mert lényegében semmi nem volt igaz abból, hogy a Szentatya ne akart volna találkozni a gazdijukkal. Akit saját kereszténynek csúfolt, belterjes világuk alfájává és omegájává, kizárólagos vonatkoztatási pontjává nyilvánítottak, és eldöntötték, hogy mindenki aszerint barát vagy ellenség, hogy milyen a viszonya Felcsút leghírhedtebb lakosával. Olykor már az is probléma, ha valakinek semmilyen viszonya nincs vele, nem is kíváncsi rá. Nos, tényleg remélem, hogy ezek a pokol legsötétebb bugyrára feljogosító elmúlt napi szégyentelen szájhabzások alábbhagynak (van bőven más téma, amin kifordult szemekkel őrjöngeni lehet kétharmadtól kétharmadig), mindenesetre nekem erről a magát kereszténynek tartó, kereszténységére büszke NER-univerzumról és nagyon konkrétan a pápalátogatást övező NER-hisztériáról egy Márai-gondolat jutott eszembe. Nem remélem, hogy akiknek magukra kellene ismerniük benne, azoknak a tudata átfogja, hogy róluk van szó, de azért előhozakodom vele, hátha.

Nem beszélgethetsz délután öttől fél hatig Istennel, ha éjjel és napközben úgy éltél, mint egy disznó.

Nem elsősorban a korábban teli szájjal gestapozó Deutsch Tamásra gondolok, de azért muszáj szót ejtenem róla. A Fidesz vénülő fenegyereke a főnöke 9. Szamizdatán felbuzdulva a minap egészen sunyi nácizással esett neki Heiko Maas német külügyminiszternek, aki azt találta mondani még hétfőn, hogy „többé nem ejthetnek túszul azok, akik a vétóikkal megbénítják az európai külpolitikát.” Utalva Kína európai uniós trójai falovaira. Akik Francis Fukuyama véleménye szerint nem értik, hogy az EU-tagság egy értékválasztás, és akik aláásták a jogállamisággal kapcsolatos európai értékeket. (Jó, hát Fukuyama sem lehet annyira okos, mint Varga Judit, ezért ő sem tudhatja, hogy lényegében senki sem tudja, mi az a jogállam.) Mindazonáltal hiába áltatják magukat azzal, hogy bármeddig lavírozhatnak Kelet és Nyugat között, ez tévút. Kínával ugyanis előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz nemcsak az értékek, hanem a geopolitikai érdekek miatt is az összecsapás, és ebben az EU-t jelentősen korlátozza, hogy külpolitikáját konszenzusos alapon formálják. A Magyarországon kétharmaddal önkényeskedő, mindenről saját hatáskörben döntő, az ellenzék javaslatait több mint egy évtizede az asztalról lesöprő, a konszenzust hírből nem ismerő Fidesz EP-képviselője ezt mondta:

„Soha nem kecsegtet jóval, amikor vezető német politikus izomból nyilatkozik” […] „ezzel kapcsolatban szomorú történelmi tapasztalataink vannak”, hiszen, „mikor a német politika, a német állam a lenyomatandó (bármit is jelentsen – szerk.), legyőzendő ellenfeleket, riválisokat lát az európai országokból, akkor abból az európai emberek nem jönnek ki jól”. Akik arról beszélnek, hogy az európai együttműködés egyik alapját, a teljes egyetértésre törekvő döntéshozatalt meg kell változtatni, azok rosszat akarnak az európaiaknak. „Az egyszerre nem megy, hogy valaki papol, észt oszt, kioktatja a közép-európai, meg a kelet-európai országokat, hogy kéne igazán jó demokráciát csinálni, hogy kéne a jogállamiság állítólagos problémáin túllépni, de egyébként két lábbal tiporja a legfontosabb európai uniós közös jogosultságunkat”.

Természetesen papolni, észt osztani, kioktatni demokratikusan megválasztott közép-kelet-európai politikusokat, előadást tartani nekik arról, hogyan kellene viselkedniük az általuk betöltött pozícióban, pláne hogyan kéne úriemberként viselkedniük, és milyen szavakat illik és szabad használniuk, kizárólag a Kínai Kommunista Párt beszélő fejeinek áll jogában. Azzal Deutschnak és pártjának semmi problémája nincs.  Belátom, ezért rohadtul érdemes volt 32 évvel ezelőtt Prágában a Csehszlovák Kommunista Párt ellen tüntetni, és azóta is teli pofával kommunistázni mindenkit, aki nem a Fidesz. A szubliminális nácizás ehhez képest valójában szóra sem érdemes.

Lendüljünk is tovább. Azzal kapcsolatban nem ismerjük Deutsch Tamás örökös EP-képviselő véleményét, hogy miután pártja folyamatosan fikázta az uniós vakcinaigazolványt, diszkriminatívnak nevezte, amiért az nem biztosít automatikus mentességet a keleti vakcinával oltottak számára, és miután Szijjártó Péter – aki olyan kivételes tehetség, hogy még a főnöke is hangosan röhögve meséli nagyközönség előtt, hogy két helyen is ott tud lenni egyszerre: iroda, luxusjacht – nemrégi brüsszeli toporzékolása során is világossá tette, hogy Magyarország ragaszkodni fog a diszkriminációmentességhez, a Fidesz EP-képviselői miért szavazták meg a szerintük diszkriminatív dokumentumot. Ha valamit igazán értékelni, méltányolni lehet a Fideszben, az a következetesség, az egyenes gerinc, a szavak és a tettek harmóniája, hogy soha semmilyen körülmények között nem szarják telibe azt, amit egy hónapja, egy hete vagy egy napja még teljes meggyőződéssel állítottak. Ja, nem.

De milyen egy hónapja, egy hete egy napja? A miniszterek elnöke már egyetlen bekezdésben, két egymás után rakott mondatban is képes meghazudtolni önmagát, nemhogy ma nem érvényes az, amit tegnapelőtt mondott. Gondolok itt arra, hogy a NER tegnapi gazdasági csúcskonferenciáján leszögezte, hogy a jövő évi nem választási, hanem újraindítási költségvetés, és azzal a lendülettel be is lengetett egy 600 milliárdos választási pénzszórást. Ami egyeseknek – gyereket nevelő, és a munkaalapú társadalmat felvirágoztató családoknak akár 1,6 millió forintos adó-visszatérítést is jelenthet.

Érdemes lesz újragondolni azokat a szerintem teljesen elhibázott diagnózisokat, amelyek szerint Felcsút hírhedt lakosa a választási vereségre készül. Szerintem erről eddig sem volt szó, és ennek fényében még kevésbé valószínű. Lehet, hogy tisztességes, valóban bérből fizetésből élő embernek – aki nem Mészáros Lőrinc, hogy a járvány farvizén 185 milliárddal (!) gyarapodjon egyetlen év alatt – nem világos, miért pont nekik, a gyermeket nevelő munkavállalóknak ígérget, és miért nem a nagyon brutálisan magas hiányt és államadósságot csökkenti ahelyett, hogy választási ajándékokat osztogatna, de rendkívül egyszerű. Egyrészt pontosan meg van mérve és körbe van rajzolva, kikre érdemes szavazatok ellenében lőnie választási hangulatjavítás gyanánt, másrészt minden közpénzt megéri beáldozni újabb 4 évi szabadrablásért cserébe. Amikor majd megint nem lehet felelősségre vonni, be- és elszámoltatni. Lássuk be, tökéletesen ki van ez találva.

Igaz, hogy a famíliája 7 év alatt 15 milliárddal biztosan gazdagabb lett, ameddig a családok fizetéstől fizetésig nevelték a közjószágaikat.

Igaz, hogy a félművelt gázszerelő és leggazdagabb magyar minden idők legdrágább vasúti beruházása keretében 127 milliárd kibaszott forintért, azaz kilométerenként több mint 4 milliárd forintért újít meg egy nem egészen 30 kilométeres vasúti szakaszt, amire 2017-ben még csak alig 80 milliárdot terveztek költeni.

Igaz, hogy a politikai alapú pénzosztogatás nyílt beismeréseként most már kizárólag fideszes fővárosi kerületeknek adnak támogatást, a rosszul szavazó, ellenzékiek által vezetett kerületek lakóit pedig megszívatják.

Igaz, hogy miután a felsőoktatást kicsavarták a mindenkori állam kezéből, és ezermilliárdos közvagyonnal megtolt fideszes pártkatonákra bízott alapítványok alá szervezték őket, most éppen az iskolai tankönyvrendszert készülnek kitépni a mindenkori állam kezéből és a haveri cégek kezére játszani.

Igaz, hogy miközben a teljes magyar felsőoktatásra nem jut annyi pénz, amennyit a kínai kommunisták elitegyetemére ki akarnak fizettetni a magyarokkal, visszarendezés címszóval még el is vettek 155 milliárdot az egyetemektől. De lehet örülni, mert a nemzetpolitikai és egyházi támogatások keretét viszont megtoldották, nehogy kevés legyen.

Igaz, hogy aki szülni akar Kövér Lászlónak sok-sok unokát, az oldja meg nappal, mert eztán a kisvárosi kórházak szülészeti osztályain kizárólag nappal végezhető szülészeti tevékenység. Családbarát ország jeligére.

És persze látszólag az sem világos, hogy a szájhős hogyan fogja január-februárban kedélyjavítási célzattal visszaadni a 2021-ben befizetett szja-t, amennyiben a bevallási határidő május vége, de ez mind nem érdekes. A jó vezér ad az ő szeretett népének, kézzelfogható százezreket, szerencsésebbeknek milliókat. Hogy ezt a pénzt tízszer kivette már a zsebéből, és Döbrögi gyanánt majd még jó sokszor leveri az ő szeretett népén… attól tartok, hogy nem keveseknek ez és az elmúlt tizenkét év valamennyi keserve is pont mindegy lesz jövő tavasszal. Rohadtul nem fog számítani, hogy ez a csuklóból pénzosztás méltányos-e, igazságos-e, hogy megint pont azok nem kapnak belőle, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá a felszínen maradáshoz? Hát ez van. Döbröginek választást kell nyernie. Eddig is erről szólt minden, ezután még inkább erről fog szólni minden. Ahogy a kolléga írta pár napja: ha akárhogy is, de meg lehet élni, van mit zabálni, és hideg sör is kerül a vasárnapi ebéd után, akkor minden fasza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.