Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szaga már érződik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ha jól sejtem, ma – és a következő hónapokban – remek pávatánc-előadások akaratlan nézői leszünk. Hiába, ha egy üzlet beindul, akkor már nincs megállás. A lejtőn. A pártpropaganda szalagmunkásai csatakosra izzadnak a nagy erőlködésben. Pedig azt tudjuk, az erőlködésnek mi szokott lenni a vége. A szaga már érződik. Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet vezető elemzője – amikor éppen nem Karácsony Gergely közösségi oldalán kommentelget – hosszas írásban mesél a főpolgármester bukásáról. A Karácsony nyelvtudására felépített hadjárat nem sok sikerrel kecsegtet ugyan, de ha ez a parancs, akkor ez a parancs. A szintén teljesen független Nézőpont Intézet nézett és azt látta, hogy az Orbán-kormány népszerűsége folyamatosan, megállíthatatlanul és töretlenül növekszik. Azt is megtudhattuk a pártmédiából, hogy a szombati tüntetésen alig lézengett valaki, csak a libernyák keménymag ment utcára, de ők sem tudják, valójában mi ellen tüntikéztek. Abból, hogy az ellenzék képtelen utcára vinni az embereket az következik, hogy erőtlen, ezért újabb fideszes kétharmadra lehet készülni. Ők legalábbis arra készülnek.

Ferenc pápa továbbra sem óhajt találkozni országunk díszeivel, de hátha meggondolja magát. Ha mégsem, majd jól nem beszél róla a pártsajtó. Sőt, be fogják bizonyítani, hogy direkt ez volt a terv. De ameddig ez bekövetkezik, itt egy érdekes kis történet. Áll a bál az Európai Unióban, mert Ciprus 3609 letelepedési kötvényt adott el külföldieknek, mely uniós állampolgárságot biztosít. Az eddigi vizsgálatok szerint az így az Unióba engedett emberek közül legalább 60 nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Mindannyiunkra nézve. És akkor most emlékezzünk vissza Rogán Antalra. Tényleg, hogy a háttérbe vonult a jóember. Alighanem szellőztetik valahol, hogy a választás előtt újrahasznosíthassa Orbán. Addigra el kell felejtenünk a kötvény(és egyéb) bizniszeit, az előző és a jelenlegi felesége viselt, vagy majdnem viselt dolgait. Tehát Rogán és a magyar kötvénybuli. Csak szólok, Orbánék nem háromezerakárhány ilyet adtak ki, hanem majdnem húszezret. 15 754 kínai, 1265 orosz, és lényegében a világ minden tájáról származó polgárral gazdagodott hazánk, de főként az Európai Unió. Ez akkoriban volt, amikor nemzeti kormányunk éppen veszettül védte az országot a migráncsoktól. Meg lennék lepve, ha az uniós hatóságok csak Ciprus esetében találnának biztonsági kockázatot. Azon főként meglepődnék, ha akkor, amikor üzemszerűen működni fognak a hatóságok, ne kérdeznék meg Rogán Cecília előző férjét, hogy vajon hová csordogált ennek az üzletnek a haszna. Mert minden kormányzati hazugsággal szemben egy helyre biztosan nem: az államkincstárba. Erre éppen úgy keményen ráfizettünk, mint a határkerítésre, a lélegeztetőgépekre, a kínai vakcinákra és még hosszan lehetne sorolni, mi mindenre.

Arra emlékszik még valaki, amikor Gulyás Gergely kijelentette a kormányinfón, hogy belátható időn belül – ami 1-2 év – nem lesz kereskedelmi forgalomban Covid elleni vakcina, mert az állami monopólium? Ez pár nappal ezelőtt történt, nem hónapokkal ezelőtt. Csak azért kérdem, mert a Moderna gyártója tegnap jelentette be, hogy több országgal, köztük Magyarországgal is megállapodást kötött – kettő t, ami a múlt idő jele – az oltóanyag kereskedelmi forgalomba hozataláról. Namármost az ilyen dolgok nem úgy mennek, mint az én heti bevásárlásom, hogy beszédelgek a boltba, berakom a kosárba, ami kell, kifizetem és viszem. De reggel még nem tudtam, sőt, a boltba belépve sem, hogy fogok venni málnát. Megéreztem az illatát, ki tudtam fizetni, hát vettem. Egy gyógyszer vagy oltóanyag esetében ez nem így van. Ha a miniszterelnökséget vezető miniszter június harmadikán nem tudott a folyamatban lévő tárgyalásokról, és szemrebbenés nélkül azt mondta, nem lesz kapható szabad forgalomban oltóanyag, a Moderna gyártója pedig június hetedikén bejelenti, hogy megállapodtak a magyar kormánnyal, akkor már csak az a kérdés, hogy hány éves a kapitány. Ja, nem is az, hanem az, hogy ki a franc dönt abban a kormányban úgy, hogy nem tudnak róla a kormánytagok, pláne egy csúcsminiszter. A másik kérdés az, ha Gulyás ennyire tájékozatlan, miért ő tartja a kormányinfót, ha pedig tudott róla, csak kicsit füllentős, akkor mi másban nem mondott még igazat? Odáig szokott stimmelni, hogy köszön?

Natehát. A miniszterelnökséget vezető miniszter vagy nem tud semmiről semmit, vagy hazudik, vagy Orbán csinál belőle bohócot. Nem először. Varga Mihály a parlamentben cetliből olvasva ismételgeti, hogy nincs itt semmi látnivaló Fudan-ügyben. A pártpropaganda úgy ráfeküdt Karácsony Gergely nyelvvizsgájának kérdésére, hogy még nem tűnt fel nekik, a saját emberüket is agyon fogják nyomni. Lánczi Andrásról beszélek. Matolcsy György most látta alkalmasnak a pillanatot, hogy bejelentse: márpedig nyalni kell Kína seggét, mert hamarosan ők lesznek a világ urai. Közben alighanem pont került Ferenc pápa ügyére, valószínűleg véglegesen eldöntötte, kit nem akar látni. Orbánt és Ádert. Ezt abból gondolom, hogy az Origo lehozta a hírt, bár még nem végleges döntésként, de már tudhatjuk, hogy a Vatikánban nagyon fel vannak háborodva a népek. Sőt, a nyolcaskán már szidják a pápát – véletlenül belekeverve a történetbe Erdogant, Orbán nagy cimboráját is, ezért még bünti lesz -, tehát eléggé valószínűnek tűnik, hogy Semjén Zsolt és Erdő Péter nem járt sikerrel a Vatikánban. Na nem baj, majd megvigasztalódnak a vadászati világkiállításon, ha már annyi pénzt lenyúztak rólunk ennek érdekében. Is.

És még csak kedd reggel van. Jó ébredezést, majd mindjárt jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.