Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Gyurcsány kétszeresére emelte a villamos energia árát, akkor ez feljogosítja Orbánt arra, hogy 15 milliárd forint közpénzt a családja nevére írasson?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, csodálatos szombati napot kívánok minden felkelőnek! Megtörtént, és elvileg túl is éltük az egymás talpára lépő nemzeti összetartozás napját, amire mindenki saját tehetsége és képességei szerint emlékezett tegnap. Nekem a legjobban minden sosem volt demokraták vénülő miniszterelnöke rádiós szózatának alábbi része tetszett, amely igehirdetésről hosszasabb mondanivalóm nincs, azonban amikor a fellelkesült futballmánia keveredik a trianoni fantomfájdalomban és félműveltségben gyökerező nemzetkarakterológiai álbölcselkedéssel, az mindig mellbevág egy kicsit:

Ha már Trianon napján vagyunk, ugye a magyar nyelv az azt mondja, hogy mi győzünk, meg mi vesztünk. Az államot is Szent István alapította, meg mi. Meg a törököket is a Hunyadi verte meg, meg mi. Meg nyögte Mátyásnak a bús hadának…ööö… a bús hadát Bécs, meg a mi hadseregünknek a súlyát is …ööö… nyögte. Azt akarom csak mondani, hogy a magyar ember közösségi ember. Úgy fogja fel az életét, hogy az belefonódik valami titokzatos módon sok-sok előtte járt nemzedéknek az életébe, egy közös sorsba fonódik bele. Minden velünk történt, mindent mi csinálunk, ami a pályán történik is – persze ott lesz 11 játékos -, de majd mi fogunk gólt rúgni természetesen, és ha potya van, akkor azt mi kaptuk. Tehát ebből a szempontból egy nagyszerű nyárra, vagy egy nagyszerű Európa-bajnokságra számítok.

Ez a Mátyás bús hada passzus már két hete sem ment a doktor úrnak, ezért én nem is nagyon erőltetném, sem az ő, sem a rímfaragói helyében. Azt meg eddig is pontosan tudtuk, hogy a mások által elért sikerekből milyen nagyon szívesen veszi ki a részét, mintha személyesen az ő teljesítménye és érdeme volna ez vagy az, miközben a személyes kudarcai felelősségét nagyvonalúan másokra hárítja, mintha nem ő uralkodna kétharmaddal 11 éve. Szintén a tegnap reggeli közpénzrádiós locsogásából tudjuk például, hogy a kormánya úgy döntött, akkor lerázza magáról a feladatot, mint kutya a bolhát, mostantól mindenkinek a saját felelőssége, hogy beoltatja magát, vagy sem. Amivel én egyet is értek, ez eddig is így volt nagyjából, csak akkor eztán az átoltottsági adatokkal sem szükséges mellet döngetni, mert az nem a kormány, hanem a polgárok döntésének eredménye és következménye, nem? De.

Mielőtt érdemi kérdésekre ráfordulnánk. Azért már az is valami, hogy legalább nem élő közpénzadásban ugatott bele közvetlenül abba, hogyan kellene kinéznie a magyar válogatott Eb-keretének, hanem szerényen megelégedett azzal, hogy megossza senkit nem érdeklő lelkének állapotát, amiért „a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy nem szerepelteti” Szoboszlait az Eb-n. Nahát. Kivételesen azonban a nap tahója díjat szerintem nem őfényessége, hanem „a járvány elmultával” (az elvtársak eldöntötték, hogy akkor vége a járványnak) takaréklángon bohóckodó operatív törzs György István nevezetű oszlopos tagja nyerte. Aki nagyon nem szeretett volna belemenni a pártpolitikába (hogy van-e még ország a világon, ahol a járványügyi operatív törzs pártpolitikát nyom járványügyi tájékoztatás helyett, azt én nem tudom, de vannak sejtéseim), ám mégis úgy alakult, hogy a trianoni gyász napjának tiszteletére kénytelen volt egy kiadós gyurcsányozással felhívni a határon túli magyarok figyelmét az oltásra. Értsük úgy is, hogy ha a Gyurcsány vezette baloldalon múlna, ma nemhogy oltást nem kapnának a külhoni magyarok, de még az állampolgárságot is elvennék tőlük. Abba máskor fogunk belemenni, de az is lehet, hogy inkább elengedjük: mekkora büdös szemfényvesztés azzal kampányolni, hogy a nemzeti összetartozás kormánya beoltja azokat a külhoni magyarokat, akiket amúgy simán beoltanak azokban az országokban, ahol élnek, viszont.

Arról sajnos nem kérdezte a lihegve alászolgáló mikrofonállvány néni őfényességét, hogy van az, hogy az Orbán Família Kft. csak az elmúlt 7 évben 15 milliárd forint közpénzt keresett és rakott zsebre. Ugyan nem bérből és fizetésből, de mégiscsak sikerült milliárdossá tenni a kiscsaládot szoros összefüggésben a kormányrúd megkaparintásával. 15 ezer millió forintot (!) úgy, hogy a miniszterelnöknek, a minisztereknek, az állami vezetőknek és pereputtyaiknak keresnivalójuk nem lehetne a közbeszerzések környékén, nemhogy közbeszerzésen indulhatnának. Sajnos nem tudtuk meg, mi a véleménye erről a pörköltszafttal összekent keresztapának, viszont amikor Dobrev Klára szóvá tette, hogy ki lesz vizsgálva tokától bokáig és vejtől papáig az Orbán-klán csodával határos gazdagodása és újra lesz összeférhetetlenségi törvény, hogy se a mindenkori miniszterelnök, se a miniszterek és állami vezetők, se az ő családtagjaik ne indulhassanak állami és uniós közbeszerzéseken, elgurult a nertársak gyógyszere.

Kilökték a függyöny elé a KDNP Nacsa Lőrinc nevű frakciószóvivőjét, hogy elszavalja: bezzeg Gyurcsány privatizációból és állami bankoktól kapott hitelekből szerezte a vagyonát, most mégis az ő felesége beszél az összeférhetetlenségi szabályok szigorításáról. Holott az állampártnak köszönhetően – fogózzunk meg jól – Európa egyik legszigorúbb közbeszerzési törvénye van hatályban Magyarországon. Ráadásul Gyurcsány kétszeresére emelte a villamos energia árát, miközben saját cégének olcsóbban adta az áramot. Szóvalhogy még egyszer, sokadszor, bármennyire unalmas is: egyrészt mi a túróért nem számoltatta el a Fidesz Gyurcsány Ferencet az összes bűneiért, hogy Gyurcsány Ferenc után évtizedekkel tovább lehessen lépni, és arról beszélni, ami most van? Másrészt: ha Gyurcsány kétszeresére emelte a villamos energia árát, akkor ez feljogosítja Orbánt arra, hogy 15 milliárd forint közpénzt a famíliája nevére írasson? Így működik ez? Hogy korábbi bűnök legitimálják a későbbi bűnöket? Tehát ha majd kormányváltás lesz, akkor a leendő kormánynak és az ő fejének joga, sőt egyenesen hazafias kötelessége lesz ellopni 30-60-190 milliárdot, mert az Orbán-család is közpénzekből állt a saját és az ország lábára?

Mert ha a Fidesz ezt komolyan gondolja – márpedig komolyan gondolja, hiszen minden jelen idejű kritikára a múlt idejű Gyurcsány-szólamot óbégatják hosszú évek óta -, akkor természetesen érthető, hogy Kövér László miért tart már ott a politikai agylágyulásban, hogy az Európai Parlamentet az európai demokráciák elleni merényletek egyikének tartja. Jó, hát nem ma kezdte az ipart, mondott ő már mindent, és mindennek az ellenkezőjét, mióta vad liberálisként politikai pályára lépett. Végül is az EP tagjait minden tagországban demokratikusan választják meg, végül is az EP-be a Fidesz is küld képviselőket, akkor ha jól értem az elborult házelnök úr lemerénylőzte a nertársait is? Vagy őket nem, csak mindenki mást? Csak az a parlament dolgozik a demokráciáért, amelyet jól választanak meg a népek? Ahol kétharmaddal zsarnokoskodik a többség? Az a demokrácia védőbástyája? Ezt a Kövér-féle morális-intellektuális hanyatlást kéne megfilmesíteni, ehhez képest az ElkXRTUK sehol nincs. Áldott szerencse, hogy nem Kövér László alufóliasisakján múlik az sem, hogy az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot, amiért nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust, ellenben tátott szájjal szemléli az orbánizmus autokratikus dúlását.

Amely orbánizmus – és itt értünk el a mai nap kvintesszenciájához – miközben sokadik alkalommal, már megint egyetlen tagállamként újra Kína érdekében vétózott, és amely az egész világon példa nélküli, több mint féléven át fenntartott, súlyos szankciókkal kikényszerített totális gyülekezési tilalmon május végétől ugyan enyhített, de továbbra is önkényesen korlátozza az állampolgára jogokat. Ellenben bármennyire életszerűtlenek, észszerűtlenek és önkényesek a gyülekezési szabályok (jóllehet Semjén szerint örülni kéne, de talán még hálálkodni is, hogy a nagyszerű kormány jóvoltából lehet tüntikézni), eljött az ideje, hogy utcára vonuljon mindenki, aki érzi a Fudan-ügy súlyát. Ameddig ki nem derül, hogy mimagyaroknak lassan tényleg úgy kell táncolni, ahogy a Kínai Kommunista Párt fütyül.

Az is egy dolog, hogy miután hosszú évek alatt rommá hergelt provokátorok zavarták meg Dobrev Klára országjárását Egerben, az egyikük ráadásul gázpisztollyal hadonászott, a pártállami média egyik bugyra képes volt azzal a címmel lehozni a több mint aggasztó történetet, hogy Botrány tarkítja Dobrev Klára országjárását (értsd: minek ment oda?). De az, hogy a pártállami média egy másik bugyra kvázi azt ünnepli, hogy a kínai állam fenyegetőzik, vagdalkozik, személyeskedik a magyar érdekeket képviselő ellenzéki vezetők irányába, az egészen elképesztő. Az összes hűvös halomba Kína-párti vétón túltesz. Az, hogy leírják ezt így: Karácsony a kormánnyal kötözködött, de Kínát haragította magára, szerintem túl van mindenen. 11 éve döngölik az emberek fejébe a nemzettudatot meg a szuverenitást, 11 éve minden egyes, a magyar kormányt érintő bírálatra egy emberként hördülnek fel és kikérik maguknak, hogy bárki (de főleg Brüsszel) beleugasson a NER belügyeibe, most meg nem elég, hogy a magyarok túlnyomó többségének akarata ellenére erőltetik az országra (félreértés ne essék: nem csak Budapestre) a minden szempontból káros kínai gigaberuházást, de dörzsölik a kezüket azon, hogy Kína Karácsony Gergelyt és az ellenzéket fenyegeti. Hogy veszélyes provokációnak és szégyentelen viselkedésnek nevezik azoknak az utcanévtábláknak a kihelyezését. Kína hőbörgését értjük, azt nem értjük, hogy jutottunk el odáig, hogy az Orbán-kormány Kína oldalára helyezkedett a magyarok érdekeivel szemben.

Úgyhogy még egyszer, mindenki figyelmébe, aki érti az ügy súlyát és tragikumát: ma 17 órától tüntetés a Diákvárosért, a Fidesz ellen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.