Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magam részéről továbbra is uniós polgár akarok maradni, és eszemben sincs a kínai kommunisták parancsaira ugrálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, és még annál is szebb napot mindenkinek! Különösen jót tenne némi lelki béke az Orbán Viktor Uralkodásáért Harcoló Propagandisták Társaságának, mert tényleg komoly aggodalomra ad okot az egyre látványosabban amortizálódó szürkeállományuk és vázrendszerük. Nem ártana egy kis pihenés, mert a végén a Szeretet Lángjának hurcolása közben heresérvet kapnak. Márpedig kell az a láng, mert a liberálisbaloldaliak (mindegyik, kivétel nélkül, aki nem a további, töretlen kétharmadért küzd megszállottan) csak gyűlölködnek és gyalázkodnak. Ez ellen természetesen tenni kell valamit a keresztény szeretettől túlcsorduló konzervatív oldalon, és tesznek is!

A Magyar Nemzet néven futó Magyar Idők újságírója, Kruppa Géza például történelmi párhuzammal igyekszik rávilágítani a Fidesz ellen támadó hazaárulók valódi arcára. A mese két kőgolyóval indul, melyeket a Dunában találtak. Szó esik a zsidókat a Dunába lövő nyilasokról, a Lánchidat felrobbantó németekről és arról is, hogy akkoriba a város vezetése nem sírt több támogatásért (még az is lehet, hogy angolul is beszélt a polgármester), hanem az emberek felgyűrték az ingük ujját, és újjáépítették a hidat is, a várost is. Gondolom, most is elvárható lenne a főváros polgáraitól, hogy fogjanak neki, és újítsák fel a két kezükkel a hidakat, utakat, épületeket, elvégre ez az ismérve a valódi hazafiságnak. Nem is értem, hogy a főváros kormánypárti lakói hogy nem jelentkeztek még önként a mukára. Nade.

A költő a történelem hullámain eljut végül a jelen zord valóságához:

Például mostanság a Jobbik és a Momentum színeiben vadul rázzák az öklüket, fenyegetőznek a Richter Gedeont Dunába lövők szellemi követői. Az ő elődeik voltak azok a lumpenproli korábbi kisnyilasok, akik azután az 50-es években ÁVH-s verőlegényként kínozták „a nép ellenségeit”. Rákositól kaptak biztatást ehhez a politikai foglyok börtöneinek falán díszelgő, „Ne csak őrizd, gyűlöld is!” feliratokkal. Ez a fajta elvakult gyűlölet tör ki manapság a katyvaszkoalíció egyik-másik tagjából. Ezért is meglepő, hogy a miniszterelnökségre legutóbb bejelentkezett, finomabb lelkületű atomfizikus, Pálinkás József az Új Világ Néppárt vezetőjeként képes lenne velük egy követ fújni. Alighanem e fejlemény mögött is a nagy manipulátor Gyurcsány áll, hogy a leégett Karácsonyt új arcra cserélje. (Magyar Nemzet)

Azért elég húzós gondolatmenet közvetlen párhuzamot vonni a zömében fiatalokat tömörítő (bár tökéletesen mindegy az életkor ez esetben) két párt, és a gyilkosok között. Gondolom, az igazságtalanság ellen küzdő háromnevű ügyvéd-jogvédő és csapata rohan is a bíróságra feljelentést tenni, lenne azért egy kósza gondolatom nekem is az elvakult gyűlölet ellen kivont nyelvvel küzdő publicista esze járásáról, de most nem írom le, nehogy belerondítsak ebbe a szép, tavaszi reggelbe. Ám azt megjegyzem, hogy nem egy kommentelő szavait idéztem, hanem egy magát újságírónak valló illetőét. Aki nem a Jobbik vagy a Momentum elveivel, gondolataival, törekvésivel, világnézetével nem ért egyet, esetleg elborzasztónak tartja, hanem simán gyilkosoknak nevezi a két párt vezetőit, tagjait, szimpatizánsait. Még szerencse, hogy Pálinkás József révén ismét sikerült rálelni a mindig, mindenhol, minden mögött ott húzódó Gyurcsány-szálra.

Éppen most döntött a bíróság a Magyaridők Nemzet egyik perében. A Szabó Tímeát organizmusnak és biológiai fegyvernek tituláló műremeket törölnie kell a portálnak, amire nem nagyon volt még példa. És kártérítést is fizetni kell, de arra nyilván telik a közösből. A cikk az eddigi fideszes gyűlöletkeltésben túlment a megszokott határon, gyakorlatilag teljes egészében sikerült átlépni a zsidók kiirtásának kísérletéhez vezető náci propaganda szintjére. A propagandisták eddig sem értették, ezután sem fogják érteni, hogy akár egy politikai irányzatot, akár egy pártot, akár egy közszereplőt lehet kritizálni bátran, de a tetteit, a mondatait. Soha nem a személyét, nem a külsejét, a hangját, a frizuráját. És főként nem lehet dehumanizálni, mert az már túlmegy még a szokásos fideszes aljasságon is.

Jut erről eszembe nyomban: a komplett pártsajtó azon szórakozik, hogy Karácsony Gergely néhány mondatot angolul mondott el egy videóban. Biztosan vezet ez valahonnan valahová, bár a főpolgármester-jelölt napi ötszáz alkalamatlanozása nem akadályozta meg a főváros lakóit, hogy búcsút vegyenek Tarlós Istvántól, de majd ez a tud angolul vagy nem, ez biztosan sikeres lesz. Ha jól látom, a Fidesz – és külön Orbán Viktor – inkább Dobrev Klárát vagy Jakab Pétert látná szívesen Orbán Viktor kihívójaként. Tehát Karácsonytól fosnak jobban jelenleg.

Végül – bár már hosszabb lesz a jóreggelt-puszi, mint kellene – nem tudok elmenni szó nélkül a kínai külügyminiszter nyilatkozata és a magyar pártsajtó reagálása mellett. Valami egészen elképzelhetetlenül a pöcegödör legmélyebb alja, amikor egy másik ország – és most még az is mindegy, hogy kommunista diktatúra – hivatalosan (mert a kínai külügyminiszter a Kínai Kommunista Párt utasítása nélkül hugyozni nem mehet, nemhogy hőböröghetne) beleugat egy választott önkormányzat választott vezetőinek döntésébe. Bebaszna, ha mindenféle diktatúrák engedélyeznék vagy tiltanák meg, hogy Magyarországon egy településen minek neveznek bizonyos közterületeket. És az összes fideszes pártlap boldog farokcsóválás közepette hozza le a kínai külügyminiszter nyilatkozatát, mely szerint Karácsony Gergely még csak megvetésre sem érdemes. Beszarás. Hol van ilyenkor az ország függetlenségéért harminc éve folyamatosan harcoló Orbán Viktor? Hol van a szuverenitásért hörgő nyaloncsereg? Vagy csak az Európai Uniótól kell megvédeni a szabadságot, egy kommunista diktatúrától nem? Tényleg? Tessék mondani, ha jönnek az elvtársak az egyetemükkel, hozzák majd a törvényeiket is? Lesz munkatábor? És kivégzés? Mennyit fizettek a bőrünkért, tessék mondani?

Azt már nem is mondom, hogy miközben Kína hivatalos nyilatkozatban ugat bele abba, hogy mi legyen a neve a budapesti utcáknak és minősíti Magyarország fővárosának főpolgármesterét és kerületi polgármesterét személyében is, mert nekik majd kínos lesz a Fudan egyetem mellett ezeket az utcatáblákat bámulni, tehát befejezett tényként kezeli az egyetem megépítését, Gulyás Gergely azt mondja a kormányinfón, hogy csak baloldali hangulatkeltés a Fudan ügye, a magyar kormány még nem döntötte el, hogy lesz vagy nem lesz itt kínai egyetem. Mi történt? Nem egyeztettek az elvtársaikkal? Az eddigi szemétségek mellé egy újabb, de ez talán a legsúlyosabb. Orbán valóban az ország függetlenségével szórakozik. A magam részéről továbbra is uniós polgár akarok maradni, és eszemben sincs a kínai kommunisták parancsaira ugrálni. Aki ennek ágyaz meg, az már bizonyíthatóan hazaáruló. Orbán milyen szerződéseket kötött Kínával? Miket írt alá a mi nevünkben és a mi bőrünkre? Az unokáink rovására?

Jó ébredezést, szép reggelt mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.