Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Az Orbán-unokák Összeszámolásának Napja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Állítólag egészen kellemes májusra számíthatunk júniusban, aminek bőven itt van már az ideje. Lassan lecseng az őszödi beszéden lovagoló pártpropaganda első rohama, de alig hiszem, hogy nem próbálnak még néhány bőrt lenyúzni a történetről. Nagy nap volt a tegnapi. Kész csoda, hogy még nem nyilvánították május 31-ét nemzeti ünneppé, de ami késik, az később lesz. Mint tudjuk. A legfürgébbek a PestiSrácok voltak, jár nekik a kockacukor.

Egyszerűen csodálatos az az életrajz, amit a köszöntőhöz csatoltak. Tényleg csak néhány részletet emelek ki, kár lenne túlságosan sok időt fecsérelni a nagy államférfi élettörténetének feszegetésére. Már csak azért is, mert nekem aligha fizetne ezért bárki, akinek igen, az meg egyenesen könyvet ír a témáról.

1989-90-ben az oxfordi Pembroke College-ban tanult.

Innen mindössze annyi maradt ki, hogy a dolgot Soros György finanszírozta, előtte két évig a Soros Alapítvány által működtetett Közép-Európa Kutatócsoport munkatársaként jutott jövedelemhez. Az oxfordi tanulmányok nem egy és nem is két évig tartottak, ahogy az évszámokból következtetni lehet. 1989. szeptemberétől 1990 januárjáig ívelt ez az időszak, de a négy hónap sem négy, tanulással töltött hónap volt, csupán néhány hetes tanulmány fért bele, aztán hazarohant őfényessége, mert itthon választásokat rendeztek. Nem nagyon akart lemaradni a lehetőségről. Tehát Soros kidobta az ablakon a pénzét, Orbán semmiféle képzést nem szerzett (ahogy egyébként a diploma megszerzése után sem), mégis ezzel az oxfordi iskolával henceg évek óta.

1989 nyarán tagja volt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának. 1990 óta a Magyar Országgyűlés képviselője. 1990-1993 között a Fidesz frakcióvezetője, majd a párt elnöke. 1998-2002 között a Fidesz – Magyar Polgári Párt vezette koalíciós kormány miniszterelnöke.

Innen meg az maradt ki véletlenül, hogy közben egy kicsit a Liberális Internacionálé alelnöke is volt, szorosan együttműködött az SZDSZ-el, 1998-ban koalíciót kötött az MDF-el és a Kisgazdapárttal. A Liberális Internacionáléból az Európai Néppártba ült át, ahonnan néhány év felfüggesztett tagság után kénytelen volt távozni.

Az az érzésem, ezt az ünnepi seggnyalást még régebben írhatta valaki, mert ezt leltem benne:

Nem számoltam össze, pontosan hány unokánál tart Orbán Viktor, de hogy legalább három van neki, az biztos. Nem szép dolog évekkel előre megírni, aztán nem frissíteni az ódát. Elég is ennyi belőle, aki egy kicsit régebben született akár Magyarországon, akár Romániában, már olvashatott ehhez hasonló förtelmet. Hupsz, közben sikerült kijavítani.

No. A felköszöntött köszöni szépen azoknak, akik rá gondoltak ezen (vagy hát azon) az ünnepi napon. Én speciel minden egyes napon gondolok Orbán Viktorra, általában többször is, de nem kell megköszönni.

A parlamentben tegnap is zajlott az előadás, Jakabtól elvették a szót, a szülinapos pedig bejelentette, hogy ő akkor is marad, ha esetleg megbukik a választáson. Még legalább 20 évig óhajtja képviselni önmaga érdekeit. A mi pénzünkből. Aztán jönnek a boldog nyugdíjas évek. Hánemtudom. A méltóságteljes miniszterelnök és kocafocista ugyanitt – mármint a parlamentben – Gyurcsány bohócának nevezte Jakab Pétert, de amennyire tudom, tőle nem vette el senki a szót. Laza, mintha csak otthon lenne. Ideje lenne megnézni a Parlament épületének tulajdoni lapját, hátha már régen Mészáros vagy Tiborcz nevén van, csak elfelejtettek szólni róla.

Mindeközben kiderült, hogy az új (pontosabban még csak épülő) Nemzeti Oltóanyaggyárban kínai vakcina is készülhet, mert Magyarország átveszi a kínai Sinopharm vakcina teljes gyártási technológiáját. Ódejó! Nem kellett volna esetleg megkérdezni a magyarokat is? Mert remek dolog persze, hogy Orbán dönt helyettünk ebben (is), ezért nem kéri a Pfizer modern oltóanyagát, ellenben épít nekünk, a mi pénzünkből kínai oltóanyaggyárat, de azokat az oltásokat mégis nekünk akarják beadni, valamennyi közünk csak van hozzá. Gondolom én.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter állami kitüntetést adott át kínai kollégájának, Vang Jinek hétfőn a távol-keleti ország Kujcsou tartományában. A ceremónián Szijjártó kijelentette, hogy a koronavírus-világjárvány során Ji bizonyította barátságát, segítségének köszönhetően ugyanis már több mint egymillió magyar ember életét „tudtuk biztonságba helyezni azáltal, hogy lehetőségünk nyílt a Sinopharm oltóanyagának megvásárlására, ez a segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg”. (MTI) Hát nem is tudom. Talán érdemes lett volna várni azzal a kitüntetéssel addig, ameddig kiderül, hogy honnan származik az a rohadék vírus. Mert a jelenlegi vizsgálatok alapján úgy tűnik, nem csak a maszkokat és az oltóanyagot adta Kína a világnak, hanem a járványt is. Ami nélkül ugyan Kína nem kaszálhatott volna őrületes pénzeket a maszkokon, védőruhákon, lélegeztetőgépeken, oltóanyagon, de nem halt volna meg annyi ember sem, nem rogyott volna meg a világ gazdasága és nem változott volna meg örökre az életünk. Amennyire tudom, nem szokás kitüntetni azt a gazembert sem, aki szándékosan elgázol valakit, majd sok pénzért kötszert és ragtapaszt ad az áldozatnak.

Azt hiszem, elég ennyi reggelire. Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.