Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor az utcára zúdulna Mészáros Lőrinc

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Ez most nem volt hosszú hétvége, legfeljebb csak annak tűnt. Vagy legalábbis nekem az volt a benyomásom, hogy soha nem ér véget, bár tartok tőle, igaz lesz ez a következő hónapok minden egyes napjára is. De legalább már túl vagyunk a gyereknap örömére előadott kampányvideón, sőt, azt is megtekinthettük, ahogy Orbán Viktor a rá jellemző spontán természetességgel beszédelgett egy londoni kocsmába, és elcsevegett az ott bóklászó hazánkfiával. Azzal, aki már hét éve Londonbal él (biztosan a kalandvágy üldözte el), hat éve ugyanabban a pubban szakács (az pont az a szakma, ahol nem szokás hat évet egy helyen tölteni, mert nem tanul és nem fejlődik az ember), a szülei itthon maradtak Orbán Viktornak szurkolni, ő pedig mármajdnem hazajött, de a pandemic meggátolta ebben (holott nem lőtték volna le a határon, ha magyar állampolgár, beengedik járványkor is. Persze, ha az volt a maradás oka, hogy ott kapott támogatást, itt meg legfeljebb annak örülhetett volna, hogy milyen szépen gömbölyödik a Mészáros-birodalom, akkor nem szóltam egy büdös szót sem).

Kálomista Gábor még kampányol egy kicsit az ő üldöztetésével, amúgy tessék szépen majd rajongani a gyurcsányozós filmért, amit egyszercsak be fognak fejezni, és tálalnak is. Ha jól tippelek, a választás előtt nem sokkal. Nem vagyok biztos abban, hogy nagyobbat fog durranni, mint az előző gyurcsányozós film, amit úgy felejtettünk el, hogy a többségünk nem is látta. Én a címére sem emlékszem. Igazából még bőven lenne idő Orbán Viktorról is forgatni valami nagyszabásút, valami hősi eposzt. Ha más nem vállalja, Schmidt Mária biztosan megcsinálná, akár még a főszerepet is rá lehetne bízni.

Orbán Viktornak nagyon nagy jelentősége van Európában, a magyar kormányfő európai értelemben véve is kiemelkedő politikus – jelentette ki az Origónak adott nyilatkozatában Mráz Ágoston Sámuel, aki a pénteki londoni Johnson-Orbán találkozót értékelte.

Nyehehe.

 Az elemző úgy látja: a tegnapi brit-magyar egyeztetés azt mutatja, hogy a Brexit után Nagy-Britannia „különleges együttműködésre törekszik” a visegrádi térséggel. (Origo)

Lehet, hogy nem jó irányba néz az elemző úr, már amennyiben az nem tűnt fel neki, hogy nem a britek kezdeményezték a találkozót, hanem a magyar diplomácia vergődik hónapok óta, hogy tessék már fogadni őcsútiságát.

Fricz Tamás alapjogokértközpontos-cöfös-békemenetes politológus gyógyszere is erősen elgurult, ha jól látom.

Jogosan gúnyolódnak a nemzeti tábor politikusai, sajtó- és médiaemberei Karácsony Gergely angolnyelv-tudásával, doktori fokozatával, illetve azok nemlétével kapcsolatos összevissza beszédén, hazudozásain. Ezzel kapcsolatban csak azt lehet Karácsonynak üzenni, amit ő mondott az M1 riporterének: szégyellje magát! (Magyar Nemzet)

És ezt hosszasan, ugyanebben a hangnemben folytatja a nemzeti nagyember. Már megint kibeszél valaki a nyájból, nem egyeztettek az elvtársak és elvtársnők, ésvagy már megint és még mindig hülyének nézik az ő drága híveiket. Mit is mondott ugyenezen a napon a családok lankadatlan boldogságáért felelős Novák Katalin?

Nekünk sem nagyon más az, amikor csúfolnak minket, mint nektek, gyerekeknek, Nóri! Szerintem mindenkinek picit rosszul esik az, amikor csúfolják. De igazából, ha jobban belegondolsz, akkor tudod azt, hogy aki csúfolódik, az alapvetően csak fél valamitől, és ezért inkább őket kell sajnálni, akik másokon köszörülik a nyelvüket. Úgyhogy akik bennünket csúfolnak, azoknak van valami félnivalójuk. 

A Nórit cseréljük ki Tamáskára, és már meg is vagyunk.

Többször, többektől hallottam már, hogy az ellenzék (minden egyéb mellett) azért alkalmatlan az ország vezetésére, mert nincsen neki víziója. A véleményem erről a kérdésről nem változott, szerintem akinek víziója van, az sürgősen forduljon orvoshoz vele, ne akarjon senkit és semmit vezetni. Ha igaz, a fideszes észkombinát egyik szorgos munkása, Georg Spöttle nem miniszterelnök akar lenni, csupán azt szeretné megakadályozni, hogy Orbán Viktor megbukjon. Ezt legalább értem, mert kevés annak a valószínűsége, hogy a következő kormány különösebben igénybe óhajtaná venni Spöttle úr megfizethetetlen szakértelmét. De most még igénybe van véve ő, sőt, víziója lett neki, amit elő is adott, nehogy valaki lemaradjon a katarzisról. Itt el lehet olvasni a látomást, én röviden összefoglalom azok kedvéért, akik áhítoznak a tudásra, de vadhajnalban idejük vagy megfelelően edzett idegrendszerük nincs a hosszasabb álomfejtésre.

Az lesz tehát, ha az ellenzék győz a választáson, de nem lesz kétharmados többsége (és én nagyon remélem, hogy soha többé nem lesz ilyen senkinek), akkor jön a káosz. Az ellenzék az utcára vezényli a hadait és a Fidesz is ezt fogja tenni. Ők ott addig harcolnak majd, ameddig el nem fáradnak vagy el nem hullanak, mint madárinfluenza idején a hattyak.

Ennek kapcsán a biztonságpolitikai szakértő közölte: a lakosság a kezdeti sokk után kimenne az utcára, és országos tüntetéssorozatok zavarnák meg a közrendet, amelyet a baloldal rendőri erőszakkal próbálna megtörni, ami akár polgárháborús állapotokat teremthet, ahogy tavaly az Egyesült Államokban is történt, George Floyd halála után.

Szerintem egyrészt George Floyd halála nem sokban függ össze a magyar kormányváltással, másrészt kötve hiszem, hogy bárki az utcára menne Orbán Viktor és tettestársai védelmében. Az emberek nem harcolni akarnak, hanem végre nyugodtan élnék az életüket, amire jó ideje esélye sincs senkinek a fideszes háborús retorika miatt. Spöttle szerint országos katasztrófához vezetne, ha az új kormány felfüggesztené Mészáros Lölö cégcsoportját, amitől harmincezer ember veszítené el a munkáját, és ez a többszázezres tömeg (gondolom, osztódással szaporodnának) az utcára zúdulna. Hát fene tudja, de alig hiszem, hogy a gázszerelő által bekebelezett cégek leállítása lenne bárki célja. Már csak azért sem, mert akkor sok helyen megszűnne a közműellátás. Attól még, hogy a tehetséges gázszerelő kénytelen lenne munkával keresni a pénzt az úszómedencés kacsaláb fenntartására, biztosan nem dőlne romba a magyar gazdaság.

Spöttle szerint a Mészáros-birodalom átalakítása miatt kitörne a gazdasági válság, a közalkalmazottak elveszítenék a munkájukat, nem tudnák fizetni a lakás- és autóhiteleiket, jönne a világvége. De ezt meggátolná Németország, mert komoly érdekeltségei vannak Magyarországon. Ártatlanul meghurcolnák a nép jótevőit, úgymint Orbánt, Tiborczot, Mészárost, Rogánt és a többieket, végül pedig lebontanák a határkerítést, amitől ezermillió migráns rohanna elfoglalni Magyarországot. Ausztria és Németország már nem tud több migráns fogadni, ezért lezárnák a határokat, és itt rekedne az összes. Megszűnne a közbiztonság és lényegében mindmeghalnánk.

Szép történet, szó se róla. Én azonban mást álmodtam. Kormányváltás esetén a gazemberek bíróság elé kerülnének, a lopott vagyon menne vissza a közösbe, a baromságokra elszórt és ellopott pénzek a gazdaságba kerülve nem sajátlábakat, vőket és szomszédokat gazdagítanának, hanem az országot. Aki alkalmatlan vagyés méltatlan a hivatalára, az menne kapálni vagy focizni, helyettük szakemberek intéznék a feladatokat. A parlamentben a képviselők a választóikat képviselnék, a minisztériumok szakmai munkát végeznének, a rendőrség és az ügyészség a bűnt üldözné, az Alkotmánybíróság az Alkotmányt felügyelné, a köztársasági elnök tenné a dolgát, ami nem horgászat, nem a békák jogainak védelme és nem is az ész nélküli aláirkálás. Lassan működni kezdene az ország, megkezdődnének a szükséges reformok az oktatásban, egészségügyben, gazdaságban. A közmédia közmédia lenne, a pártpropagandistákat és a pártlapokat a pártok fizetnék, nem az adófizetők, mi pedig végre élhetnénk az életünket, és azt sem tudnák, mi a neve az igazságügyminiszternek.

Szerintem az én vízióm menőbb, mint Spöttle úré. Nekem legalábbis jobban tetszik.

Jó ébredezést mindenkinek! Szép napot, lehetőleg megázásmentes, nyugalmas hétfőt. Mi majd jövünk vissza, ha van rá igény.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.