Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar adófizetők kirablása folyik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Matolcsy György és alapítványai ismét szépen megszedték magukat a magyar adófizetők kárára. 286,1 milliárd forintos eredménye keletkezett az Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a gyenge forintárfolyamból – írja a jegybank éves jelentése nyomán a Portfolio.hu. Akit ez felháborít, az nincs ezzel egyedül, pláne, ha azt is hozzátesszük, hogy árfolyamnyereség nélkül 41,3 milliárd forintos mínuszba került volna 2020 végére az MNB. Vagyis nem véletlenül hagyta az MNB, hogy elszálljon a forint, ezzel magyarok millióinak életét nehezítve. Ez lényegében azt jelentheti, hogy a magyar adófizetőket megkárosítva, az infláció okozta nyereséget kiosztják különböző alapítványoknak, akik az így eltulajdonított közpénzt magánvagyonná és lényegében szabadon felhasználhatóvá teszik majd. Ez normális országban minimum bűncselekmény lenne, de idehaza ilyenről nem érdemes álmodozni.

Még ha valaki fel is jelentené Matolcsyt – szinte biztos vagyok benne, hogy valaki fel fogja -, akkor sem fog történni semmi, hiszen vagy már a rendőrség visszadobja az ügyet arra hivatkozva, hogy ők nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, vagy Polt Péterig eljutva némul el a történet. Az egyetlen kérdés az, hogy ezek a lopottnak tűnő vagyonok valaha visszakerülhetnek-e a jogos tulajdonosukhoz, vagyis a magyar adófizetőkhöz, vagy örökre le kell mondanunk róluk? Az is kérdés, hogy jogilag felelősségre vonhatóak-e majd a Matolcsy-féle figurák, vagy sikerült úgy átírniuk a törvényeket, hogy érinthetetlenekké váltak a bíróságok számára még akkor is, ha egy esetleges rendszerváltást követően újra független bíróságok jönnének létre.

Matolcsy a kormány egyik legkártékonyabb figurája, hiszen nem ismer határokat, ha a közpénzzel való zsonglőrködésről  van szó. Pedig az MNB dolga nem az lenne, hogy keressen a magyar adófizetőkön, hanem az, hogy stabilan tartsa a forintot. Ezt nem csak én mondom, de még az MNB honlapján is ez szerepel: A Magyar Nemzeti Banknak alapvető érdeke és – más állami intézményekkel közös – felelőssége a hazai pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartása és erősítése. Márpedig a forint minden volt az utóbbi időszakban, csak stabil nem. Áprilisban ugyanis Magyarországon volt a legmagasabb az infláció az egész EU-ban, ami igencsak kiemelkedő eredmény. De mint a fenti példa mutatja, ennek megvan az oka, mint ahogy annak is, hogy miért pont Matolcsy György az MNB elnöke. Tartok tőle, hogy több ő, mint egy hű káder, hiszen pontosan tudja, mit tesz és azt is, hogy ezzel mennyivel károsítja meg a magyar adófizetőket.

A fentiek alapján az is érthető, hogy miért nem akarunk euróra váltani Magyarországon, hiszen ha ez megtörténne, úgy nem lehetne nyerészkedni a forinton. Az MNB-nek ugyanis nem lenne semmiféle ráhatása az euro árfolyamának alakulására, ami évi több száz milliárd forintos veszteséget jelentene a NER-nek. Márpedig ők még a választások előtt fel akarják tölteni az alapítványaikat, hogy ha esetleg vereséget szenvednének, akkor azért legyen miből éldegélni a hátralévő életükben. Csak hát amiből ezek az emberek dőzsölnek jelenleg is és feltehetően a jövőben is fognak – mert nyilván mindenki elszámoltatást szeretne, de sajnos nem úgy tűnik, hogy ez megtörténhet – az mindannyiunk pénze. Igen sokan tevékenyen részt vettek és vesznek a mai napig az ország kirablásában. De itt már nem csak az EU-s támogatások zsebretételéről van szó, hanem arról, hogy a forintot szándékosan gyenge szinten tartották, amivel ki tudja hány milliárdot buktak az emberek.

Matolcsy visszaélt a hatalmával, amit én hazaárulásnak neveznék. Mert hát mi is a hazaárulás? Az alapvető állampolgári hűség megszegése, amikor egy személy a saját országának súlyos kárt okoz, annak alapvető érdekei ellen cselekszik, vagy az országa ellenségeit segít. Márpedig ami itt történt, az ezzel megegyezik, hiszen legalább 286 milliárd kárt okozhatott Matolcsy azzal, hogy vélhetően szándékosan alacsonyan tartotta a forint árfolyamát. Azonban nem én vagyok a rendőrség, sem pedig a főügyész, ezért én csak a sejtéseimet mondhatom el, a valódi eljárást csak ők végezhetnék el, ha nem a hatalmat szolgálnák ki. Viszont ilyen vizsgálat hiányában az fog történni, hogy Matolcsy folytatja tevékenységét, a fideszes elit pedig örül az ingyen pénznek. Aki pedig ki meri jelenteni, hogy jelenleg egy hazaáruló kormánya van az országnak, az csak vádaskodás, hiszen nincs bizonyítéka rá.

Nincs bizonyíték, mivel a 286 milliárdos haszon ehhez nem elegendő, bizonyítani kellene azt, hogy ez a nyereség hogyan keletkezett. De hát ki vizsgálná Matolcsy tevékenységét? Kinek engedné ezt meg Orbán? A szemünk előtt lopják szét az országot, mi pedig nem tehetünk ez ellen semmit. De azért remélem, hogy lesznek még nehéz napjaik mindazoknak, akik a magyar adófizetők kárára gazdagodtak meg az elmúlt években. Reményeim szerint senki sem fogja elfelejteni, hogy mi is folyt az MNB háza táján akkor, amikor Matolcsy átvette annak irányítását. A bizonyítékok ott vannak, már csak az szükséges, hogy létrejöjjön egy olyan hatóság, amely nem Orbán parancsait követi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.