Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor ki ellen fog harcolni kicsoda, milyen módon? És főként kinek az utolsó csepp véréig? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt ezen a koratavaszi napon! Nagy nap volt a tegnapi a Fidesz számára. Gyurcsány Ferencet ünnepelték, állítólag már a róla készülő film is hamarosan bevetésre kész, de azért van arra nem kevés esély, hogy ezzel nem lehet kihúzni a választásig. Nem tudom, mit fog üzenni Orbán a híveinek, mivel tartja egyben a tábort akkor, ha esetleg mégsem lehet utcára vinni az embereket egy 15 évvel ezelőtti beszéd mögé bújva? Készül esetleg egy többrészes – lehetőleg kosztümös, mert az a minimum – mozifilm az Orbán-dinasztiáról? Valami nagyívű, ami visszaröpíti a nézőt a sztyeppékre, majd a bányától a sajátlábig ível. Bár nem vagyok biztos benne, hogy ez a történet túlságosan sok szavazót hozna a konyhára, talán érdemes lenne megpróbálni. Tuti nem lenne sokkal drágább, mint az órisplakátok és pláne nem kerülne többe, mint amennyibe a közpénztévé, a KESMA és a különféle nagytudású propagandisták táplálása kerül.

Ahogy megjósoltuk, a rosszakaróink az országon belül és kívül is változtattak a támadási módszereiken. Számos vörös vonalat léptek át, de a józan ész és az emberi erkölcs határait is átvágták

Ezt bármikor mondhatta volna bármelyik fideszes politikus, de történetesen Lukasenka mondta. Természetesen azért van halálosan megsértődve a belarusz diktátor, mert kivételesen nem fordította el a fejét az egész világ akkor, amikor a saját hatalma érdekében valami tűrhetetlen geciséget művelt. Ilyenkor mi a teendő? Ordítani kell sértetten, vádaskodni és előadni a megtámadott mártírt. Szerintem az összes diktátor egyforma, ugyanazon az egy vágányon járnak, ugyanazokat a gagyi taktikákat alkalmazzák, és végül ugyanúgy meglepődnek akkor, amikor elérik a lehetőségeik korlátait és nincs tovább. És természetesen ugyanúgy a józan észre és az erkölcsre hivatkozik az összes gazember, mert amit két lábbal taposnak páros napokon, páratlan napokon hivatkozási alap szokott lenni.

Karácsony Gergely még most sem beszél hetedhét nyelven, még mindig virágos ing van rajta és persze változatlanul ő az egyik legfőbb ellenség. Ezt onnan lehet nagyon biztosan tudni, hogy megírta a sajtó. Az, amelyik általában üvöltve szokta kikérni magának, ha a Fidesz propagandamédiájának nevezik őket, mert ők aztán soha. Mutatok néhány címlapot a mai nap terméséből, csak hogy egyértelmű legyen, szó sincs arról, hogy a pártközpontból jön az egyenutasítás, miről kell röfögni.

Ez a legutolsó az Origo, csak nem tudtam a címet belefotózni, mert egy fél négyzetméteres reklám lakik ott, nekünk pedig senki nem fizet azért, hogy népszerűsítsük a céget.

Natehát, aki ma bármit megnyitott, ezt kapta. Majd emlékezzünk erre akkor is, amikor üvöltve veri az asztalt valamelyik főemlős, mert kikéri magának, hogy ő propagandista lenne és a Fidesz fizetné. Ilyesmit ingyen senki nem csinál, az biztos. Főként akkor lesz ez érdekes, ha esetleg bedugulnak a pénzforrások, de a villanyszámlát azután is fizetni kellene valamiből. Ez azokra a nem kevesekre érvényes, akik most azzal csapják be önmagukat (mert mást aligha tudnak ezzel megvezetni), hogy élni csak kell valamiből, és ha ő nem csinálja meg, majd más megcsinálja. Bayer Zsoltra biztosan nem igaz ez, ő a kormánypárti újságírás erkölcsi mérföldköve, ezért joggal habog a libsisajtóról, amelyik maga alá vizel örömében, ha Orbánról készül egy (természetesen hazug és lejárató) film a német közszolgálati televízióban, de azonnal nyüszít, ha 2006-ról készül egy (a valóságot bemutató) játékfilm. Én nem tudom, hogy mi hagyott ilyen mély nyomokat Bayer Zsoltban, amitől a nyüszítés és a maga alá vizelés jut eszébe bizonyos emberi reakciókról, de pocsék érzés lehet egyedül maradni önmagával.

Gondolom, ma – és még néhány napig – megél a lakájmédia Őszöd örökségéből, a Kocsis Mátétól Budai Gyuláig terjedő tengelyen elforog a Budapest utcáin hömpölygő vértenger és az Apró-villa borzalmas árnyéka, de aztán mi lesz? A most készülő Gyurcsány-filmből ki fog derülni vajon, hogy amennyiben az akkori kormányfő vagy bárki a kormányból bűnös bármiben, akkor azóta milyen bírósági ítéletek születtek? Mert Kocsis Máté azt ígéri, hogy utolsó csepp vérükig harcolni fognak Gyurcsány ellen (valakik), de attól még jövőre választás lesz, ahol sokmillió polgár fogja leadni a szavazatát valakire, aki nem Gyurcsány lesz. Mi fog történni, ha Orbán alulmarad? Ha az emberek többsége nem kér többet az illiberális demokráciából? Ha kicsúszik a jelenlegi kormány kezéből az a rengeteg pénz, ami most lehetővé teszi a propagandagépezet működtetését? Mi lesz, ha működő legfőbb ügyész, ÁSZ, Alkotmánybíróság, rendőrség, nyomozóhatóságok kezdenek dolgozni? Ha esetleg csatlakozik az ország az Európai Ügyészséghez? Ha az ezer évre titkosított szerződések napvilágra kerülnek? Akkor ki ellen fog harcolni kicsoda, milyen módon? És főként kinek az utolsó csepp véréig?

Kellemes ébredezést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással, de ígérem, egy csepp vér sem lesz benne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.