Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamuban sült felhatalmazás a puttonyban. Engem ne tessék megvédeni, ha kérhetem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Ma olyan kedd van, ami hétfő. Vagy olyan hétfő, ami előtt két vasárnap volt. Mindenesetre ma már munkanap van. Azt nem tudom, hogy tavasz lesz-e, van még egy hét belőle, ha jól számolok. Hátha idetalál. Vagy nem, és egyből beköszönt a nyár, lehetőleg negyven fokkal. Franctudja.

Karácsony Gergely még mindig műsoron van – most éppen hazugságspirálban vergődik a napfényes oldal szerint -, de közben kell valami pozitív megerősítés is a híveknek. Úgyhogy az Unió elszúrta a vakcinabeszerzést, de természetesen Orbán Viktor ezt is megoldotta, megvédte a magyar érdekeket, lepofozta a járványt és felszabadította az országot. Még naponta meghal több tucat ember, de ez majd el fog múlni, nem kell annyit foglalkozni ezzel a témával. Elvégre az a közel 30 ezer halott csak statisztikai adat a kormánykommunikációban, amúgy is ünnep volt, azzal kellett most foglalkozni két napig. Aztán folytatni kell a közvagyon kimentését, mert az a biztos. A fene tudja, akár még kormányváltást is hozhat a jövő év, nem szabad a véletlenre bízni a sajáterők és sajátlábak anyagi (és persze büntetőjogi) biztonságát.

Dobrev Klára megint nevet változtatott. Vagyis persze nem ő, a lakájmédia volt kedves átkeresztelni. Gyurcsánynéból Szemkilövetőné lett. Hiába, a propagandisták soha nem pihenhetnek. Legalábbis a választásig egészen biztosan nem, aztán meg majd kiderül, mekkora igény lesz a szorgos munkálkodásukra. Konkrétan, hogy lesz-e fizetőképes kereslet arra, amit eladásra kínálnak. Remélem, egy kormányváltás sem fogja megrengetni a kereszténykonzerv-médiapiacot, bizonyára a zsebükbe nyúlnak az olvasók, hogy kedvenc portáljaik dugába ne dőljenek. Lehet, hogy egy kicsit karcsúbb lesz a fizetési boríték, de az elveiért igen sok elmondásra hajlandó az ember. Mi, a nem annyira verőfényes térfélen lévők már csak tudjuk.

Orbán Viktor és felesége tegnap délelőtt részt vett egy ünnepi istentiszteleten, majd szinte pihenés nélkül a hátára dobta a tatyót a főni, és már trappolt is a repülőtérre, hogy Brüsszelben megmutassa, mennyire karakán párt- és népvezér ő. Azt nem tudom, most éppen mit vitt a puttonyában, gondolom van benne némi hamuban sült felhatalmazás az ő népétől. Valamire. Majd felhasználja, ha úgy vannak a számok. Mindenesetre aláírta a közös uniós nyilatkozatot, melyet a belarusz géplekényszerítő akcióval provokált ki Lukasenka. És remélem, ez bőven csak az első lépés lesz. A megborult téeszelnök agybajának határt kell szabni, mert csak romlani fog az állapota is, a helyzet is. Ma folytatódnak a tárgyalások, jelenleg úgy fest, sem az uniós tagországok, sem Nagy-Britannia nem engedi be a légterébe és a reptereire a belarusz gépeket. A mi kormányfőnk persze nem tárgyalni ment Brüsszelbe, hanem csatázni. Ezt szavalta el a Facebookra feltöltött vidóban, ő megvédi a magyar családokat. Ebből a hívek máris tudhatják, hogy a gaz Brüsszel támadja a magyar családokat – hiszen egyébként nem kellene védeni őket -, de nekem például egyáltalán nincsen igényem arra, hogy kéretlenül harcoljon értem a kocafocista.

Kicsit várni kellett rá, de végre az egyház is beszállt a választási kampányba. Persze bizonyára eddig sem tétlenkedtek, de olyan interjút még nem láttam (mármint mostanában, a következő választással kapcsolatban), mint amit a hirado.hu publikált. Egy fiatal katolikus pappal beszélgetett az újságíró, és már a cikk elején alkalmunk nyílt értesülni arról, hogy az egyházi ember úgy lett pap, hogy bekerült az ELTE-re és gyomorszájon vágta az a szörnyű liberális világ, amivel az egyházi gimnáziumból kikerülve, az egyetemre bekerülve szembesült.

A magam részéről soha nem éreztem különösebb vágyat arra, hogy olyan valaki oktasson családi életre, a szexualitás szépségeire, a szülővé válás örömeire és nehézségeire, aki mindezekből nem tapasztal meg semmit, hiszen éppen ezekről kell lemondania, ha katolikus papnak áll. Alapvetően persze nincs ezzel baj. Baj azzal van, hogy Beer Miklósból nincs több. Az interjúban megnyilatkozó fiatal papnak meglehetősen karakteres véleménye van a liberalizmus pusztító voltáról éppen úgy, mint az egyszülős családban nevelkedő fiatalokról:

A csonka családokból érkezők határozottan veszélyeztetettebbek. Ma már a gyermekek kétharmada ilyen családból jön. Ők nem tudják, hogy mi az, hogy ép család, hogy mit jelent egy családban az anyai és az apai szerep. Sok gyermek még soha nem látott olyat, hogy az édesanyját valaki megölelje, megpuszilja és azt mondja neki, hogy nekem te vagy a legkedvesebb. A kamasz fiúk egyáltalán nem tudnak férfiakkal beszélgetni az ismerkedésről vagy a párkapcsolatok működéséről, sőt mintát sem látnak a férfiszerepekről a csonka családokban. A legtöbb esetben a lányok felvilágosítása abból áll, hogy „kislányom, megyünk a nőgyógyászhoz, feliratunk neked fogamzásgátlót, mert nem akarok nagymama lenni”. Vagy „kisfiam, gumit vigyél, mert nem akarok nagypapa lenni” – és ezzel anyuka és apuka ki is pipálta a felvilágosítást.

Végül az is kiderül, hogy többnyire ezek a fiatalok lesznek melegek. Persze van annak oka, hogy elkészült ez a meglehetősen terjedelmes interjú:

Ha visszajön egy olyan kormányzat, ami újra államosítani akarja az egyházi intézményeket vagy lecsökkentené a támogatásunkat, akkor nem tudnánk fenntartani az iskoláinkat, amivel természetesen az eddigi munkánk kárba menne. A tét ezért is óriási számunkra.

Egészen elképesztő az ilyen önző rövidlátás, amivel ez a pap olyan bátran ítélkezik az elvált szülők, az ő gyerekeik és a más világnézetű emberek felett. Nem kétlem, hogy hiszi is, amit mond, de az nem sokat javít a dolgon. Sőt, csak ront rajta. Meglehetősen kártékony dolognak tartom, amikor egy eleve torz világképre még rápakolja valaki a vallást, majd ezt az egész masszát igyekszik rákenni egy fejlődésben lévő gyerek éppen nyiladozó értelmére és lelkére.

Miután Orbán Viktor diadalmasan bejelentette, hogy vége a harmadik hullámnak, Merkely Béla pedig bejelentette, hogy negyedik hullám nem is lesz, sőtpláne, Magyarországon már nyáron sem lesz járvány – azt mondjuk nem mondta, hogy nyár lesz-e az idén -, előkeveredett valahonnan Kásler Miklós és elszavalta, hogy ő végigtekintette az elmúlt évet és megállapította, hogy minden döntés, intézkedés és szellentés helyes, mi több, tökéletes volt.

Nincs mást teni ilyen határtalan önbizalom és parttalan hozzáértés láttán, mint kendermagos szép reggelt, kellemes ébredezést kívánni mindenkinek, aki az Orbán-rezsim féltő gondoskodását élvezi. És annak is, aki nem élvezi annyira. Az az egy biztos, hogy mi jövünk vissza nemsokára, ahogy mindig szoktunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.