Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Én speciel MOST élek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Hétfő van, de senki ne ugráljon ki az ágyból, mert ünnepileg szünetel a munkálkodás. Amúgy sem érdemes különösebben ugrándozni, mert ugyan enyhe telünk volt ezen a tavaszon és mindjárt kezdődik a nyár, de azért kellemesebb most a takaró alatt egy forró kávét, teát, kakaót, szilvapálinkát kortyolgatni, mint odakint sétálni az esőben. Ha mégis kisüt a nap, lehet változtatni a programon. Csak arra ügyeljen minden útnak induló, hogy bár a vezír teátrálisan letépte a fejéről a maszkot, az még kötelező zárt térben, tehát a boltban is.

Arra gondoltam, hogy indítani kellene egy új mozgalmat. Nem is titkolom, hogy már régebben az agyamra ment a fideszes választási kampány. Belefáradtam, meguntam, mert ócska, ötlettelen, gyötrelmes, szánalmas, keserves. Úgyhogy ezennel meghirdetem, a Nemérdekelgyurcsány! mozgalmat. Leszarom, mit csinált, nem csinált, gondolt, gondolják hogy gondolt 12-14-16 évvel ezelőtt akár Gyurcsány, akár az ő kormánya, akár bárki más. Én speciel MOST élek, az Orbán-rezsim pedig tizenkettedik évébe lépett. Ennyi idő alatt egy intergalaktikus támadásból is talpra lehetett volna állítani az országot. Tehát beszéljünk arról, ami MOST van. Az eredményekről. A jóról. Arról, hogy mitől lett szebb, jobb, élhetőbb, gazdagabb az ország. Olyasmikről, amiket hozzáértéssel, szorgalommal ért el az Orbán-kormány. Beszéljünk a fejlődésről. Ha mindössze annyi eredményt tud felmutatni 11 év alatt Orbán, hogy heroikusan letépi magáról a maszkot, akkor eléggé megette a bánatos franc az egészet úgy, ahogy van. Egyáltalán nem érv, nem magyarázat és nem hivatkozási alap az, hogy mit csinált a kicsoda több mint egy évtizede. Üzenem a kormánynak: NEMÉRDEKELGYURCSÁNY!

Magyarországon nem lesz több hulláma a koronavírus járványnak. Vagy a negyedik kimarad, és egyből ötödik lesz, ezt nem pontosan értem. Mindenesetre Merkely Béla ki- és bejelentette, hogy negyedik nem lesz, jövőre egyáltalán nem lesz, Magyarországon már a nyáron sem lesz. Ennek az egyik oka – vagy ha nem oka, de mindenesetre Merkely örül neki -, hogy nálunk nem egyféle vakcinával oltottak, mint sok országban. És tovább leszünk védettek, mint fél év. Aki azt mondja, hogy bizonyos vakcinából kell harmadik oltás, az csak el akarja adni azt a vakcinát. Hát biztos, ha valaki, egy kardiológus már csak tudja. Azt nem pontosan értem, hol oltanak egyféle vakcinával, én legalább háromféléről tudok – Pfizer, Moderna és AstraZeneca -, bár kétségtelen, hogy oroszt és kínait nem nagyon oltanak az uniós tagállamokban. Azon külön eltöprengtem, hogy ki lehet, aki azért akar harmadik oltást, mert el akarja adni a vakcinát. Ha csak nem a kínaiak, mert amennyire tudom, a Sinofarm esetében merült fel, hogy szükség lehet plusz oltásra. A kínaiakat márpedig nem illik ilyen csúnya dolgokkal vádolni, hogy csak el akarják adni a vakcinájukat, legalábbis nem célszerű, ha esetleg szeretne feljebb jutni valaki a ranglétrán.

Azt nem tudom, Merkely Béla hozzáértő véleményének van vagy nincs köze ahhoz, hogy Magyarország egyedüliként nem kér vakcinát az uniós beszerzésből, tehát jövőre nem érkezik az országba Pfizer. A magyarázat szerint egyrészt van elég tartalék, másrészt jövőre beindul a magyarországi vakcinagyártás. Arról nem nagyon hallani, hogy a gyártani szándékozott oltóanyaggal – állítólag a kínaihoz hasonló technológiával készül, tehát nem a legmodernebb, de még csak nem is kevésbé modern, hanem egy meglehetősen régi típusú oltóanyagot fognak előállítani – hányszor lehet oltani. Az a vakcina alkalmas az évenkénti újraoltásra, amennyiben arra lesz szükség az újabb járvány megakadályozásához? Ha esetleg nem alkalmas erre, de szükség lenne rá, mi fog történni? Honnan fogunk szerezni? Mert ha a magyarral nem lehet évente újraoltani, akkor valószínűleg a kínaival sem.

Ezek megint olyan fontos, súlyos és jogos kérdésem, melyekről nem óhajt beszélni a kormány. Nem tartozik ránk. Ránk, akikbe belenyomják az oltást és akik – ezt soha ne feledjük el – fizetik az egészet. Pénzben is, életben is. Mert a boldog maszkeldobálás közben ne feledkezzünk el arról sem, hogy bár úgy teszünk, mintha vége lenne a bajoknak, naponta 45-50 halálos áldozata van a vírusnak most is. Az csak a 300-hoz képest tűnhet kevésnek, de nem kevés. Sok.

Miközben írtam a jóreggelt, szokatlan jelenségre lettem figyelmes. Felkelt a Nap. Mostanában ilyesmi nem fordult elő. Sötétszürkéből világosszürkébe váltott, ennyi történt. Nem mondom, hogy kifekszem napozni a 8 fokba, de élvezem a fényt. Talán mégis érdemes lesz kimászni a takaró alól. Jó ébredezést mindenkinek. Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.