Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senkinek nem fogja átengedni az ő országát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kaleta Gábor szuperdiplomata 19 ezer (!) gyermekpornográf képpel a hivatali számítógépén bukott le idestova egy éve, majd hazamenekítették Peruból, majd picsa 450 ezer forintos büntetéssel, valamint egy 10 évre titkosított aktával megúszta a gyalázatot. Ja, és kapott egy felfüggesztetett, de még neki állt feljebb a bíróságon. 

Kaleta ügyvédje azt mondta a tárgyaláson, hogy a volt diplomata 30 kilót fogyott, és álláspontja szerint csak pénzbüntetés kellene rá kiszabni. (via)

Idestova egy év után a Fidesz, azon belül a saját bevallása szerint nem buzeráns Kocsis Máté frakcióvezető valamiért úgy érezte, hogy most kell a pedofilok ellen fellépni. Hozzáteszem: jogosan és megalapozottan, amennyiben „minősített esetben a pedofil bűncselekmény emberöléssel egyenértékű” lesz, ha elfogadják az erre vonatkozó törvényjavaslat módosítást. El fogják. De szerintem valami mégiscsak bűzlik a Karmelitában. 

„Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak” 

– ezt írta a frakcióvezető. Ennek fényében érdekes, hogy Kaleta esetében nem került sor statáriális büntetésre, de még csak általános propagandafelháborodást sem generáltak az ügye köré, amiből az következik számomra, hogy más elbírálás alá esik, mint esne, ha mondjuk semmi köze nem lenne a Fideszhez. Ha ezt a cselekményt egy DK-s követte volna el, akkor Orbánék lincselésig vitték volna a dolgot. Ebben majdnem biztos vagyok. Szóval módfelett sajátos, hogy Kocsisékat annyira nem „viselte meg”, és nem „rázta meg” Kaleta ügye, hogy hangosan követelték volna Kaletának a pár éves sopronkőhidai nyaralást, amelynek során lett volna ideje ennek a példás, konzervatív, keresztény jóember elgondolkodni azon, mit is művelt jódolgában. Van egy olyan sejtésem, hogy készülnek valamire. Egyáltalán nem akarok konteókat gyártani, de a mai digitális világban nem nehéz bejutni valakinek a számítógépébe, vagy bejuttatni oda kompromittáló képeket. Ne legyen igazam! Nagyon remélem, ez a törvény valóban azért ilyen szigorú és durva, hogy a jövőben elrettentse azokat, akik ilyesmire vetemednének, és nem arról van szó, hogy az állampárt pusztán zsarolási potenciált akar kovácsolni magának belőle.

Csak úgy mellékesen egy másik érdekes dolog, ami szembejött velem az interneten, az ez, semmi köze Kaletához:

Először azt hittem, ez egy mém, de nem. Ez a győri Fidesz Facebook-oldalán jelent meg, és véresen komoly. „A fejlődés nem állhat meg! A cél változatlan: erős és büszke Magyarország!” És ez full komoly, nem is nagyon tudom túltenni magam rajta. Bár ahogy végignéztem az általános kínálatot, az meg egyszerűen kétségbeejtő, és a választások még a kanyarban sincsenek. Ömlik mindenhonnan Gyurcsány, annyira be vannak szarva, hogy azt elmondani nem lehet. A következő mi lesz? Hogy Gyurcsányról és Karácsonyról mintázott woodoo-babákat fognak gyártani, és a vasárnapi misén a hívek egy kötőtűvel átszellemülten szurkálni fogják azokat, hátha segít? Mert akkor egyszerűbb és  pláne olcsóbb lenne ha a Miatyánkban egyszerűen átírnák a „szabadíts meg a gonosztól” részt így: „szabadíts meg a Gyurcsánytól”. Két legyet egy csapásra, így a papok kézzelfoghatóbbá tehetnék a nyájnak, mitől kell rettegni jövő áprilisig. Most úgyis nagyjából parkolópályán vannak a migránsok, Sorost is hanyagolják valamiért, Brüsszel meg le van szarva, csak adja a pénzt.

Sok helyről hallom, meg olvasom is, hogy nem kizárt: Orbán el akarja engedni ezt a következő 4 évet, hogy a 2026-os választáson úgy térhessen vissza, hogy lám-lám, nélkülem itt semmi sem megy. Ezt azzal magyarázzák, hogy lényegében egy párhuzamos államot épített ki, az alapítványokon keresztül becementezte magát évtizedekre a közhatalomba, minden pozícióban az ő emberei ülnek, ésatöbbi. Ezt én is így gondoltam egy darabig, de aztán arra a következtetésére jutottam – többek között ebből a már most vérszagú kampányból ítélve -, hogy nem. Nincs emögött ilyen szándék. Ez az ember nem fogja átengedni senkinek az ő országát. Nem szeret ez veszíteni, annál nagyobb az egója. Meg aztán ha esetleg nagyon kikapna, akkor sanszos, hogy utolérheti az elszámoltatás. Mondjuk ezt valószínűleg nem várná meg karba tett kézzel, ha meg netán kitörne a népharag (ami nem fog), akkor is gyorsan el tudná hagyni az országot. Lenne hova mennie, és mivel, emiatt senki ne aggódjon.

Tehát véleményem szerint az utolsó óráig küzdeni – bocsánat, ezt a kifejezést nem ismeri -, aljaskodni, simliskedni, csalni, hazudni, rágalmazni, uszítani, fenyegetni, zsarolni, karaktergyilkolni, lejáratni, beáldozni, feláldozni, arrogánskodni, és a hatalmával maximálisan visszaélni fog azért, hogy ott maradhasson, ahova 11 éve betette a fenséges hátsóját. Mivel a közvagyon már nagyobb százalékban az ő és az udvartartás magánvagyona lett, ezért vigyázni fog, nehogy minden úgy legyen, mint azelőtt. Egy igazi államférfi így cselekszik, ha a vagyon megóvása a cél és a tét. Úgyhogy szerintem ebben ne bízzon senki, mert Orbán már annyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy azt sem tudja, milyen az. Azért mert naponta eljátssza az infantilis, falusi melóst, szerintem fogalma nincs, mennyibe kerül egy liter tej vagy egy kiló kenyér. Nem is érdekli, szarik ez mindenre és mindenkire, a cél szentesíti az eszközt. Ráadásul eszközökben végképp nem szenved hiányt. Olyan, mint egy profi vallató, aki addig kínozza az áldozatát, amíg az be nem vallja minden titkát. Azzal a különbséggel, hogy Orbán nem vallat, hanem ijesztget, hergel, uszít. Brutális lesz ez az előttünk álló szűk év. Csak legyen már vége, minél előbb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.