Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Mert a rohadt lécet mindig végighúzza valaki a rohadt kerítésen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Reméltem, hogy nem fog bekövetkezni, elcsitulnak a lánc végén hősieskedők, kapnak másik csontot, valami módon lenyugszanak. De nem. Mintha valaki mindig fogna egy lécdarabot amikor csitul a csaholás, és végighúzná a kerítésen. Persze mondhatnánk, hogy a politika lényegében háború, az pedig nem elegáns műfaj, a választás a legfontosabb csata ebben a háborúban, ilyenkor senki nem nézi, mennyi a járulékos veszteség. Csakhogy a politika nem háború, ez nem csatatér, hanem egy szerencsétlen ország. Egy ország, ahol emberek élnék az életüket, ahol önkormányzatok, mindenféle hivatalok, oktatási intézmények, kórházak, háziorvosok, fodrászok, pékek, buszsofőrök végeznék a dolgukat, betegek gyógyulnának, gyerekek játszanának.

De nem lehet, mert mindent felülír a legfontosabb ütközet, a trón megvédése. Nem lehet, mert a rohadt lécet mindig végighúzza valaki a rohadt kerítésen. Mert megsértették a kisembert, és a kisember nem tudja megvédeni magát. A kisember gyáva, még megsértődni is másnak kell helyette, körbe kell állni és csaholni erősen, hogy biztonságban érezze magát. Persze, nem mindig ilyen megszeppent a kisember, csak akkor, ha az érdekei úgy kívánják. Igaz, a csahosok mindig ott nyüzsögnek körülötte, és elvégzik a piszkos munkát. Arra emlékszünk, amikor Vona Gábor még jobbikosként veszélyesnek tűnt a fideszes hatalomra nézve? Emlékszünk a Terry Black néven ismert egykori transzvesztita művészre, aki harcos heteroszexuális lett (érzésem szerint azért), hogy felnevelhesse két örökbe fogadott gyerekét? Én emlékszem néhány interjúra vele, főként arra, hogy kopaszon és parókában, kirúzsozva, még előadóművészként mindig egy nevetős, életigenlő, boldog embernek láttam, majd talpig konzervatív férfiként megkeseredett, ingerült, rosszindulatú pasinak tűnt. Tehát Terry Black az előző választás előtt kezdte terjeszteni a pletykát: Vona Gábor melegpartikra járt. Ezt aztán a komplett posványmédia felkapta, hurcolták körbe lelkesen. Hogy a lakájmédia mi módon szolgálja meg a neki juttatott cupákot, abban semmi újdonság nincs, ahogy abban sincs, hogy bármire kaphatók voltak az előző választásokkor is, ahogy most is. Mutatok valamit:

No, ha akkor ilyen kurvabátor volt a kisember, most miért szorul a csahosai védelmére? És ha már etikáról, kultúráról, normális hangnemről, elvárható szóhasználatról, minimális udvariasságról ugatnak ők, és innen eljutnak odáig, hogy a kisembert kisembernek nevező főpolgármester alkalmatlan (utoljára főpolgármesternek volt alkalmatlan, de most mégsem ő, hanem Tarlós kénytelen a miniszterelnöki asztalról lehulló morzsákkal beérni) arra a megtiszteltetésre, hogy kihívója lehessen a kisembernek és a rezsimjének, akkor mit lehet mondani arról a hadműveletről, amit a lakájmédia és a fideszes beszélő fejek indítottak a vezérük potenciális ellenfele személyének lejáratására, megalázására, sárba tiprására?

Onnan indultunk, hogy megsértődtek erősen a kisember helyett, majd villámgyorsan eljutottak oda, hogy Karácsony nem beszél jól angolul, ezért nem alkalmas arra, hogy ellenzéki győzelem esetén, már amennyiben ő nyeri meg a miniszterelnök-jelölti előválasztást, vezesse Magyarországot. Sőt, már ott tartanak firkászék, hogy pofátlan és ócska és utolsó alak, gyáva vizesnyolcas, zsúrfiú.

Persze, ezt csak azért mondjuk, mert kínoz bennünket a szekunder szégyenérzet. Mert mégis, de most egészen komolyan, hogy lehet valaki annyira pofátlan és ócska és utolsó alak, hogy egyetlen követelménynek sem felel meg, mégis elmegy egyetemre tanítani, és adjunktus úrnak szólíttatja magát? Persze, ugorhatunk egyet vissza az időben, és megkérdezhetjük: egyáltalán hogyan szerzett magának diplomát ez a gyáva vizesnyolcas? Persze, ez is a mi problémánk csupán.

Abban a belterjes társaságban, hogy ne mondjam, tenyészetben, ahová ez az alak bejáratos volt és bejáratos ma is, nem volt szükség ezekre a követelményekre. Legalábbis őneki. Hátba veregették, megdicsérték, aztán elintézték okosba’. Adjunktus úr lett a zsúrfiúból – s lássuk be, meg is érdemli. Hiszen viszonylag hamar rászokott a bilire, kutatási területe a „hogyan írjunk naponta négy-öt tök fölösleges Facebook-posztot”, és még biciklizni is tud. (Magyar Nemzet)

Kurvajó. Abban a közegben kiváltképpen, melyben azért írnak át szabályokat és törvényeket, hogy egy kegyelt diploma nélkül lehessen helyettes államtitkár. Abban a politikai családban, ahol ráerőltettek az országra egy olyan köztársasági elnököt, akiről kiderült, hogy lopta a doktori disszertációját, emiatt végül le kellett mondania – ma már nem kellene, fel sem tűnne -, de a mai napig a mi adónkból fizeti a luxusát a kormány. Vagy beszélhetünk Mocsai Lajosról, aki miatt törvényeket módosított a Fidesz, hogy tudományos fokozat nélkül is rektor lehessen, Áder János nevezte ki egyetemi tanárrá, így használhatja a professzori címet, és aki miatt újabb törvénymódosítást is végrehajtottak, hogy ne kelljen 65 éves korában lemondania a rektori címről.

És persze beszélhetünk a kisemberről is, aki folyamatosan szórakoztatja az országot a valóban felesleges Facebook-posztjaival, mert az aligha közügy, hogy uborkát kovászol, kolbászt tölt, unokát pelenkáz, felköszönti az anyját, munkába indul, ebédel.

Az persze várható és tudható volt, hogy minden választás előtt eldurvul a kormánypropaganda. Az látható, hogy most ez a választás minden eddiginél fontosabb, mert ez az első olyan alkalom, amikor komoly veszélyben van az egypártrendszer. De ez a legalja mocskolódás semmivel nem indokolható. Ezt nem magyarázza a választási küzdelem, kizárólag a hatalomba húsz körömmel kapaszkodó erkölcstelenség, romlottság és gátlástalanság magyarázza. És ez az a nap, amikor Orbán bejelenti:

Legkorábban Magyarország térhet vissza Európában a normális élethez.

Ő a járványra gondolt, én azonban nem. Mert itt normális élet addig nem lesz, ameddig korrupcióról, hatalomtechnikáról, nagyüzemi rablásról, a pénzért bárkin átgázoló mocsári trollokrók szólnak a mindennapok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.