Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A disznósajtról szóló szakmai kérdések megvitatása közben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy kolbászversenyt tartani (…) semmiség a tömegeknek tisztességes jövedelmet adó munkalehetőség megteremtéséhez képest. 

Kovách Imre szociológust, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszorát idéztem. Legyen ez a nap örökérvényű mottója mindenkinek, aki tényszerű és tudományos merítésű magyarázatokat keres a Nemzeti Együttműködés Rendszerének évtizedes, hatalomtechnikai értelemben rendkívül sikeres fennállására, és arra, hogy a NER regnálásával összefüggésben miért jutott olyan állapotba a magyar társadalom, amilyenbe jutott. Egyúttal kolbász és disznósajt illatú jóreggelt kívánok mindenkinek! Semmi másért, csak azért, mert megérdemeljük.

Nem nekünk muzsikál, amikor azt kérdezik tőle, hogy Karikó Katalin mit mondott, szerinte hány százalékos átoltottság kell ahhoz, hogy túl legyünk a járványon, ő meg zavaros, oda nem illő eszmefuttatásba kezd a jó édesanyja és a hites neje származásáról, meg a Hunniánál szálkásabb pannon világról.

Tudjuk, hogy nem hozzánk beszél, amikor a magyarországi átoltottsággal kapcsolatban alákérdeznek, és ő kvázi fajelméleti fejtegetésekbe kezd és a nemzetileg determinált versenyszellemről hadovál, miközben március 11-én még azzal nyomult, hogy „persze mi nem más európai országokkal futunk versenyt, hanem a vírussal, mert mi nem más európai országokat akarunk legyőzni, hanem a vírust akarjuk legyőzni, hogy minél több magyar ember életét megmenthessük”.

Nem hozzánk beszél, de azért több mint elborzasztó, hogy miközben egyszerűen képtelenek annyit lopni, hogy egy tetves koronavírus-védettséget igazoló alkalmazást használható, üzemzavaroktól mentes állapotba hozzanak, amelyik nem szarja össze magát félnapokra, amelyik nem kétségbeejtően amatőr és átgondolatlan, saját magát magamfajta jogászként becézgető ember ilyen vadbaromságokat hord össze:

Magyar vagyok, ezér’ sosem leszek elégedett (az átoltottsággal – szerk.). Végül is ha magyar vagy, mi mást akarnál, mint hogy első legyél? Olimpiára is készülünk, egyáltalán a versenyszellem a magyartól nem idegen, sőt jól álljuk a versenyt általában.

Én is úgy éreztem, hogy van valami okom arra, hogy én is büszke legyek rá, pedig nem voltam ott a kémcsöveknél, amikor a kísérleteket folytatta Karikó professzorasszony, de mégis úgy magunkénak érezzük. A magyar szeret többes szám első személyben fogalmazni: az államot is mi alapítottuk, a Szent István-i törvényeket is mi hoztuk, az angolokat is mi vertük meg a Wembleyben, meg Mátyás királynál is a mi seregünket nyomta (!!!???) Bécsnek büszke vára, tehát mi benne vagyunk ebben, mer’ mi egy közösség vagyunk, egy nemzeti közösség, és egymás sikerébe is belelátjuk magunkat. Meg persze egymás kudarcába is. […] Ráadásul ha már Kisújszállásról van szó, ha jól emlékszem, akkor hentes családból is származik a professzorasszony, úgyhogy a kémcsövek és a védőoltás mellett meg tudtunk vitatni szakmai kérdéseket, mint a disznósajt és hasonló ügyeket. Tehát paprikát csak Szegedről – mondta, én is így tudom, tehát egy nagyon barátságos, és a saját gyökereire és magyarságára büszke, világhírű magyar professzorasszonnyal találkoztam.

Na hálistennek. Azért legalább a vállalhatatlan tahóságnak minősülő kisújszállási asszonyságtól eljutottunk a világhírű professzorasszonyig, ez is valami. Nem volt egyszerű, az a minden szívonal alá menő propagandatáblázat adta a másikat, amellyel orosz kottából a keleti vakcinákat népszerűsítették, a professzorasszony nevéhez fűződő Pfizert meg igyekeztek hitelteleníteni. Nem sikerült. Szóval igen, tudom, hogy kizárólag a sajátjaihoz beszél, amikor a disznósajtot szakmai kérdésnek nevezi, és saját idétlen poénján röhög, miközben ki tudja hányadszor jogosítja fel magát arra, hogy ő mondja meg, milyen a magyar, mit akar a magyar, mit szeret a magyar. Gondolom, ha nem vagy magyar, akkor mindenbe beleszarsz, akkor nem akarsz első lenni, akkor a versenyszellemet hírből nem ismered, és hát persze hogy nem te verted meg az angolokat Wembleyben. Tehát sehol nem vagy, senki nem vagy, egy szerencsétlen lúzer vagy, ha nem vagy magyar. Tudom, hogy választástól választásig masszírozni kell azoknak a lelkivilágát, akiknek kolbászverseny és agylúgozó propaganda jut tisztességes jövedelem helyett, akiknek az egyedüli teljesítményük, hogy magyarnak születtek. Attól még visszataszító ez az egész. Az viszont legalább tényszerűen igaz, hogy ha van ember, aki mások sikereiről minden létező bőrt képes lehúzni, aki mások sikerein átgázolva ácsol magának propagandaszínpadot, aki mások sikereiben saját magát látja, az őfényessége.

Ezt azért hurcoltam ide, mert mindeközben szerintem egy rakás ember nem tudja belelátni magát a NER sikereibe. Nem érzi úgy, hogy ha a NER felzabálja az Andrássy utat – a szerelmes disznószerelő épp most szerezte meg a Kogart házat, mert az még rohadtul hiányzott az ingatlankollekciójából -, az az ő sikere lenne.

A magyarságról szóló, dakota lábszagot árasztó bölcselkedésekkel zsibbasztott társadalom kétharmadon kívül eső része szerintem nem érzi saját sikernek, hogy miközben az ő egzisztenciája megfeneklett a világjárvány okán, és érdemi támogatás helyett nem volt csak a pofájába törölt nincs ingyenleves mantra, a NER  nagykutyái 800 milliárd (800 000 000 000) forintot kaszáltak csak a koronavírus alatt.

Kár, hogy arról egy rohadt szó nem esett a tegnap reggeli igehirdetésben, hogy a vélt vagy valós nemzetkarakterológiai baromságokkal hülyére manipulált populációnak (úgy is, mint mimagyaroknak) miért lesz jó, hogy a NER-féle és NER-től független lakásmaffia teszi tönkre az egyébként sem túl acélos magyar önkormányzati bérlakásrendszert? Tehát miért lesz jó mimagyaroknak, ha az önkormányzati közvagyon fosért és húgyért egy szűk réteg enyves kezei közé kerül?

És az miért lesz jó az állítólag soha semmivel nem elégedett, győzelemre született magyar népnek, hogy az állítólag szuverén országa kormánya úgy táncol, ahogy Kína fütyül? Miért fontosabbak a szuverenitási toporzékolásairól elhíresült magyar kormány számára a tehetős külföldi diákok, mint a magyar diákok? Kinek az érdekeit szolgálja az államalapítással is a saját mellét döngető magyar kormány, amelyik a főváros demokratikusan megválasztott vezetői és a magyar nyilvánosság előzetes tájékoztatása helyett 2019 óta titkolózik azzal kapcsolatban, hogy a Kínai Kommunista Párttal lezsírozták, hogy itt márpedig magyar adófizetői százmilliárdokból, a Diákváros kárára, a közbeszerzési eljárások megkerülésével, kínai kivitelezéssel kínai kampusz épül? Hogy lehet, hogy erről nem csak a bűnös főváros elöljárói, de még a Diákváros fejlesztését követők is csak utólag értesültek, olyannyira titokban tartotta a kormányzat az előkészületeket? Hogy lehet, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere idén januárban hallott először a Fudanról? Hogyan szolgálja a nemzeti érdeket az, hogy Kína közli, hogy neki fontos a budapesti Fudan, az Orbán-kormány meg mindent eldob, ami a kezében van, és térden állva engedelmeskedik Pekingnek?

Miért van az rendben két, disznósajtról szóló szakmai kérdés megvitatása között – Ferencváros polgármestere után szabadon -, hogy Kína az európai terjeszkedéséhez még a trójai falovat is a magyarok pénzéből építi meg magának? Hogyan tudná belelátni magát a Kínai Kommunista Párt eme pannon és hun sikereibe a magyar, aki szeret többes szám első személyben fogalmazni? A budai Várban olcsón lakást bérlő Palkovics László ezek után mi a fenéről akar hétfőn egyeztetni Budapest vezetőivel a kínai egyetem ügyében, hiszen már minden sunyiban eldőlt, nem? És ha egyeztetni akar, és ez egy akkora sikertörténet amire még nem volt példa, akkor miért nem lehet nyilvános a megbeszélés? Nos, Palkovics ezt válaszolta Baranyi Krisztina vonatkozó kérésére:

Tisztelt Polgármester Asszony! Álláspontunk szerint a megbeszélés élő, online közvetítése megnehezítené az érdemi, szakmai egyeztetést, ezért megértését kérve a tárgyalást az eredeti szándéknak megfelelően zárt körben tartanánk. 

Érdemi, szakmai egyeztetésről pofázik a miniszter elvtárs, miközben már benyújtották a törvényjavaslatot, amely azt célozza, hogy az érintett kerületnek és a főváros vezetésének semmiféle befolyása ne lehessen a beruházás megvalósulására. És még ilyenekre is futja:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.