Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elvtelen nulla itt mindenki, csak nekik van tartásuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Saklebalanojti mindenkinek! Kicsit eltűntem, mint annak idején a magánnyugdíjpénztári megtakarítások, azzal a különbséggel, hogy én előkerültem, azok meg nem. Jó kis antré. Bárcsak így működne kicsiny országunk is az eltűnésekkel kapcsolatban. Gondolok itt arra, hogy mi lenne, ha az, amit ellopnak tőlünk, egyszer csak visszakerül oda, ahonnan eltulajdonították, nem egyszerűen csak a jellegét veszíti el a régi mondás értelmében. Miszerint rossz pénz nem vész el. Ami igaz is. Nálunk is csak átalakul. Volt, nincs, elveszíti közpénz jellegét, és fideszes vagyonná válik. Csiribí-csiribá.

David Copperfield belepirulna abba a szemfényvesztésbe, amit ezek a lóhalálában gründolt fideszes alapítványokkal és az alapítványi(vá lett) vagyonokkal műveltek, pedig az sem volt gyenge mutatvány, amikor az illuzionista egy csapásmérő anyahajót tüntetett el a haditengerészet kikötőjéből, a közönség szeme láttára. Jelentem: ezek túltettek rajta, szerintem ez konkrétan egy új Guinness-rekord. Szegény Copperfield azt hitte, ezt már senki nem fogja tudni überelni, és rohadtul rossz hír az nekünk, hogy tévedett. Mint ahogy mi itt mindannyian, akik azt hittük, hogy ezek után már nem fognak tudni lopni, mert nem lesz mit. Erre is csak azt tudom mondani, hogy mindig van mit. És lesz is. Ameddig az Európai Unió szórja ránk az aranyesőt, addig itt fideszék meg sem várják, hogy leessen, már a levegőben elkapják azt a tágra zárt szemű emberek elől. Sőt, a keleti széllel érkező rubel- és jüancsilliárdokat is gondosan elraktározzák maguknak, nehogy véletlenül rossz kezekbe kerüljenek, mert akkor szegény emberek minimum 100 emberöltőn át nyöghetik annak a visszafizetését is. Majd ők nemzetileg megvédik, és óvják a mi javainkat. Ennyi.

Ezt csak mi nem akarjuk az istennek sem megérteni, pedig annyira kézenfekvő. Mi itt a baloldalon (mindegy, hogy nem vagy az, ha nem ezeket nyalod, akkor az vagy, és kész) amúgy sem vagyunk azon a szakrális szinten, ahol ők lebegnek. Mi mindig kötözködünk, álhíreket gyártunk, ellenezzük az oltást, irigyek vagyunk, nemzetellenes hazaáruló gecik vagyunk, és a többi. Bezzeg a nemzeti jobbszél! Azok tudják, hogyan védjék a hont és annak legapróbb maradványait is. Mint a náci műkincsrablók: gyorsan felpakolják a teherautókra, amit tudnak, és már viszik is. Aztán majd ha elül a veszedelem, akkor előveszik a szajrét, és újra tőkét kovácsolnak belőle. Most nem a szomszédos ellenségtől kell védeni az ország javait, hanem a belső reakcióstól. A Gyurcsány-féléktől, akik alkalmatlanok mindenre, de legfőképpen egy ország vezetésére. Főleg ha azt nézzük, kikkel akarnak összeállni ennek érdekében. Mert elvtelen szar itt mindenki, csak nekik van tartásuk.

Akkor elmagyarázom laza, bőrdzsekis Pesty Lacika és Megadja Gabika, mert úgy látom, nem értitek. A ti Istenként ajnározott főnökötök volt szíves átírni a választási törvényt úgy, hogy az neki kedvezzen. Ezt nagy nehezen felismerték az ellenzékben lévők, és végre meghozták azt a több éve várt, szükségszerű és logikus döntést, hogy megállapodnak egymással, mert jelen játékszabályok szerint csak összefogással lehet győzni Orbán diktatúrája ellen. Ez van. Külön-külön nem lehet. Mert még egyszer: ez az agytröszt úgy írta meg a törvényt, hogy a töredék szavazatok is a győzteshez kerülnek, és nincs második forduló se. Egyszerű, mint a faék.

Namost lehet itt szörnyűlködni, hogy a Jobbik meg a DK, és a szocik meg a Momentum így, a Hadházy meg úgy. A kényszer nagy úr, és most marhára nagy a kényszer. Egyébként meg szerintem ez az egész ettől szép. Amikor a köz érdeke megkívánja, akkor igenis össze kell kapaszkodni, és cselekedni kell. Nekem erről a Gyűrűk Ura jut eszembe, amikor Szauron, a főgonosz el akarja foglalni Középföldét. Az ott élő népek – törpök, tündék, hobbitok, entek, emberek -, akik nem minden estben szívlelték egymást (sőt!), rájöttek, hogy csak úgy győzhetnek, ha összefognak és egyesítik az erejüket. Aztán ha legyőzik a gonoszt, majd megoldják azt a helyzetet is, de előbb győzni kell.

Most ott tartunk, hogy nincs más opció, csak a győzelem, mert Orbán közel 12 év alatt mind szellemileg, mind anyagilag teljesen leamortizálta az országot. Amit tudott, ellopott, amit nem tudott ellopni, azt tönkretette, de a legnagyobb bűne az összes közül szerintem az, hogy olyan szinten egymás ellen fordította az itt élőket, mint a történelem során még senki. Ekkora közutálat, megosztottság és széthúzás még 1541-ben sem volt, amikor az ország három részre szakadt. Pedig akkor az Oszmán Birodalom igen komolyan befészkelte magát ide úgy 150 évre. De még a törököknek sem sikerült elvenniük a keresztény identitásunkat, és erőszakkal a muzulmán hitre kényszeríteniük minket. Túléltük őket. Ezzel szemben az a riogatás, amit Orbán művel a migránsokkal és az Európai Unióval kapcsolatban, enyhén szólva is gusztustalan.

És akkor itt vagyunk mi, akik ezt tudjuk, látjuk, értjük. És velünk szemben harcra készen sorakozik a sok elvarázsolt hívő, akiknek varázsport szórt a szemébe a fényes tekintetű Holy Viktor, akik már nem tudják, vagy már nem is akarják felfogni, mi zajlik körülöttük. Ez számomra elborzasztó. Ezen felül – és ez legalább ennyire sokkoló -, sorakozik az a sok, magát értelmiséginek tartó orbánista nyalonc, akik ezt mind relativizálják, akik folyamatosan hergelik a sajátjaikat. Ellenünk. Védik a védhetetlent, és kitartanak a végsőkig. Mondjuk azt nem értem, mi a francnak foglakoznak azzal, hogy mit és hogyan akar az ellenzék? Állandóan az előválasztással és a jelöltekkel vannak elfoglalva. Nem kurvára mindegy nekik? Szerintük ezen a Földön még nem született meg az az ember, aki kihívója lehetne Orbánnak. Hogy egy fociból vett hasonlattal éljek, mert a fociból vett hasonlatok is virágkorukat élik: ez olyan, mintha az ellenfél edzője bemenne az ellenfél  csapat öltözőjébe, és kioktatná a játékosokat, hogy mit és hogyan csináljanak.

Abszurd. Pontosan olyan abszurd, mint amilyenné mára ez az ország és annak eltorzult vezetője lett. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.