Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És mindig kiderült, hogy velünk bizony bármit meg lehet tenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az átmeneti nyár után állítólag újra itt a tavasz, csütörtök van, jó reggelt mindenkinek! Az a baj, hogy már annyiszor kellett jól megjegyezni éppen azt a napot, amikor fogták az ország valamely szeletét, a közös tulajdont, a mindenkiét, és egy mozdulattal intézkedtek az eltüntetéséről, jellegvesztéséről, átjátszásáról, törvényes elsikkasztásáról, hogy ember legyen a talpán, aki képes számon tartani a végtelenített listát. Mi meg pont annyiszor ígértük, hogy a sarkunkra állunk, és nem hagyjuk, nem engedjük, nem adjuk oda, mert ezt már tényleg nem lehet következmények nélkül megtenni velünk. Aztán mindig kiderült, hogy bármit meg lehet velünk tenni. Mindig az lett belőle, hogy a még nagyobb disznóságokat még nagyobb mellénnyel, még magabiztosabban, még gátlástalanabbul, még nagyobb tételben követték el az ország ellen, mint azelőtt. Ugyanazokkal a jól bevált eszközökkel. A sötétben, gyáván lopakodva, éjfél előtt benyújtott saláta és nem saláta jellegű javaslatokba csomagolva, önkényesen, erőszakkal, az esetleges halovány tiltakozásokra nagy ívben és magasról téve.

És ha esetleg azt hittük, hogy két hete az évszázad legnagyobb törvényesített lopásának is nevezhető sokezermilliárdos manővert hajtották végre a fideszes alapítványok alá kiszervezett felsőoktatás birtokba vételével, amit már aligha lehet überelni, akkor megint rohadt nagyot tévedtünk. Bebizonyították, hogy dehogynem, ők mindig tudják fokozni. Nemhogy abbahagyták volna a vérkorrupt menetelést, nem, az fel sem merült. Akinek volt szeme a látásra és igénye a tájékozódásra, az egyszerre tétlenül és tehetetlenül nézhette végig, hogy a mindenkori állam vagyonát magánalapítványokba szervezik, tudomásul vehette – már ha a KESMA oltásellenes baloldalról szóló üvöltésétől egyáltalán bármi eljutott a tudatáig -, hogy a gondosan meg- és kiválogatott fideszes kuratóriumi káderek bizony nem csak havi milliós, tiszteletdíjnak nevezett zsetonokat tesznek zsebre életfogytiglan, de az egyetem teljes vagyona felett is életük végéig rendelkeznek. Nem egyeszerűen senki nem szólhat bele, és rá sem láthat arra, hogy mit művelnek a lopott vagyonnal, de leváltani sem lehet őket. Az állami vagyon ellen elkövetett alkotmányos puccsnál és merényletnél nemigen van enyhébb kifejezés arra, ami történt, de ez Kádár és Orbán népét egyáltalán nem hozta lázas izgalomba. Leginkább azért, mert Kádár és Orbán népe úgy van vele, hogy ami az államé, az úgy a mindenkié, hogy valójában a senkié, tehát tökmindegy hogy ki mit csinál vele, sőt. Csináljon vele amit akar.

Így aztán mára már lényegében kőbe vésett evidencia, hogy az első lenyúlt 3000 milliárd óta nincs megállás. Viszik a kastélyokat, üdülőket, kikötőket, parkokat, földbirtokokat, színházat, klinikákát, mindent. Egymás után szervezik ki a mindenkori kormányzat alól, a mindenkori állam fenntartása alól a különböző intézményeket. Az államot lopják ki a saját törvényeik szerint az állam alól, és tolják bele a sötétben, gyáván lopakodó fideszes párhuzamos államukba. Lényegében az egész tetves járványt, az egész egészségügyi és gazdasági nyomorúságot, a káoszt és a tragédiát erre használták, a populáció veszélyhelyzeti kiszolgáltatottságával és a teljhatalmukkal maximálisan visszaélve. Mindent, de még annál is többet kihoztak belőle, amit egy korrupt, erkölcstelen, gátlástalan, saját magába és a hatalmába szerelmes bűnözőgyanús banda kihozhatott belőle. És miután a legkisebb ellenállás irányába lehet a legnagyobb sebességgel haladni, hát tegnap megint egy olyan nap volt, amit meg kellene jegyezni. Ha lenne kinek megjegyezni.

Amikor sokezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét húzták ki sokezer magyar diák alól, és adták át a Kínai Kommunista Párt egyetemének, amelynek sok százmilliárdos költségeit ráadásul nem a Kínai Kommunista Párt, hanem a magyarok állják. Palkovics elvtárs április végén még azt hazudta, hogy a Fudan Egyetem nem vesz el területet a Diákvárostól, ma már tudjuk, hogy lófaszt nem. Nemhogy a Fudan szorul a Diákváros sarkába, hanem pont fordítva.

És ez volt az a nap, amikor a Várnegyedben pöffeszkedő fideszes potentátok (köztük Palkovics elvtárs), janicsárok és közpénzen a köz egy részét főállásban gyalázó bértollnokok, megmondóemberek érdekében bedöntötték a teljes magyar bérlakásszektort (a parlamenti gombnyomogató, legbátrabb cselédség áldása már csak formalitás) úgy, hogy korábban azt hazudták, hogy ezzel egy évtizedes, rosszul működő rendszert akarnak jobbá tenni, amire az I. kerületben különösen nagy az igény. Ebből az lett, hogy nyilván nem álltak meg a Várnegyednél, nekik az egész ország a játszóterük, úgyhogy ez is pontosan az, aminek látszik: a klientúrát zabáltatják, Rogán Bűnöző Antalnak a Belvárosban annak idején sikerrel alkalmazott modelljét pedig – amellyel brutálisan lehúzta az önkormányzatot az áron alul elprédált ingatlanokkal – kiterjesztik mindenhol. Az egyszerűség kedvéért: ha a rákaybayerek bérelt lakása mondjuk 100 milliót ér, akkor ők akár 10 millióért is meg tudják majd venni. Azok viszont, akik napi problémákkal küzdenek, aki rászorulnak, azok ki lesznek szolgáltatva a rogánista lakásmaffiának. Konkrétan azért, hogy a közpénzből rongyosra hízott klientúra minél több, minél olcsóbb lakáshoz jusson, feláldozzák az egész önkormányzati bérlakásszektort, amely egyes helyeken egészen példásan működött. Igen, mimagyarok százezrei nyögik a lakhatásuk költségeit, de ez a Fidelitas-szökevény Böröcz Lászlót – aki Rogán inasa volt a V. kerületben, és aki a nevére vette ezt a gyalázatos törvényjavaslatot – és az ő gazdáit egyáltalán nem érdekli. Igaz, a százezreket se érdekli olyan nagyon, hogy a magát nemzetinek hazudó kormány a saját népe ellen követ el naponta ilyen és hasonló merényleteket: a szavazókorú népesség nagyobb százaléka ma is a Fidesz-KDNP-re szavazna. Jól is teszi.

Úgyhogy nem az a szót érdemlő fejlemény ezek után, hogy miközben ismeretlen és a nyilvánosság számára megismerhetetlen feltételek mellett felvett kínai (és orosz) gigahitelek révén kiárusítják az országot keleti diktatúráknak, amelyeknek az európai terjeszkedését a magyarokkal fizetettik meg, az Európai Unió kedvezményes hitelére inkább nem tartanak igényt, inkább nem kérik az egyetemeknek a modellváltásos zsarolás keretében beígért 1200 milliárdot Brüsszeltől, hanem. Hanem az, hogy a Paks II. nevű projektet is kicsavarják a következő, a mindenkori kormány kezéből. Azon fáradoznak, hogy 2022-től kikerüljön a kormány közvetlen ellenőrzése alól, és önálló szabályozó szervként működjön tovább az Országos Atomenergia Hivatal, amelynek elnökét a miniszterelnöki székben ülő alak kilenc évre nevezi ki. Logikus: egyetemek pipa, alapítványi közvagyon pipa, hatósági feladatok pipa, az atomenergia és Putyinnal kötött üzlet mit keressen egy leendő kormány feladatkörei között, ha azt a leendő kormányt nem Orbán irányítja?

Szóval lehet itt kergetni a délibábos álmokat arról, hogy jogállami eszközökkel mit és hogyan fogunk megakadályozni, de én úgy látom, hogy itt már nemigen van mit megakadályozni. Ez itt már múlt idő, bevégeztetett. Akár megjegyezzük a tegnapi napot, akár nem. Márpedig a kollektív memória óvni szokta magát a túlterheléstől, úgyhogy lehet oszlásnak indulni.

És hangosan örülni, hogy már Tiborcz István drága jó édesanyukája is a sikeres üzletasszonyok sorába emelkedett: a mezőgazdasági üzletágban jeleskedik ők is, erősíti a miniszterelnöki vő nővére által alapított cég családi jellegét. Az érkező közpénz százmilliókhoz eddigi tapasztalataink alapján aligha férhet kétség.

Közben az elvtársak szórják a magyar adófizetőkről lerántott 300 milliárd forintból összeharácsolt, rohadt drágán tárolt lélegeztetőgéppark darabjait. Ha már nekünk soha egy rohadt percig nem kellettek, akkor legalább másokon segítsenek, jóemberkedjenek. Ugandában és a Kirgiz Köztársaságban is elkel az ilyesmi.

Észak-Macedóniának közben bőszen migránsozva ajándékoztak 6000 AstraZeneca vakcinát, mert mimagyarok valószínűleg inkább a túlárazott kínait preferáljuk. Igaz, hogy azzal nem mindenhova tudunk majd karantén nélkül bejutni (lásd: Németország), de Szijjártó majd jól leugatja a fejüket. Különben is Bahreinbe és Törökországba meg be lehet utazni magyar védettségi igazolvánnyal, akkor meg?

Ja, hogy idén már nem lesz minimálbér emelés? Hát minimálbérből él a NER? Naugye. Idén lesz a választás? Naugye. Így kerek ez. A Fidesz-KDNP-re a magyarok 40%-a így is boldogan szavaz. Akkor nem jól van minden így, ahogy van? Dehogynem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.