Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rendőrség szerint támadás érte a kormány oldalát. Szerintem meg nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Telex még április 30-án érdeklődött a rendőrségnél, hogy igaz-e, hogy terheléses támadás volt az oltási regisztrációs oldal leállásának oka. A rendőrség nem siette el a válaszadást és csak tegnap, 10 nappal később reagált a megkeresre. A válaszból kiderült, hogy a felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás, a 2021. április 30-ai esettel kapcsolatban jelenleg is folyik az adatok elemzése. Tehát az adatokat még csak elemzik, de kijelenthető, hogy támadás történt. Értem. Ennek nyilván nincs köze ahhoz, hogy a kormány állította, hogy a használhatatlan weboldaluk összeomlását támadás érte már aznap, ezért lerohadt az egész. Ezt a járvány idején több alkalommal is eljátszották, noha szinte senki sem hiszi már ezt el. Egyfajta viccé vált a cikkek alatt található komment-szekciókban, hiszen akárhányszor leállt egy kormányzati oldal, azonnal terheléses támadásról beszéltek, miközben semmi logika nincs az egészben.

Kinek állna érdekében az, hogy ne lehessen oltásra regisztrálni? Soros ráállította a zsoldosait a támadásra? Esetleg Brüsszel kavart be? Vagy a jó barátaink, az oroszok támadták meg a kormány oldalát? Abszolút semmi értelme nem lett volna egy ilyen támadásnak, hiszen akinek ez egyedül érdekében állhatott volna, az pont a kormány volt. A legutóbbi leállás ugyanis a Pfizer vakcinák kapcsán merült fel, amelyek kiosztása ugyan Orbán érdeke volt – el akarta érni a kellő számot ahhoz, hogy a focimeccseken lehessenek nézők – de az már nem, hogy a kellő szám felett is kapjanak emberek Pfizer oltást, hiszen meg akar szabadulni a több millió, korábban rendelt Sinopharm vakcinától.

Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy a kormány támadta meg a saját maga által létrehozott oldalt, de logikailag pont annyi értelme lenne, mint az ellenkező állításnak. A valóság vélhetően az, hogy valami szerencsétlen, a szakmához nem értő embert vagy céget bíztak meg a munka elvégzésével, ezért egyszerűen képtelen volt kezelni a megnövekedett kérésszámot. Az nem terheléses támadás, ha a korábban megszokott pár száz, legfeljebb ezer látogató helyett a Pfizer vakcinák miatt teszem azt 1 millió ember próbált meg regisztrálni körülbelül egyszerre. Korábban ugyanis csak kínai és kisebb mennyiségben AstraZeneca oltások voltak elérhetőek, amelyeket nem kapkodtak el az emberek, a Pfizer vakcinára viszont óriási igény van.

Ezt pontosan tudta Orbán és kormánya is, hiszen pont ezért hirdettek egy akciót, amelynek keretében kiosztottak 100 ezer darabot a szerencsések között. Az már önmagában is nevetséges, hogy a kormány így viselkedik a vakcinák kapcsán, vagyis, hogy ők – pontosabban Orbán – dönti el, hogy mikor épp melyikhez juthatnak hozzá az emberek. Egy normális országban minden elérhető vakcinához hozzá lehet jutni egy megfelelő rendszeren keresztül. Nálunk Orbánisztánban viszont a nagyfőnök bejelent valamit reggel a rádióban, amihez alkalmazkodik az egész rendszer. Ezt az egészet politikai célokra használják, noha az nem tagadható le, hogy nyilván sok ember beoltásához járultak hozzá. Más kérdés mondjuk, hogy a kínai vakcina mekkora védelmet nyújt, de ez talán a közeljövőben ki fog derülni, amikor végre megkapja az EU is a szükséges papírokat ahhoz, hogy komolyabban is meg tudja vizsgálni az oltások hatékonyságát.

A WHO ugyan engedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti használatát, azonban ez még nem jelenti, hogy elégedettek lettek volna az oltás hatékonyságával. Egyedül azt tudták megállapítani, hogy a vakcina nem okoz súlyos mellékhatásokat, ezért ha szükséges és nincs más, akkor be lehet adni. Ezt viszont hiba lenne úgy értelmezni, hogy a WHO is boldog az eredményekkel és ezentúl boldog-boldogtalan kapja meg a kínai oltást. A magyarok nagy többsége továbbra is a Pfizerben bízik – akár tetszik, akár nem – ezért ha újabb akciót hirdet a kormány, akkor remélhetőleg felkészülnek egy esetleges újabb „támadásra”. Mert hát a magyarok olyanok, hogy ugranak a lehetőségre. A rendőrség is nyilván résen lesz, aztán majd ha a kormány ismét benyögi, hogy megtámadták őket, akkor gond nélkül falaznak nekik. A rendőrség a hatalom kiszolgálója, akármennyire is nem tetszik ez sokaknak. Nyilván nem piti esetekről beszélek itt, vagy trafipaxozásról, hanem arról, hogy ha a kormányt meg kell védeni, akkor partnerre találnak a rendőrségben.

Még ha vannak is olyan nyomozók – nyilván még vannak ilyenek is, bár ki tudja meddig – akik valódi munkát végeznek, függetlenül a kormány parancsaitól, a többség alkalmazkodik. Úgyis tudni lehet, hogy ha még azt is állítanák, hogy nem történt támadás a kormány honlapja ellen, akkor jönne valami szakértő vagy maga Polt Péter és azt mondaná, hogy márpedig megtámadták a magyar nemzetet. A valódi döntéshozók a kormány zsebében vannak, ez sosem volt titok. Naivitás lenne tehát azt hinni, hogy csak azért, mert a rendőrség azt állítja, hogy valóban támadás történt, az azt jelenti, hogy ez a valóság. Nem azt mondom, hogy minden rendőrségi véleményt meg kell kérdőjelezni, de jelen esetben úgy hiszem, elég egyértelmű, mi is történt. Mint ahogy az is egyértelmű, hogy korábban sem támadta meg senki a kormányzati oldalt, az egészen egyszerűen egy ócska rendszer, amely képtelen reagálni arra, ha esetleg valamiért többen jelentkeznének oda be, mint a megszokott szám.

De várjuk meg a rendőrség vizsgálatának eredményét, hátha fölöslegesen támadtuk őket és a kormányt a vélhető hazugságaik miatt. Noha – ha őszinte akarok lenni – igencsak kétlem, hogy az emberek többsége tévedett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.