Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Inkább ne firtassuk, jobban járunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb és újabb fejezetekkel gazdagodik a hazai oltástörténelem. Mostanában újra rákapcsoltak az oltástagadók, akik természetesen továbbra is biztosak benne, hogy nem is létezik semmiféle járvány, csak a politikusok, a gyógyszergyárak, a háttérhatalom, a gyíkemberek és hasonlók találták ki az egészet annak érdekében, hogy hülye szabályokat kényszerítsenek a békés polgárokra, akik engedelmesen karanténba vonulnak és hagyják magukat beoltani mindenfélével. Holott erre nyilvánvalóan semmi szükség, éppen úgy halunk, mint mindig, nem élhetünk örökké, és az egy természetes dolog, ha időnként támad valamiféle vírus, amelyet az erősek túlélnek, a gyengék pedig nem. Nincs ezzel semmi probléma, különben is túlnépesedik a Föld, nem is baj, ha időnként ritkul a létszám. Megingathatatlanok abban a meggyőződésükben, hogy ők baromi erősek, szednek mindenféle vitaminokat, egészségesen élnek, naponta futnak, úgyhogy nekik nincs okuk félni semmitől, jöjjön csak, majd legyőzik, hagyják őket békén oltásokkal, maszkokkal, bármivel. Ugyanakkor rettentően fel vannak háborodva, ha ki akarják őket zárni azokból a kedvezményekből, amelyek az oltottakat megilletik, mert nyilvánvalóan mindez nekik is járna.

Aztán az oltottak se egyformák. Van, aki megkapja az első oltást, pár napra rá megérkezik a védettségi igazolványa, és ettől elönti a hurrá hangulat, máris rohan az emberek közé, ölelget mindenkit abban a hiszemben, hogy ő már nem fertőződhet és nem is fertőzhet, ami természetesen nem igaz. Neki az igazolvány volt a fontos, ha megkapta, már semmi se számít, talán a második oltást se adatja be – igaz, most már azt mondták, hogy aki ilyesmire vetemedik, annak az igazolványa érvényét veszti, hát ez egy jókora baromság, mert ugyan ki és hogyan lesz képes ezt ellenőrizni? Az valóban felháborító, hogy az üzemeltetőkre hárították a felelősséget, hogy a nyitás után az ő kötelességük lesz, hogy kizárólag a védettek részesülhessenek minden földi jóból, meg tudom érteni, ha tiltakoznak ez ellen, de hát mit tehetnek, vagy elvégzik ezt a feladatot, vagy kegyetlenül megbüntetik őket a mulasztásért. Lényegesen egyszerűbb lett volna, ha ésszel osztogatják az igazolványokat, például csak a második oltás után egy-két héttel kapja meg mindenki. Nyilván ez kevésbé lett volna ösztönző, a cél az volt, hogy minél előbb érjük el azt a számot, amely után megtörténhet a nyitás, így azok is kérték az oltást, akik egyébként nem vállalkoztak volna rá, de belátták, hogy ez szükséges a szabadságukhoz.

Azok, akik valóban a védelem miatt oltakoztak, hát ők sem egyformák. Van, aki bízik benne, hogy most már valóban biztonságban van, de vannak, nem is kevesen, akik szeretnének bizonyosságot, hogy működik esetükben az oltás, ezért különféle lehetőségeket keresnek, hogy megnézessék az ellenanyag-szintjüket. Láttam ilyen vizsgálati eredményeket, engem leginkább arról győztek meg, hogy semmi értelme ezeknek a vizsgálatoknak, annál inkább, mert ahány laboratórium, annyiféle módszer, ráadásul olyan is van, hogy ugyanott, ugyanannál az embernél kéthetenként elvégzett vizsgálatok hol sokat, hol keveset mutatnak, ráadásul újabb két hét múlva megint sokat. Ezen azért el kellene gondolkodni, szóval arra jutottam, hogy jobban járunk, ha nem firtatjuk, hogyan működik bennünk a vakcina, mert nem létezik erre megbízható módszer, ráadásul a szakértői magyarázat főleg érdekes, mely szerint attól még, hogy nem mutatható ki nagy mennyiségű ellenanyag, a szervezet még képes lehet kiválóan védekezni. Nem tudom, mennyit kérnek egy ilyen elemzésért, gyanítom, nem keveset, én nem fizetnék érte, az biztos.

Vicces, hogy az én védettségi igazolványom valamiért nem érkezett meg, nem mintha szükségem lenne rá, mert úgyse megyek sehova, legfeljebb a fiamnak lobogtathatnám, hogy ne tartson már karanténban és nyugodtan engedjen be bárkit, ha nagyon be akarna jönni, mert eddig ez nem volt lehetséges. Még ő is előzetes mosakodás meg fertőtlenítés után lépett be a felségterületemre, hiába mondtam, hogy sose kaptam el semmiféle fertőzést, a kórházi fertőzést leszámítva, de azért az más dolog.

Most új korszak virradt ránk, miután a miniszterelnök legyőzte a járványt és most előadja az „aki nem tudja, tanítja” című előadást, futkos a világban és dicsekszik, hogy ő bezzeg az ínség idején is szerzett vakcinát az ő népének, ezért az életünk már majdnem olyan, mint előtte volt. A mi vakcinaigazolványunk is jó lesz majd mindenhol, idővel biztosan, egyelőre csak oda érvényes, akikkel Szijjártó megállapodott, momentán nincs túl sok ilyen hely, aztán majd egyszer csak elmúlik ez a világjárvány, elfelejthetjük a maszkokat, a karantént meg az igazolványokat is. Akkor már valóban nem lesz annak jelentősége, hogy beoltottak-e valakit bármilyen vakcinával, kérdés, mikor érjük el ezt a nagyszerű állapotot, addig sajnos úgy kezelnek bennünket sokfelé, mint megannyi vírusgazdát. Erősen kampányol a kínai vakcinának mindenütt, de úgy tűnik, többnyire úgy gondolják, beérik a megbízható oltóanyagokkal, most már lesz bőven az is, éppen elég.

Mi úgy döntöttünk, hogy a kínai vakcina a legjobb. Illetve nem mi döntöttünk úgy, hanem a kormány, szorosabban a kormányfő, aki olyannyira elkötelezett keleti irányban, hogy a leendő magyar vakcinagyárról nem tudunk még sokat, de azt már igen, hogy majd a kínai típusú vakcinát fogja gyártani. Más variáció fel se merül, így nem nagyon marad más választásunk, mint hogy higgyünk a kínai módszer mindenhatóságában, a jövőben ugyanis csak azt fogjuk kapni. Ezek után hogy jó-e vagy sem, inkább ne firtassuk. Jobban járunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.