Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden flottul menne itt, ha a kétharmados önkényt nem provokálnák állandóan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt mindenkinek, legyen fény és világosság, és lehetőleg ne csak az orbánizmustól totál függetlenül minden nap bekövetkező napfelkelte okán, hanem a fejekben is! Nem szeretnék nagyon sok szót pazarolni a saját szomorú paródiáját élethűen alakító, nyunyókázó gügyögésben verhetetlen országos tisztifőorvosra, de kénytelen vagyok egy hosszabb bemelegítés erejéig megemlékezni róla.

Bár a megbízói szerint egy HŐSRŐL van szó, a világjárvánnyal összefüggő rivaldafénybe kerülése óta – mert azelőtt alighanem 10-ből 9,8 magyar azt sem tudta, hogy a világon van – egymást érik a botrányosabbnál botrányosabb megnyilvánulásai, amelyeknek közös nevezője, hogy egyszerűen nem hajlandó eleget tenni a közérdekű kérdések, adatigénylések megválaszolásának, ami nem mellesleg rohadtul feladata lenne. Szemben például a tojáshipózás lélektanának ismertetésével vagy irodalmi műveletlensége közszemlére tételével. Röviden: pont úgy viselkedik, mintha a Fideszben szerezte volna meg a lovagkeresztet és a pártkáder-diplomát, nem feltétlenül ebben a sorrendben.

Müller Cecília, aki mézesmázos ábrázattal, a gagyi életvezetési tanácsait tudományos alapvetéseknek álcázva két napja hosszasan magyarázta – kit a sírás, kit a röhögés kerülget közben -, hogy nyunyókafronton kinek mi a tennivalója, egyrészt most éppen a Telex újságíróit szívatta 45 napon keresztül, majd lényegében azt közölte a közérdekű adatigénylésükre, hogy nem hajlandó közölni, miért kellett egy zűrös hátterű, vagyis egy 55 milliárd forintos bizniszből busásan részesedő cégen keresztül beszerezni a Sinopharm vakcinát, amely céget köztudottan a keleti vakcinák beszerzéséről szóló kormányzati döntéssel kvázi egyidőben alapítottak. A Müller-féle Nemzeti Népegészségügyi Központ – amelynek nem oly régen, a szokásos 45 napos pofátlankodás után belefért azt válaszolni az Átlátszó adatigénylésére, hogy fogalmuk nincs, a nagyvárosokban hányan kaptak oltást összesen, és abból hányan kapták meg az elsőt, hányan mindkét oltást, ezúttal is kitolta az adatigénylés határidejét, majd a portál egyetlen kérdésére sem válaszolt érdemben.

Tehát. Egy hete nem tudom feldolgozni, hogy az Európai Unió egyik világbajnoki szinten is brutálisan sikeres átoltottságot produkáló országában, ahol minden nap igen pontos propagandaszámokat közölnek a populáció átoltottságáról, ahol a miniszterelnöki szemfényvesztési stáb ócska felszabadítási valóságshow-t is varázsolt az átoltottsági számok mellé rendelt lazító intézkedések köré, a Müller-féle NNK képes azt leírni, hogy nincs településszintű nyilvántartásuk az oltottakról. Azt álmukból felriadva is tudják, naponta virtuális plakátokra hányják hogy hány csillió oltással vezetik a dicsőséglistát, de hogy az egyes településeken hány embert oltottak be, ebből mennyien kapták meg az elsőt, mennyien a második oltást, azt nem tudják.

Nem arról van szó, hogy Kósa Lajos nem ismeri ezeket a statisztikákat (hiába ül ott biodíszletnek az operatív törzsi üléseken), de komoly pofával csinál hülyét magából, midőn a vírusszkeptikusok (értsd: oltásellenes ellenzék) felháborítóan primitív statisztikáiról akarja lerántani a leplet, de véletlenül az Orbán-kormány dezinformáló, áltudományos, hangulatkeltő, hazug táblázatát sikerül lelepleznie. Nem arról van szó, hogy Kósa Lajos belehazudja a debreceni párttévé kamerájába, hogy a kínai vakcina nagyobb védettséget ad, mint a vakcinák átlaga (???), ezt onnan tudja, hogy az Európa Unió különböző szakosított hatóságai mérik (???), és mindezek az információk az operatív törzs oldalán is egyébként elérhetők (???), miközben semmi ilyesmi nem érhető el, és arról sem tud senki, hogy az Európai Unió vizsgálná a tagállamok közül egyedül Magyarországon engedélyezett Sinopharm hatékonyságát. Hanem itt a Müller-féle Nemzeti Közegészségügyi Központról van szó, amelynek rendre nincs jobb szövege ennél: lehet oszlásnak indulni, minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak éppen a populációnak semmi köze semmihez. Se a tényszerű járványügyi adatokhoz, se a járvánnyal összefüggő közpénzszóráshoz.

Az ember azt gondolná másrészt, hogy ha már Müller asszonyság szerint a kínai vakcinával zsarolt populációnak nincs joga tudni arról, hogy miért maszatoltak a nagy kínai lélegeztetőbiznisszel összefonódó nagy kínai vakcinabiznisszel is, legalább annyi tisztifőorvosi becsület és gerinc szorult azért belé, hogy a WHO Sinopharm vakcináját érintő friss vizsgálatainak következtetéseire hajlandó reagálni. Arra való különös tekintettel, hogy Magyarországon a Sinopharm oltások több mint 90 százalékát 60 évnél idősebbek kapták. Miközben az Egészségügyi Világszervezet szakértői munkacsoportjának az eddig rendelkezésre álló adatok alapján végzett vizsgálata megállapította: nincs bizonyíték rá, hogy a Sinopharm jó az időseknek. Hogy Lajos is megértse: nem azt állítják, hogy a 60 év felettiek vagy a társbetegségekben szenvedők esetében hatástalan a kínai vakcina, hanem azt, hogy a hatásosság egyelőre tudományosan nem igazolt. De nem, Müller Cecília maszatol: úgy válaszol, hogy nem válaszol. Szerinte a WHO vizsgálata „az a rendelkezésre álló szakirodalmi adatokat foglalta össze”, úgyhogy ennek birtokában a hétvégére várják a döntést, hogy a WHO felveszi-e a Sinopharmot a vészhelyzeti alkalmazási listájára. Ja, hogy nincs bizonyíték a hatásosságára és sokan biztonságban érzik magukat, miközben erre semmi okuk? Erre Müller Cecíliának nincs semmilyen válasza egy félmillió ember életét érintő kérdésre, de az operatív törzsnek is csak ennyira futotta: „bármely vakcina vonatkozásában szükség lehet harmadik adagra”. Végül is azt is írhatták volna, hogy a WHO is oltásellenes és támadja a kínai vakcinát, úgyhogy egy rohadt szavunk nem lehet.

Hát igen. Orbán mindenféle hősei pont olyanok, mint a nemzet legbátrabbjai. Gerinc tekintetében minden bizonnyal. Ez utóbbiak menetrend szerint fel vannak háborodva és meg vannak sértődve, ha önkényes, a parlamenti munkát megcsúfoló teljhatalomnak nevezik a teljhatalmukat, de már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha a szolgai gombnyomogatáson kívül még bármilyen érdemi szerepet szánnának a parlamentnek. Például a bizottsági munkának. Tegnap a legbátrabb magyarok érintett csoportjai távol tartották magukat a munkától, ahogy a nersevizmus alapvetései azt megkövetelik. Sem a népjóléti bizottság, sem a nemzetbiztonsági bizottság ülésére nem sikerült megérkezniük a Fidesz-KDNP képviselőinek. Végül is csak a munkahelyükről van szó, de ők ezt lazán megtehetik. Ráadásul attól sem kell tartaniuk, hogy Kövérnek elgurulnak a gyógyszerei és megvonja a munkakerülő hazafiak fizetését. Amikor arról kellett szavazni, hogy a felsőoktatást felfoghatatlan közvagyon kíséretében átjátsszák saját maguknak, hiánytalanul ott voltak, még Rogánt is előásták a kövek alól.

Tegnap, amikor csak az endometriózisban szenvedő nők állami ellátásának finanszírozásáról, a szociális dolgozók bérkiegészítéséről, vagy éppen az árvaellátás megemeléséről kellett volna tárgyalni, Selmeczi Gabriella és társai nagy ívben elkerülték a munkát. Pitiáner, piszlicsáré ügyekkel ők nem foglalkoznak. De ki is kérik maguknak, hogy őket a baloldal provokálja. Ezért aztán se a kínai kommunisták magyar közpénzből, kínai kommunistáknak magyar közpénzből épülő egyeteméről, se a Dunaferr ügyéről, se a fél év alatt immár hatodszor összeomló (terheléses támadás) kormányzati portál ügyéről nem tudhatott meg semmit az ellenzék. A nertársak Palkoviccsal együtt lazán elszabotálták ezt az ülést is, ráadásul hivatali elfoglaltságaikra (!!!) hivatkozva nem jelentek meg a munkahelyükön. Majd miután a munkakerülést rákenték a hivatali elfoglaltságaikra a sajtó érdeklődésére úgy reagáltak:

sem a baloldal által privatizált Dunaferr tulajdonosok közötti vitája, sem a Fudan Egyetem nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe, nem fogjuk hagyni, hogy a baloldal politikai provokációkhoz használja fel a testületet.

Azt hiszem, így V. Iktor trónra kerülése után lassan tizenkettővel elmondhatjuk, hogy ebben az országban mindenki az uralkodó politikai-gazdasági véd- és dacszövetséget provokálja. Az úgynevezett baloldaltól, hazai és külföldi újságírókon keresztül az istenadta néppel bezárólag mindenki. Ha nem lenne ennyi zavaró tényező, akkor Mészáros&Várkonyi nem egy, és nem kettő luxuspanorámás luxusingatlan vásárolt volna Budapest egyik legdrágább környékén, hanem nyolcat; a Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon nem 666 millióval drágult volna, hanem 1666 millióval, és nem 800 plakáton hirdetnék közpénzből, hogy Magyarország újraindult, hanem 2800 plakáton. Ebben az országban minden flottul menne, ha a kormánypártot és a vezérürüt nem provokálná állandóan mindenki, aki nem velük van, aki nem Orbánt bálványozza, mintha az élete múlna rajta.

Ez a helyzet. Meg az, amit a Princeton Egyetem alkotmányjogásza, a magyar alkotmány alaptörvény szakértője, Kim Lane Scheppele sok egyéb mellett felvetett. Eddig is tudtuk, csak nem sejtettük, elhinni pedig valahogy nem akarjuk:

Mondja meg nekem, egy egyetemi alapítványnak, mi köze van a MOL-részvényekhez? Övé az alkotmánybíróság, a média és az egész jogi rendszer a keze alá dolgozik. Nem tudják büntetőjogi felelősségre vonni, mert az egész rendszer őt szolgálja.

Egy kérdés maradt: és vajon hol tartana most ez az ország, ez a rezsim, és az élén álló nemdiktátor, ha lassan 12 éve nem provokálná senki őket?