Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nárcisz mintás profilképű nagymama simán azonosulni tud a pávatáncossal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sáklebaranojti! Holy nagyot ment a hétvégén, Fradi meccs, anyák napja, nagypapiskodás, és hétfő reggel az érettségizőkkel való mélynemzeti együttérzés. Mert anno ő a Teleki Blanka tanulója volt, és akármikor elsétál az intézmény előtt, nosztalgiába esik, ha visszagondol középiskolás éveire. Én nem tudom, mennyiszer csámpázik el arra, de nem hiszem, hogy sokszor, mindenesetre jól hangzik, főleg az ő cserepes szájacskájából, bele a kamerába. Főleg most, amikor kampány van (tizenegy éve).

Azt olvastam pár éve, hogy a felcsúti általános iskolából levették a Messiás és páncélszekrénye tablóképét, ha valóban így történt, gondolom, a kíváncsi turisták miatt, vagy a franc tudja miért, ám az oxfordi Pem­broke College szerintem valójában a vállalhatatlan személye miatt törölte híres diákjai listájáról.

„Orbán Viktor 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította. A Borsnak tűnt fel, hogy eltűnt Orbán Viktor neve a listáról, megkérdezték az egyetemtől ennek az okát. Az intézmény egyik sajtómunkatársától azt a választ kapták, hogy rendszeresen felülvizsgálják a listát, és nemrég döntöttek a kurtítása mellett, amikor új honlapra költöztek.

Ez még egy 2014-es hír, de milyen szép, nem? Ebben az egy mondatban benne van minden, ami ellen ma utcai harcosként küzd, nehogy véletlenül teret nyerjen a felvilágosodás eme formája kis hazánkban. Mondjuk eddig sikerült is neki. Küzd, harcol, fenyeget minden nap, Sorost szitokszóvá degradálta, az egyetemét meg elhajtotta, mint a darazsat. A legnagyobb gerillaharcos ma az Unióban, kiáll az ország függetlenségéért és keresztény identitásáért, és ha kell, hazudik éjjel nappal. Csak az a kurva múlt ne lenne, ami állandóan (ön)ellentmondásokba kergeti ezt a szerencsétlen embert! De majd ezt is meghamísítja, mint megannyi más történelmi eseményt, végül is ha a valóságot lehet hajlítgatni, akkor a múltat is el lehet törölni, nem? De.

Naszóval, a cukiságfaktort kimaxolta, a felcsúti stadion tövében lévő skanzen parasztházának udvarából tulipánt szedett, és a Nemzeti Sport címlapjára fektetve a csokrot, a szegénylegény elindult meglátogatni az édesanyját, mittudoménhova. Ott az édesanya fogadta a derék legényt, és gondolom, meg is etette. Egyedül volt a kis Viktor, a Havasi Berci, meg a stáb csupán árnyékként követte. Gondolom, azért volt annyi teríték a konyaasztalon, mert a szolganépet is vendégül látta ez a drága asszony, hogy az Isten áldja a szorgos kezeit minden áldott nap. Amennyi disznóságot az elmúlt héten végigvitt ez az ember az ország és a benne lakók ellen, gyorsan kompenzálni kellett, mert nézze meg mindenki, milyen tündibündi kis dundi fiúcska ez, a légynek sem tudna ártani, nemhogy kirabolni és kifosztani az országot. Hát így néz ki egy nagypályás tolvaj? Hát ha ez egy bűnöző lenne, akkor szarna az anyjára, meg az unokáira, sőt, az érettségizőknek sem drukkolna! Most mutasson valaki nekem még egy olyan embert, aki ennyire figyelmes! Ez tényleg a Holy Viktor. Sáklebaranojti.

De a vicceskedést félretéve. Bár mondjuk ez sok hívőnek nem vicc, hanem halálosan komoly. Mármint azok az alapvetések, amiket leírtam vele kapcsolatban, tehát hogy a nárcisz mintás profilképű nagymama simán azonosulni tud a pávatáncossal, és elhiszi, hogy a valóságot látja, de ezen nem kell csodálkozni abban az országban, ahol anno Izaura felszabadítására kezdtek el pénzt gyűjteni a tátott szájú nézők, nehogy a Leonsio uraság megerőszakolja. Itt tényleg tud működni a hipnotizálás eme formája, mert hogyismondjam, van rá kereslet.

Nem erről jut eszembe, de fontos: TGM is megnyilatkozott a minap, és írt egy levelet a Klubrádiónak, amiben arra kéri a hallgatókat, meghívott vendégeket, politikusokat, satöbbi, hogy bojkottálják a szereplést az ATV politikai műsoraiban. Nem sokat foglalkoztam Tamás Gáspár Miklós munkásságával, de azt hiszem, ebben egyet tudok érteni vele. Én a parlamentben is ezt a módszert alkalmaznám a képviselők helyében, de ez én vagyok, és nem egy ellenzéki politikus. Bár Hadházy megtette azt, amit a többi is megtehetett volna, mégpedig hogy szarik a fejükre, és nem asszisztál Orbán parlamenti kutyakomédiájához, de a többiek nagyjából maradtak.

Emlékszünk még, mit művelt a Fidesz-frakció, amikor Gyurcsány beszélni kezdett? Igen. Na és emlékszünk, amikor Orbán 2002 után, miután kikapott a választáson, több mint három és fél évig a parlamentbe sem tette be a lábát? Akkor miért ne lehetne ugyanezt csinálni fordítva? Így sincs felület, ahol el lehetne érni a szavazókat a Facebookon kívül, akkor meg? Az ATV-t nézni sokszor gyomorforgató, ahogy kollaborál a sok celebriporter és újságíró, a Csatt című műsor is olyan lassan, ahol a műsorvezető inkább a kormánypártiaknak ad igazat, vagy kioktatja az ellenzékit. Szánalmas. Abban viszont lehetne ráció, hogy nem lenne olyan vendég, akire a nézők igényt tartanak, mert nem megy bele ebbe a szereposztó díványos cirkuszba. Mármint, ha az ellenzék nem menne be a műsorokba. Vagy a szerkesztők és az újságírók,  riporterek nem vállalnák el a cenzúrázott műsorvezetést. A Klubrádióra van igény, és hallatják is a hangjukat. A Partizánban Gulyás Márton színvonalas műsorokat tud összehozni. Ma már nem kell frekvencia ahhoz, hogy eljusson valaki a nézőkhöz. Sőt. Mindenki az internetet bújja. Oda költözött a világ, ott lehet érvényesülni, csak kreatívnak kell lenni, és nem megalkuvónak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.