Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Illendő lenne nekik is azt enni, amit a mi torkunkon akarnak letuszkolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, demokratikus, boldog, dolgos napot mindenkinek! Most, miután nem csak a világ szív(ás)csakrája van itt, hanem a Kínai Kommunista Párt és lényegében Oroszország is becuccolt a rántotthúsalakúba – de legalább nem állíthatjuk, hogy mi lettünk a tyúkudvaruk, mert nem -, tényleg minden adott a vidám és szabad élethez. Ha van még esetleg valami, amit nem íratott a nevére a NER, azt majd ezután fogja. Dicső vezérünk beszélt telefonon a másik dicső vezérrel, és ezt el is lelkendezte a Facebookon.

Egyeztetés a kínai elnökkel. Újraindítjuk a diplomáciát. Meghívás Pekingből: elfogadva

Hah, de vicces! Már persze, ha viccesnek szánta a főnök, mert ha nem annak, hanem mondjuk drámainak, akkor az. Vagy lírai. Amit a gazda parancsol. Ja, mégsem. Sehogy nem lelem magamban az alázatot, tiszteletet és ilyesmiket. Nyoma sincs. Tehát utazik Kínába a miniszterek elnöke. A pórnép másfelé venné az irányt, már ha majd lehet utazni. És akinek lehet, és persze ahová lehet. Csak reménykedni lehet abban, hogy az Európai Unió elfogadja a kínai és az orosz vakcinát, mert ameddig ez nem történik meg, addig lehetséges, hogy akik ezekből az oltásokból kaptak, nem mászkálhatnak szabadon a tagországokban. Kivéve Szerbiát és Montenegrót, mert oda lehet menni.

Négymillió oltás után ismét változnak a szabályok. Ami persze nem négymillió ember védettségét jelenti, mert az – legalábbis a tudomány mostani állása szerint – az első oltás után nagyjából másfél hónappal később alakul ki (feltéve, ha a második oltást is megkapta az illető), de reményteli szívvel és csillogó szemekkel tekintünk a jövőbe. Már van is szép szavunk azokra, akik oltást kaptak: Védettek. Szerintem indokolt a nagy kezdőbetű, bár az áldottak, az érinthetetlenek vagy a megszállottak, és hasonló esetekben nem használunk ilyesmit, de miután a kormány hívei meg vannak győződve arról, hogy a magyar is nagy kezdőbetű – gondolom, a nemzeti büszkeség okán -, ez is igazán lehet az.

Mészáros Lőrinc annyira megörült annak, hogy a szomszédja legyőzte a vírust (is), hogy hálából 1000 egészségügyi dolgozó két éjszakát ingyen tölthet el a szorgos munkával megkeresett pénzéből vásárolt szállodák némelyikében. Sőt, a párját is viheti magával. A többiek, akik nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy bekerüljenek az Ezrekbe (natessék), kedvezményt kapnak a szállásfoglaláskor. Én biztos vagyok abban, hogy a jól fizetett szakápolók csak úgy csődülnek a megérdemelt jutalomért, legfeljebb ameddig ők nyaralnak, a betegek ellátják egymást. Logikus.

Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem borzasztóan fontos, hogy naprakész legyek az összes celeb nagyon rám tartozó magánéleti lírájával. Így aztán mi sem tud nagyobb örömet okozni, mint Novák Katalin közérdekű bejelentése, mely szerint a gyerekek a nagyszülőknél megőrzésen, ő pedig fagyizott a férjével este, és még filmet is néztek. A dolgozók nők már csak így vannak ezzel, lássák csak az országlakók, mennyi nehézséget kell leküzdeni a miniszterasszonynak, hogy híven szolgálhassa a népet. Merkely Béla unokája pediglen Bostonban született, és a jó doktor még nem látta a kicsit, mert nem vagyunk eléggé beoltva. Szerintem elég sokan vannak ezzel így, bár jó lenne olyan kormányhű erőt látni, aki arról mesél, hogy a gyereke Krasznojarszkban él boldogan, esetleg Azerbajdzsánban diplomázik éppen. Netán Pekingben mosogat. Illendő lenne nekik is azt enni, amit a mi torkunkon akarnak letuszkolni.

Jut is eszembe az ide költöző – a legfontosabb elemét ne felejtsük persze ki: a mi pénzünkből ide költöző – kínai egyetem árnyékában különösen magas pontértékkel bír, hogy a maszkok és lélegeztetőgépek beszerzéséért felelős Szijjártó Péter egyenesen demokráciaharcosnak nevezte Orbánt. Úgy történt a dolog, hogy „amerikai barátainknak” üzent a külügyminiszter, akik feltétlenül ne aggódjanak értünk, mert az az ember vezeti az országot, aki elsőként követelte a szovjet csapatok kivonását Magyarországról. A történeti hűség és Szijjártó Péter elméjének fényesítése kedvéért nem árt felidézni néhány dátumot. 1989. áprilisában megkezdődtek a szovjet csapatkivonások az országból, melyet tárgyalások és megállapodások előztek meg. Ezeket a tárgyalásokat nem a loboncos fejszőrzetű ifjú Orbán Viktor vezette. 1989. június 15-én kétszáz fideszes tüntetett a szovjet nagykövetség előtt (akkor még nem találták fel a békemenetet, vagy nem volt elég busz), majd másnap, június 16-án hangzott el az ominózus Orbán-beszéd, Nagy Imre koporsója felett. Tehát akkor, amikor már megtörtént a megállapodás a részleges csapatkivonásokról, és előrehaladott tárgyalásokat folytattak a teljes kivonásról, ami az akkori politikai helyzetben várhatóan sikerrel zárulhatott. Éppen a helyzet kényes voltára tekintettel állapodtak meg a különféle ellenzéki pártok vezérszónokai, hogy a búcsúbeszédben kerülik a témát, de Orbán meglátta a politikai nyereség lehetőségét, túl nagy kockázattal akkor már nem járt a dolog, tehát elszavalta azt, amiről előtte megállapodtak közösen, hogy nem fogja. Így lett ő demokráciaharcos. Egy halott felet szónokolva, a megállapodásba beleszarva. Azóta pedig az igényeknek megfelelően a történelmet is átírták, Nagy Imrére sincs már szükségük.

Lenne még mondanivalóm, például Navracsics Tiborról és Stump Istvánról, akik Brüsszelbe utaztak elmagyarázni, hogy attól még, hogy fideszék kiszervezték maguknak az állami egyetemeket magánkézbe, nyugodtan adhatna pénzt az Unió, mert az kell nekünk. Vagyis nekik. Azt nem mondták, én mondom, hogy a felsőoktatásba érkező ezermilliárd forint zökkenőmentes átcsatornázása lehetett az egyik oka az alapítványosdinak. A másik meg az ingatlanvagyon, és hát az sem baj, ha a Párt kézben tudja tartani a szellemi elitképzést. Sőt. Mert az számukra totál mindegy, hogy az oktatásból 16 éves korban kihulló közmunkásjelölt megtanult-e írni, olvasni, van-e esélye a jövőben hozzáférni egy jobb élethez, vagy éppen a nyomorszint alatt fog vegetálni élete végéig. De az egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő mérnökei, orvosai, pénzügyi szakemberei, a majdani vezetők milyen ideológia iránt mennyire lesznek elkötelezettek. Egy kis pénz a közösből meg mindig jól jön.

Befejeztem mára, majd hamarosan jövünk az első beszólással. Addig is jó ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.