Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszes logika szerint az a pöpec, ha egyetlen jelölt indul, és az a jelölt győz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tündérország. Ma odáig jutott a járvány ellen védekező haderő, hogy a Pfizer vakcinára is lehetett jelentkezni azoknak, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek. Össze is dőlt a regisztrációs oldal a túlterheltségtől percek alatt. Ez két dolgot bizonyít. Az egyik az, hogy mégsem oltásellenes a populáció, egyszerűen a többség biztonságos oltást szeretne kapni, amennyire lehet. A másik, hogy az ilyen honlapok készítésére és fenntartására elköltött bődületes közpénz ellenére képtelenek bármit normálisan megcsinálni a szakik. Ezen az sem segít igazán, hogy a nemtommilyen százezredes elvtárs kiállt és bejelentette, hogy terheléses támadás érte őket. Az. Már megint. Lehet, hogy érdemes lenne szakembereket alkalmazni és megfelelő tárhelyet biztosítani. Jó, ez sokba kerül, kevesebb marad alkotmányos költségre.

Igaz, majdnem mindegy, mert a fővezér elmesélte a rádiójában, hogy aki ügyes volt, és tudott regisztrálni még az oldal összeomlása előtt, valamint mindent elhajigálva el tud rohanni az oltópontra, az kaphat Pfizert. Holnap már nem kaphat, mert a maradék vakcinát félreteszik a diákoknak. Szerintem ez kurvajó. Felmérik, hogy nagyon sokan szeretnének oltást, mégpedig nyugati oltást, úgyhogy nem adnak, de van kínai dögivel. Azt kaphatnak. És nyugodjanak meg szépen, majd most Szijjártó végigjárja az összes uniós tagállamot, és egyesével meg fog állapodni mindegyikkel, hogy fogadják el a kínaival oltottak igazolványát is. Tutira menni fog, biztosan azért szavazott úgy a tagállamok négyötöde, hogy csak az Unió által engedélyezett vakcinával oltottak mozoghatnak szabadon. Persze egy kedves kis csavar is van a történetben, mert egy új kormányrendelet szerint csak azokból az országokból jöhetnek ide védettségi igazolvánnyal rendelkezők, mely országok elfogadják a magyar védettségi igazolványt. Magyarul: megzsaroltuk az Uniót, mert miért is ne? Egyesével. Tagállamonként. És szombattól mindenki, a kínaival oltottak is mehetnek állatkertbe. Meg színházba, moziba, étterembe, és nem csak a teraszra.

Csütörtökön az Origo bejelentette, hogy az ellenzék vasárnap bejelenti Gyurcsány Ferencné indulását a miniszterelnök-jelöltségért. Én úgy tudom, Gyurcsány Ferenc édesanyja elhunyt, tehát az indulása akár nehézségekbe is ütközhet. Értem persze, legkésőbb akkor megértettem, amikor Kovács Zoltán (bár ebben nem vagyok teljesen biztos, lehetett Gulyás Gergely is, a lényegen nem változtat) hatodszor gyurcsánynézott a tévében és rászólt a műsorvezető, hogy hát nem az a neve. Erre az volt a válasz (szeva, Freud bátya!), hogy jó az úgy, mert így értik az emberek, kiről van szó. Ez konkrétan nem mást jelent, mint azt, amit eddig is tudtunk: a kormány hülyének néz mindenkit, főként a saját szavazóit.

Na tehát Dobrev Klára – aki nem Gyurcsány Ferencné, mert nem az a neve neki – azért vállalja a megalázó bukást (nem én mondom, hanem a zorigó), hogy Karácsony Gergely győzzön! Logikus, nem? De.

Feltehetően Gyurcsány Ferencné sem fog rosszul járni azzal, hogy elvállalja a megalázó szerepet, és nyilvánosan nevetségessé teszi magát. 

Hogy mi lesz a jutalom, az sajnos nem derül ki a mélyszántásból. Ámde ez azt jelentené, hogy aki indul az előválasztáson és nem győz, az nevetségessé teszi magát, és meg van alázva? Mert ugye mint a Hegylakóban, csak egy maradhat. Ezért nevezik választásnak. A fideszes logika szerint az a pöpec, ha egyetlen jelölt indul, és az a jelölt győz? Ilyen az MSZMP idején volt divatban, és a Fideszben. Máshol nem nagyon. Ahol ilyen van, azt szokták diktatúrának nevezni. Minden egyéb esetben tök normális, hogy többen indulnak, egy győz, a többi nem győz, de attól nem lesznek nevetségesek. A sportveresenyek is úgy szoktak lenni, hogy sokan indulnak, valaki első lesz, a többi meg nem lesz első. Csak a fideszfociban tart addig a meccs, ameddig meg nem nyerték, amúgy máshol addig tart a meccs, ameddig le nem sípolja a bíró, mert lejárt a játékidő.

Egyszóval csoda egy ország ez, nincs mit szépíteni rajta. Az oltásellenes népek rohannak regisztrálni a nyugati vakcinára, úgyhogy nem kapnak, mert inkább elteszik a fiataloknak az érettségi utánra, Gyurcsányné, aki nem Gyurcsányné azért indul az előválasztáson, mert szereti, ha megalázzák, egyébként az a célja, hogy Karácsony győzzön. És már május van, a tavasz most kezd éledezni. De legalább már nem havazik. Örüljek annak, ami van. Hátnem? Hát de.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.