Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A dinasztia menetelése zavartalanul folytatódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztó jó reggelt kívánok mindenkinek! A tegnapi ezermilliárdos fekete nap után mit is mondhatnék kedveset, szépet? Címlapcím a propagandamocsárból: Európában kivételes a Fidesz népszerűsége. Tovább is van: Nőtt az utóbbi hónapokban a Fidesz–KDNP támogatottsága, a magyar választók vélhetően azt díjazzák, hogy a sikeres vakcinabeszerzésnek köszönhetően Európában az elsők között indulhat újra a magyar gazdaság. Ez ugyanazon a napon íródott, amikor egyetlen délelőtt, azaz mindössze néhány óra leforgása alatt a Fidesz további felbecsülhetetlen értékű ingatlan és ingóság kíséretében ezer milliárd (= 1000 000 000 000) forintnyi zsetont húzott ki – a saját törvényei és erkölcsi alapvetései szerint – legálisan az ország alól. Egymás mellé rakva a kettőt, tökéletes kórkép az ország állapotáról. Az emberbe a szó is belefagy, annyira tökéletes.

Ugyanez a beteg tudathasadás a politikai bulvárpusztulat irányából is megragadható. Nem tudom, ki hogy van ezzel, én például egyáltalán nem irigylem a semennyire nem tisztelt ház, vagyis a kincstári bátorságáról elhíresült fideszes szavazógyár legmagasabb polcán trónoló önjelölt erkölcsi világítótoronytól azt az élményt, hogy miközben az elvtársai éppen kiszavazták az ország egy jelentős részét az országlakók alól és átpasszolták saját maguknak (azaz jelenlegi miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok, Orbánhoz hűséges csinovnyikok ültek be az alapítványi fenntartásba adott egyetemek kuratóriumába, akiket leváltani sem lehet), miközben vitték az egyetemeket, földeket, kastélyokat, és mindent, amit nem szégyellnek, ő szerelemről, szeretetről és szexualitásról olvasgat eszelős propagandacikket. Az én értékrendem szerint Kövér Lászlónak lenni önmagában is elég nagy természeti csapás, szóval irigykedjen rá, akinek két anyja van. Mindenesetre a szex, szerelem, gyöngédség témakörében felvilágosulásnak indult bajszos közjogi méltatlanság és az ország kisajátítását éppen néhány laza gombnyomogatással legalizáló bandája így egymás mellé rakva, szintén tökéletes országimázs. Novák Katalin szemfüles házmesterné nélkül is.

Egyáltalán nem bulváros, de annál súlyosabb vadhajtása ennek az ország jelene és jövője ellen elkövetett merényletnek, hogy miközben nem kevesebb mint 11 felsőoktatási intézményt passzoltak át teli szájjal lojális fideszes káderek által irányított alapítványokhoz (vagyis Magyarországon már alig maradt állami fenntartású egyetem), miután a beszélő fejek több ízben melldöngetve behazudták,

  • hogy a következő egy-két évben 1500 milliárd forintot fektetnek a magyar egyetemekbe (Orbán),
  • meg hogy az EU helyreállítási alapjából Magyarországnak juttatott közel 6000 milliárd forintból 1509 milliárdot (!) az egyetemek használhatnak fel (Palkovics),
  • vagyis miután az ország fennállásának történetében soha nem látott horderejű felsőoktatási fejlesztéssel ámították hónapok óta a pórnépet,

sajtóértesülések szerint Orbánnak nem kell a pénz. Legalábbis a pénznek az a része nem kell, amely miatt hosszasan egyeztetnie kellene az Európai Bizottsággal. Ő az olyan pénzeket nem szereti, amelyeket nem lehet ellenőrizetlenül és következmények nélkül ellopni, amelyeknek a felhasználási módját nem lehet hatszáz évre titkosítani. Ezért minden korábbi propagandisztikus szemfényvesztéssel szemben őfényessége jelen állás szerint lazán lemondott a Magyarország által igénybe vehető uniós pénzek 57%-áról, a legtöbb pénzről pedig történetesen, pont véletlenül az egyetemek fejlesztésével kapcsolatban mondott le. Mondjuk sokkal kisebb léptékben ez már ki van próbálva: amikor Brüsszel akadékoskodott a veje országot sötétbe borító közvilágítási biznisze körül, inkább nem hívták le az uniós pénzeket, hát mi a faszra tartják ők a magyar adófizetőket, ha nem arra, hogy a dinasztia saját lábra állását kérdés nélkül finanszírozza. Inkább nem kellett az uniós pénz, kicsengették a 13 milliárdos korrupt beruházást a magyar költségvetésből.

Ez már csak azért is undorító, mint egy kupac friss, meleg, bűzölgő fekália – no nem mintha akár egy lábjegyzetes hírt is megérne a hirado.hu oldalán -, mert közben fenntartások nélkül eladósítja az országot Kína és Oroszország irányába, sokkal drágább, sokkal kedvezőtlenebb feltételek mellett felvett hitelekkel, hanem azért is, mert még emlékszem azokra a győzelmi jelentésekre, amelyek arról szóltak tavaly, hogy 92 óra munka, 12 óra pihenés, valamint 0 óra szórakozás után Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök elérte, amit akart. Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott, mint amire előtte számítani lehetett.

Na ugye. Nem csak a libernyákokat hurcolta el a hátán, főleg a holland fickót, de ráadásul több pénzt is kizsarolt a gonosz brüsszelitákból. És akkor mit látunk? Hogy hiába volt a nyálverés, hogy mekkora ember ez, aki mennyi pénzt intézett az országnak, hiszen ma már látszik: az országlakók megkérdezése nélkül, sőt, bármilyen kósza előzetes bejelentés nélkül ennek az összegnek a többszöröséről mondott le. Ami másfelől azért is undorító, mint egy kupac friss, meleg, bűzölgő fekália, mert ugye a modellváltásba bezsarolt egyetemeknek kurva sok pénzt ígértek, hogy hagyják magukat bezsarolni az állampárt alá. Vagyis az egyetemi szféra, amely immár totális fideszes kontroll alatt áll –  úgy fest jelenleg, hogy a 11 modellváltó egyetem közül csak 5 esetében kerül be a kuratóriumba a jelenlegi rektor (!!!) – az ígéretek ellenére egy rakás fejlesztési pénztől elesik. Ráadásul pont a modellváltás kivitelezésének eme félázsiai módja miatt, ami borítékolhatóan konfliktusokhoz vezetne a gonosz Brüsszellel.

Tehát összefoglalva: a koncepció az volt, hogy elfoglalják az egyetemeket, feltöltik a saját kádereikkel és osztogatják nekik a hömpölyögve érkező uniós csilliárdokat, mintha nem lenne holnap. Aztán amint kiderült, hogy hiába győzött a felcsúti Brüsszelben, és hiába zsarolta ki a vétófenyegetésével, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja, kiderült, hogy a töketlen, balfasz Uniónak mégis lesz ehhez egy-két szava. Úgyhogy Brüsszel kenje a hajára a kibaszott helyreállítási hiteltámogatását. Ennyit az Európában kivételes népszerűségnek örvendő Fideszről, és ennyit a modellváltó egyetemekről: az orruk előtt huzigált mézesmadzagok ellenére ez utóbbiak mindent elveszítettek az autonómiájuktól a fejlesztési pénzekig, ráadásul a teljhatalmú fideszes kuratóriumok alattvalóivá váltak, az állampárt viszont jövőre garantáltan nem veszíti el a fegyelmezett, minden kritika nélkül rajongó táborának X-eit pusztán azért, mert oly sok egyébhez hasonlóan az ország szellemi hátországát is igába hajtotta, és kiprivatizálta magának az országot.

Ilyen körülmények között az Orbán-dinasztia menetelése és harácsolása zavartalanul folytatódik: a família gyakorlatilag beköltözött a Várba, a közpénzből saját lábra álló Tiborcz István például az apósa munkahelyének szomszédságában 2019 májusában megvásárolt műemléképületet alakítja át éppen luxusingatlanná. Az akkor még fideszes önkormányzat rohadt gyorsan lemondott az elővásárlási jogáról, mikor kiderült, hogy a nemzet veje megvásárolná az ingatlant, úgyhogy mivel a magyar adófizetőknek hála, van pénze lóvéra, most lesz ott minden, amit el lehet képzelni és amit nem: látványos borospince egy üvegfallal elválasztott, külön temperált bortrezorral, de szivar- és moziszoba is. Mert ezeket a felkapaszkodott erkölcstelen népségeket az asztal körül kergették a felmenőik gyerekkorukban, ha nem ígérték meg, hogy mindenkin átgázolva egyszer borospincés, moziszobás luxusból fognak a nép fejére köpködni a budai Várból. Ahol mindeközben a Böröcz nevű, parlamenti képviselővé avanzsált Böröcz nevű Fidelitas-szökevény éppen azon vergődik, hogy kirántsa az önkormányzati lakásokat az ellenzéki vezetésű önkormányzat alól. Ez annak fényében szóra érdemes, hogy az utóbbi években a Fideszhez közeli fontos emberek egymás után döntöttek úgy, hogy önkormányzati lakásba költöznek a budai Várban, fosért, hugyért bérelték ezeket a lakásokat, most meg a történelmi igazságtétel jegyében várhatóan a becsült piaci ár 15-20 százalékáért vehetik majd meg ezeket a bérelt ingatlanokat.

A tegnapi, átlagosnál is feketébb nap után ezek is csak apró cseppek a gátlástalan harácsolás tengerében, de a Hubay György nevű duplaismeretlen fideszes szerintem elég jól megragadta a lényeget, amikor őszinteségi rohamában kiposztolta a közösségi oldalára: Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké. Tehát hogy azért kellett a közpénz és a közvagyon jellegét megváltoztatva, az állami fenntartás alól kiszervezve kvázi a fideszes holdudvar nevére íratni, hogy ne lehessen idegeneké. Ezt nagyon nem lehet félreérteni: a mindenkori kormány, a mindenkori magyar állam és természetesen a mindenkori magyar társadalom idegen, ha nem fideszes. Világos.

Nem is érdemes ezt tovább ragozni, úgyhogy zömítsünk. Hadházy Ákos szerint legalább már nem kell arról beszélgetni, hogy minek is nevezzük Orbán Viktor rendszerét, hiszen letisztult formájába jutott a magyar újfeudalizmus. Szerintem eddig sem kellett volna erről beszélgetni, mert tökmindegy, hogy minek nevezzük, tökmindegy, hogy milyen reményeket fűzünk ahhoz, hogy ezt milyen módszerekkel és mikor lehet visszacsinálni, alighanem bevégeztetett. Tizenegy év kellett hozzá, és a társadalom egy részének ma sincs fogalma se arról, hogy mi történt tegnap. Nevezhetjük, aminek akarjuk, a lényegen nem változtat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.