Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó főpróbája lehet ez a választásoknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan még nincs itt az ideje, de amint eljön a pillanat, soha nem látott méretű békemenetet fog tartani a CÖF. Hogy a Békemenetet miért is kellene nagybetűvel írni – mint ahogy arra sokan hivatkoznak –, azt mondjuk nem igazán értem, hiszen azért az nem egy márkanév, de ezen lépjünk is túl, hiszen kinek ne hiányzott volna ez a sok békés figura, akik ezzel kívánnak üzenni mindenkinek, aki úgy hiszi, hogy Orbán és kormánya leváltható? Mert az lehet, hogy sok embert össze tudnak szedni, de azért azt ne felejtsük el, hogy az utóbbi időben már csak igen érdekes módszerekkel sikerült ezt elérni. A szervezők mégis hisznek abban, hogy a koronavírus visszahúzódásával végre visszavehetik az utcákat, és megmutathatják mindenkinek, hogy továbbra is bíznak a kormányban és annak minden döntésében.

Mint ismert, a nagy bejelentés szerint közeledik annak az ideje, amikor az egyre súlyosbodó provokációk miatt – soha nem látott méretekben, békét sugallva, meghívva az operatív törzset és a pandémia legyőzésében résztvevő összes honfitársunkat, hősies munkájukat személyesen is elismerve – közösen haladhatunk a Békemeneten. Nem tudom, ezzel ki hogy van, de nekem ezen menetek kapcsán nem a béke szó volt az első, ami eszembe jutott, mint inkább az erőfitogtatás. A cél mindig is az volt, hogy megmutassák, a kormányt támogatók továbbra is többségben vannak, ezért a hatalom az övék. Ők dönthetnek az ország sorsáról, de legalábbis ők adnak felhatalmazást Orbánnak a döntéseihez.

A közleményből az is kiderül, hogy számukra az is provokációnak tekinthető, ha az emberek elégedetlenek a kormány döntéseivel, pláne ha esetleg kormányváltást szeretnének. Olyannyira nyeregben érzik magukat, hogy azt hiszik, övék az ország. Amikor veszélyben érzik ezt az állapotot, akkor menetet szerveznek, ezzel is erőt sugallva. Kérdés viszont, hogy lehet-e olyan jelentős ez a megmozdulás, mint volt annak idején, vagy pedig csúnya pofáraesés lesz a dologból. A CÖF a világjárvány elleni küzdelemben résztvevő összes honfitársat meghívja erre a megmozdulásra, ami nyilván az egészségügyi dolgozókat jelentené, akiknek azonban úgy hiszem, van jobb dolguk is, mint egy olyan megmozdulás támogatása, amely Orbán halhatatlanságát kívánja bemutatni.

Ha valakik, hát az egészségügyi dolgozók nem köszönhetnek túl sokat a kormánynak, hiszen a legnagyobb nehézségek közepette nehezítette meg a munkájukat és helyzetüket. Nem hagyta őket dolgozni, sem kommunikálni, ami ki tudja, hogy hány beteg halálához járult hozzá. Ehhez képest a mai napig arról beszél a kormány és támogatóik egy igen jelentős csoportja, hogy ha valaki felelős az emberek haláláért, az az ellenzék. Az az ellenzék, amelynek egyébként semmiféle beleszólása nem volt a védekezésbe, a felszerelések beszerzésébe, vagy az egészségügyi dolgozók helyzetének megkönnyítésébe. Egy hamis képet festettek fel, amely alapján azokat támadják, akik ha akartak volna sem tudtak volna érdemi változást elérni.

Ha valamire szüksége van ennek az országnak, az pont nem egy békemenet, hanem egy kis nyugalom a járványt követően. Ez azonban szinte elképzelhetetlen, hiszen jövőre ilyenkor választásokat fognak tartani, ahol az együttműködő ellenzéknek nagyobb esélye van a kormánypártot legyűrni, mint bármikor korábban. A választás kiélezett lehet, szinte minden felmérés alapján. Itt van a nyakunkon az előválasztás is, ahol igen sok dolog el fog dőlni. Például az is, hogy a Habony-műveknek kit kell majd leginkább támadnia ahhoz, hogy esélye legyen Orbánnak a hatalma megtartására. Amint kiderül, hogy kik lesznek a jelöltek, el fog indulni a még mostaninál is brutálisabb lejáratókampány, amelynek könnyen lehet, hogy több áldozata is lesz.

A karaktergyilkosság Orbán egyik legfontosabb fegyvere, amelyhez megvan minden szükséges eszköz. Ő irányítja lényegében egymaga a megyei sajtót és hatalmas ráhatása van arra is, hogy mi kerüljön a „közmédia” képernyőjére vagy az országot lefedő rádiók adásaiba. Olyan befolyása van Orbánnak, mint senki másnak ebben az országban, amihez érdemes hozzávenni a nem civil CÖF tevékenységét is, amely közpénzből támogatja a vezér kampányát. Az erőfitogtatásuknak az égvilágon semmi köze nincs a járványhoz vagy annak hőseihez, egyetlen céljuk, hogy megmutassák, ők továbbra is képesek az utcára vinni a szimpatizánsokat, akik aztán szemet hunyva az elbaltázott járvány elleni védekezés felett, majd szépen leszavaznak Orbánra.

Végső soron azonban örülök ennek a bejelentésnek, hiszen ki fog derülni, hogy milyen valódi erővel rendelkezik Orbán, és hány ember áll még valóban mellette. Ha százezrek jelennek meg ott – akár odabuszoztatva őket, akár nem – akkor szoros választásokra számíthatunk majd, azonban ha a szám nem fogja elérni még a százezret sem – itt nem az Origó becsléseire érdemes hagyatkozni –, akkor lehet abban reménykedni, hogy Orbán hatalmának végnapjait láthatjuk. Bízom abban, hogy 10 év pusztítás elegendő volt ahhoz, hogy a valódi többség kinyissa a szemét és meglássa a valóságot. CÖF ide vagy oda, végső soron senkit sem lehet arra kötelezni, hogy megjelenjen ezen a vonuláson.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.