Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szókimondó rapper esete a NER nehézágyújával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon gondolkodtam, hogy írjak-e erről a témáról, aztán úgy döntöttem, inkább igen, mert szerintem fontos, hogy sokan megértsék, mi folyik itt. Majoros Péter, alias Majka, a szókimondó rapper esete a NER nehézágyújával. Jó pár napja kikerült Szijjártó oldalára egy kép, amin Majkával szemmel láthatóan bizalmasan beszélget a külügyminiszter úr. Ezek után Majka rajongói oldalán igen sok támadó jellegű komment jelent meg a képpel kapcsolatban, amire ma reagált az énekes, ITT olvasható.

Nem nagyon foglalkoztam Majka eddigi pályafutásával, zömmel a gyerekeimtől hallom a vele kapcsolatos aktualitásokat, mert velem ellentétben ők nagy rajongói. Én annyit tudok róla, hogy a Való Világ című műsorban figyelt fel rá annak idején egy egész ország, onnan viszont zenei karrierbe kezdett, igen nagy sikerrel, valamint kereskedelmi rádiókban, és tévékben vállal azóta is műsorvezetői feladatokat. Több dala és klipje brutális nézettségekkel büszkélkedhet, koncertjei teltházasak, tehát mondhatjuk, hogy igen komoly rajongótábora van. Anno Curtisszel is nyíltan konfrontálódott annak kábítószer problémái miatt, majd pár hónapja újra összeálltak. Gondolom, van az a pénz. Ami szerintem még fontos vele kapcsolatban, az az, hogy még egyszer sem kapta meg a Petőfi rádió díját, és ezt mindig szóvá is tette, sőt. A járvány kitörése után többször élesen bírálta a kormányt a koncertek és rendezvények elmaradása miatt. Beszólt olyan zenészeknek is, akik felvették a támogatást a kiesett bevételeik miatt. Egyszóval hangot adott a véleményének. Bár az igaz, hogy a TV2 csoportjának oszlopos tagja, igaz, ott kizárólag bulvárműsorokban szerepel. Röviden ennyi.

És most térjünk vissza a posztra, ami szerintem több sebből is vérzik. Először is, ha úgy érzi, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Szijjártóval meghitten cseverészik, akkor minek magyarázkodik? Főleg úgy, hogy lehülyézi azokat a kommentelőket, akik szerint ez meglehetősen gyomorforgató, íme:

[…] hülyék elméleteit olvasva késztetést éreztem, hogy megírjam ezt a posztot.

Aztán így folytatja:

Szijjártó Péternél jártam, erre a nyakamba szakadt egy gyűlöletcunami. Eladtam magam, a kormánynak dolgozom, talpnyaló lettem stb!!

Ez azért fura, mert délután az Auchanben is voltam…. És bár láttak sokan ott is , mégsem kaptam olyan üzenetet , hogy eladtam magam egy nagy multinak, és nyaljam csak az Auchanösök seggét, lesz majd ingyen kenyér , meg dobozos vaj.

Nos, úgy vélem, ez így nem egészen klappol. Azt a képet nem egy paparazzo készítette, hanem egy profi udvari fotós, méghozzá azért, hogy Szijjártó kitegye az oldalára. És azért tette ki, hogy üzenjen, méghozzá azoknak, akik eddig outsiderként viselkedtek. Ez szerintem egy selyemszalag volt, amit egy évvel a kampány előtt Majka nyakába kötöttek. Egyelőre csak egy csinos kis masni formájában, de ez a szalag lehet akár egy póráz vége is, amit majd a Karmelitából fognak rángatni, ha esetleg nem úgy viselkedik a zenész, ahogy emezek szeretnék. Kampány van. A Fidelitas is gőzerővel támad, minden fiatalt próbálnak beszervezni, Majkának pedig igen nagyszámú fiatal rajongója van. Sokan beledöglöttek a szórakoztatóiparban a járvány okozta leállásba, egyedül a kormány tud segíteni. Már akinek akar. Ez most tényleg pofára megy. Majkának be kell állnia a sorba, ha azt az életszínvonalat szeretné tartani, mint a járvány előtt. 

A függetlenség megszűnt, táborokra szakadunk. A legtöbben úgy érzik, dönteniük kell. Vagy ide, vagy oda kell állniuk. Én büszkén vállalom, hogy sehová sem tartozom.

Ha van ennek a posztnak szánalmas része, akkor ez mindenképpen az. Amellett, hogy fogalmam nincs, egy külügyminiszter hogyan tud konkrétan segíteni a szórakoztatóipar bajbajutottain, azt tudom, hogy ennek a vagy ide, vagy oda tartozásnak a kényszerűségét nem más erőltette rá erre az országra verejtékes munkával, mint az a szemüveges, fess fiatalember és bandája, akivel a képen Majka éppen meghitten smúzol. 

?? Attól vagyok seggnyalo,hogy elviszem az elmúlt egy év problèmáját egy olyan emberhez ,akivel jó kapcsolatom van, és értelmesen megtudjuk beszélni??

Majka, ezt nem neked kell egy külügyminiszterrel megbeszélni, hanem össze kellene fognia a szakmának, és együtt odavonulni a döntéshozók elé, lehetőleg nem a külügyminisztériumhoz, és addig verni az ajtót, amíg rájuk nem borul. Ha nem megy, akkor meg minden fórumon el kell mondani, hogy a kormány szarik rátok. De itt is mi megy? Egy Nagy Feró alias a Nemzet Csótánya Kossuth-díjat kap, és amikor megkérdezik tőle, hogy akkor ezt most hogy, akkor azt bírja válaszolni, hogy egyszer csak fideszes lett. Vagy Ákoska meg Szikora Robika, akik szintén ott sündörögnek a húsosfazék körül, és a saját elveiket rúgják fel az alamizsnáért cserébe. Elmondom, hogy szerintem hogyan működik ez, Majka. Majd kapsz egy visszautasíthatatlan ajánlatot, esetleg egy zavarbaejtő összeget ezektől, cserébe meg a választásokig sztárolod őket, ahol csak lehet. Aztán először – mint most is – majd kikéred magadnak, később megsértődsz, végül közlöd, hogy végül is miért ne? Hiszen a drogos barátodnak is megbocsátottál, nem? Volt az a pénz. Itt is lesz, ne aggódj, csak így tovább.

Ma Magyarországon bármelyik fideszes politikussal egy platformon szerepelni nem más mint nyílt állásfoglalás. Ennyi. Aztán ha így haladsz , szerintem év végére meg lesz az a Petőfi-díj is ne aggódj. Kéz kezet mos. De te laza vagy, jó a dumád, majd ezt is kimagyarázod. Akinek nem tetszik, azt meg letiltod a picsába. Oszt’ jónapot. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.