Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden élet számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudjuk, na igen, hallottuk már eleget, nagy kár, hogy viszont nem tapasztaljuk, de ne panaszkodjunk, ezt akartuk, megkaptuk. Aki rózsaszín álomvilágra vágyott, most nyilván elégedett, reggeltől estig hallhatja, mennyire nagyszerűek vagyunk, és ez sokaknak elég a boldogsághoz. Ha minduntalan azt hallod, hogy itt mindenki jól él és jól érzi magát, előbb-utóbb elhiszed, és ha te mégis egyre lejjebb süllyedsz, akár addig is eljutsz, hogy nyilván benned van a hiba, amiért te nem. Esetleg felelőst próbálsz találni és mindig mutatnak valakit, akire haragudhatsz, te pedig kapva kapsz a lehetőségen, végre megfelelő irányt talál a dühöd, ami nem old meg semmit, de legalább másokat okolhatsz.

Minden élet számít, persze élete válogatja. Nem is az emberek közötti különbségre gondolok, azt már rég tudjuk, hogy akinek kevés a pénze, az annyit is ér. A vírushelyzet az értékelés eddig kevésbé szembetűnő szempontjait is megvilágította. Például, hogy érünk-e annyit, mint mondjuk egy disznó. Ez talán hajmeresztő párhuzamnak tűnik, valójában azonban nem az. Amikor tiltakozunk a génmódosított vetőmagok ellen például, azt nagyon helyénvalónak gondoljuk, hiszen az abból kikelő növény is génmódosított lesz, a takarmányt megeszik az állatok és az bennük is változásokat idéz elő, ennek a következményei kiszámíthatatlanok, tehát minden erőnkkel harcolni kell a GMO ellen. A kullancshelyzet is jó példa. Ma már nem kell kirándulni ahhoz, hogy kullancsokkal találkozzon az ember, elég, ha kimegy a kertbe. A kutyám egy kintlét alkalmával 15 kullancsot szedett össze, szerencsére a Frontline használ, bár ugyanez emberi változatban nem létezik sajnos. Permetezéssel lehetne ezen segíteni, de betiltották az erre alkalmas szert, holott az emberek számára maga a kullancs bármilyen szernél veszélyesebb.

Időt, pénzt és fáradságot nem kímélve hosszan elemezzük, hogy a nyugatról hozzánk érkező áruk minősége ugyanolyan-e, mint a szerencsésebb országokban, és ha találunk eltérést, a felháborodásunk nem ismer határt, mert kikérjük magunknak, mi is érdemlünk annyit, mint bárki más. Ez az igényesség valamiért nem érhető tetten a vakcináknál. Az elfogadott állásfoglalás, hogy Orbán az egy igaz ember, aki megmenti a népét még akkor is, amikor az unió magára hagyott mindenkit, ő szerzett nekünk oltóanyagot, legyünk tehát hálásak, nyáron már ott tolonghatunk a stadionokban, míg más országok lakói csak irigyen nézhetnek bennünket a karanténjaikból. Egyre több a kétely a kínai vakcinával kapcsolatosan, Müller Cecília meg is nyugtatott mindenkit, hogy az érkező oltóanyagokat rendre megvizsgálják, aggodalomra semmi ok, különben is, a kínai szer sejtes immunitást idéz elő, ami csak olyan vizsgálattal mutatható ki, amely hazánkban sajnos nem elérhető. De attól még, hogy nem látszik, még létezik állítólag. Ez természetesen nem csillapítja le a kételkedőket, az ember már csak olyan, hogy azt hiszi el, amit lát, és ha két oltás után is azt mutatja ki a laborvizsgálat, hogy vérében nincs ellenanyag, akkor az nincs, és nem is tudom, hogyan érezheti magát. Ez a magyarázat körülbelül annyit ér, mint a gyűrű, amelyet nemrég láttam, belegravírozták, hogy Isten, és állítólag megvéd mindentől.

Lassan eljutunk odáig, hogy elvárná az ember, a napi halállistánál tüntessék fel, kik kaptak oltást az elhunytak közül, persze ilyesmiről nem beszélünk, tehát nincs is. Ha meg van, hát senki nem ígért olyat, hogy holtbiztosan megvéd bármelyik vakcina. Ettől persze még szükséges lenne ezzel is foglalkozni, mert a példákkal lehetne hatásosan rámutatni, hogy az oltás nem ok a könnyelműségre, aki nem várja ki a védettség kialakulásához szükséges időt, áldozatul eshet, ha pedig némelyik oltás nem úgy működik, ahogyan elvárnánk, az még inkább ok az óvatosságra. Mindenképpen sürgősen vizsgálni kellene a kínai oltás hatásosságát, és ha csak olyan teszttel lehetséges, ami nálunk nem elérhető, hát gondoskodni kell róla, hogy elérhető legyen. Pont erre ne lenne pénz?

Ilyen magyarázattal előállni, hogy márpedig nagyon is kiváló a kínai csoda, mert mi azt mondjuk, felháborító. Az nem indok, hogy minden szállítmányt megvizsgálnak a szakemberek, na persze, ugyanúgy, mint eddig, dicséretes, hogy nem találtak változást. De hogy hány százalékos védelmet biztosít, most már nem kell bemondásra elhinni, vannak elegen oltottak, meg lehetne győződni róla. És ha valóban bebizonyosodik, hogy szuper, annak mindenki örülni fog, főleg azok, akiket azzal oltottak be. Ráadásul a kormány is büszkélkedhet vele és az oltásellenes ellenzék orra alá dörgölheti naponta, hogy na ugye.

Ehhez azonban az kell, hogy ténylegesen és komolyan megvizsgálják a hatásosságát. Ezzel tartozik a kormány azoknak a sokaknak, akiket a kínai vakcinával oltottak be. Nem kísérleti nyulak vagyunk mellesleg. Már csak az a kérdés, valóban számít-e minden élet?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.