Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor azon nyomban ordítani kezd a komplett kormánypárt, hogy már megint el van árulva a haza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki még nem növesztett kopoltyút, az szerintem fogjon neki, az lesz a túlélés záloga. Tegnap valamiért az volt a nap híre, hogy az emberek Facebookon értesítik egymást arról, ha egy oltóponton marad vakcina, így olyanok is oltáshoz juthatnak, akik még nem kerültek sorra. Portálfüggő, hogy ez pozitív hírként köszön vissza, vagy pfújarohadékélősködő oltáshoz jutott felhanggal. Egy ideje már az a szlogen járja, hogy minden vakcina jobb, mint a betegség. Ez így igaz, és szerintem ebben az esetben is alkalmazható. Minden beadott oltás jobb, mint a kidobott. Gyanítom azonban, hogy valamelyik buzgómócsing megtiltja az orvosoknak, hogy ezek után beadják a maradék oltást bárkinek, mert az szervezetlenséget feltételez az oltási rendben. Inkább menjen a kukába, de senki ne beszéljen róla. Ne legyen igazam.

Mielőtt tökéletesen elfelejtenénk nevetni – vagy legalább vigyorogni – elmesélem egy tegnapi kalandomat. Miután munkakörileg mindent olvasok, amihez csak hozzáférek, így az Origón is megfordulok rendszeresen. Megakadt a szemem egy főcímen: Súlyos autóbalesete volt Korda Györgynek és Balázs Klárinak. Nem tartozom ugyan a rajongótáborba, de szerintem cuki házaspár, ezért szokásom ellenére megnyitottam a cikket. Innen aztán megtudhattam, hogy egy éjjel lesodródtak az útról, majdnem meghaltak, de szerencsére nem lett bajuk, Korda azóta nem is vezet. Az már a hivatkozott Borsból derült ki, hogy mindez húsz évvel ezelőtt történt. Értem én, hogy kell a kattintás, de ennyire?

Orbán Viktornak van egy hűséges francia rajongója. Kevin Bossuetnek hívják az urat, történész a szakmája, legalábbis ezt írta a fideszes faliújság. Úgy látom, főállásban hol Orbán Viktort, hol Sebastian Kurzot, hol Andrej Babišot ünnepli és csodálja. Visszatérő vendég a magyar pártmédiában is, publikált már a Látószög blogon, most éppen a Kossuth rádióban védte meg nemzeti büszkeségünket, és szidta Franciaország kormányát. Más esetben ezt a Fidesz hihetetlenül zokon szokta venni, mármint abban az esetben, amikor a magyar kormányról merészel nem éppen hízelgő dolgokat mondani valamelyik külföldi sajtóterméknek egy magyar állampolgár. Akkor azon nyomban ordítani kezd a komplett kormánypárt, hogy már megint el van árulva a haza. Az azonban tökéletesen rendben van, ha ezt egy más nemzet fia vagy lánya teszi a magyar rádióban, tévében, akárhol. Feltéve, ha közben ejt néhány keresetlen mondatot Orbán Viktor utolérhetetlen zsenialitásáról.

Amúgy szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki kritizálja a saját kormányát, bárhol teszi ezt. Az már kicsit nagyobb gond, ha az illető némileg eltorzítja a valóságot, elfelejti kibontani a valóság részleteit. Mert lehet azért vakargatni Orbán füle tövét, hogy mindenféle vakcinát összevásárolt – azt nem kell feszegetni, hogy ezen ki zsírosodott önfeledten -, Macront pedig szidni azért, mert ragaszkodik az Unióban engedélyezett oltásokhoz. Azonban nem ártana azt sem odatenni – már csak a valóság látszatának megőrzése céljából -, hogy a zseniálisan be- és átoltott magyar emberek közül egymillió lakosra 2 633 halott jut, az elhibázott járványkezeléssel vádolt Franciaország 1 541 halálozásával szemben. Értem én, hogy most el lehet vinni a közbeszédet az oltások száma irányába, de el fog jönni az a pont, amikor minden ország eljut a nyájimmunitásig – akár kizárólag csak nyugati vakcinával is -, de a halottak nem fognak feltámadni. A végén minden kormánynak önvizsgálatot kell majd tartania, hogy kiderüljön, mit szúrtak el. Mert arra a tudásra és a levont következtetésekre sajnos szükség lesz még később is. A jelenlegi állás szerint nem igazán hiszem, hogy a tagországok lakói nagyon örülnének annak, ha Orbán Viktor járványkezelése lenne a modell az ő országukban, mert az minden esetben sokkal több halottat jelentene.

Állítólag Szél Bernadett megtámadta Rákay Philipet a saját otthona előtt. Még nincsen túl sok információ az incidensről, azon kívül persze, hogy a fideszes média telesírta vele a fél világot. Az ügyészség veszett nyomozást folytat azért, hogy kiderítsék, kicsoda az Ördög ügyvédje néven üzemeltetett Facebook oldal tulajdonosa, még az USA-tól is jogsegélyt kértek ebben az ügyben. Ezer szerencse, hogy nagyon ritkán jönnek ennyire lázas izgalomba, én legalábbis nem tudok arról, hogy akár csak megközelítőleg is fontosnak érezték volna kideríteni, hogy abban az emlékezetes posztban emlegetett korrupciós bűncselekmények körül mi a helyzet.

Végül egy (biztosan) jó hír: az Európai Néppártból önként kilódított Fidesz európa tanácsi delegációja az európai konzervatívok frakciójához csatlakozott. Ennek a frakciónak a tagja a spanyol Vox, a lengyel PiS és az olasz Fratelli d’Italia, valamint több kis, ám jellemzően szélsőjobbos párt is. Mindenki a helyére került, meg lehet nyugodni.

A megnyugváshoz azonban fel kell ébredni, kellemes kecmergést és vidám napot kívánok! Mi majd hamarosan jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.