Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szemük nem rebben, a pofájuk nem rezdül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! A tegnap megidézett borúra derű nem nagyon működött, az időjárásjelentés szerint Mária és Viktor országában az éjjel tovább növekedett, vastagodott a felhőzet, úgyhogy mostanra elvileg az egyik téglánként széthordott végétől a másik téglánként széthordott végéig mindenütt beborult az ég.

Jó, nem mindenhol lopták el, mert sok helyen például EU-s milliárdokból finanszírozott Zöld Város projektekkel áldoztak a dilettantizmus, a felelőtlenség és a korrupció oltárán. Ennek erdményeként leginkább olyan térkősivatagok, -tengerek és -rengetegek lettek a zöldítésből, amilyenekhez hasonlóra Hadházy Ákos hívta fel tegnap a figyelmet Tiszafüred kapcsán. Nem az a valami, hogy 550 millió forint uniós közpénzből zöldítés címen tagadhatatlanul sikerült kemény 200 négyzetméter ÚJ zöld felületet létrehozni; nem is az a valami, hogy legalább öt nagyember kellett ahhoz, hogy a propagandafotók kedvéért a helyszínen felvonuljon, kezében tartva a kiváló munka örömére elvágott szalagdarabokat, hanem hogy kőbe is vésték a tragikomédiát az alábbiak szerint:

„ZÖLD VÁROS PROJEKT”

MEGVALÓSULT AZ ÚR 2020. ÉVÉBEN

BERUHÁZÓ TISZAFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Könnyen belátható: azt nem véshették bele a kőbe, hogy az európai adófizetők pénzén borították betonba a főteret. Szerencsére az Urat legalább nem felejtették a szájukra meg a kövükre venni. Korrekt. Hiszen ahogy Márai Sándor Wass Albert is mondaná: a kő marad. Az a kőbe vésett idézőjel viszont az egész kompozíciót feldobja, ezt a zöld város dolgot tényleg csak idézőjelek között, szégyenkezve lehet emlegetni. Mondjuk ahogy a szalaggal feszítő, peckes uraságokat elnéztem, számukra alighanem ismeretlen a szégyenérzet. Ha jól sejtem, a zöldítésen jóval kevesebb lett volna a zsebre vágható alkotmányos költség, mint a térkövezésen, úgyhogy a néhány évvel ezelőtt a város szélére épített egymilliárdos kerékpáros kilátóhoz képest (idézőjelekért kiáltó művésznevén: Komplex kerékpáros turisztikai fejlesztés), amiről lófaszt se lehet látni, nemhogy a Tisza-tóból bármit, ez a kőrengeteg kifejezetten olcsó volt.

Csak azért részleteztem kínomban, az ÚR 2021. évének április 18-i pihenőnapján ezt a jelentéktelen, a jelenlegi vérzivataros, történelmi idők sorsdöntő csapásai között igazán szóra sem érdemes történetet, mert egyrészt megmutatja, hogy tizenegy év alatt az ilyen és ehhez hasonló szürreális beruházások garmadája formájában mekkora pusztítást végeztek. Lehet, hogy nem téglánként, hanem túlárzatott térkövenként, de pusztítottak, mint az állat. Másrészt azt is megvilágítja, hogy ugyan rájöttek, hogy a környezetvédelem/klímaváltozás témaköre nem elsősorban arra jó, hogy álproblémának és baloldali hisztériának titulálják, hanem foglalkozniuk kell vele, mert húsba vág, és még a saját szavazóikat is érdekli, ezért üvöltve kisajátították azt ordítva, hogy ehhez is csak ők, a nemzetikonzervatívkeresztényjobboldal ért és képes megfelelő válaszokat adni, miközben ezzel a bűnös felelőtlenséggel borítják betonba a jövőt, ahelyett, hogy élhetővé tennék.

És miután ezeket a szemmel látható disznóságokat ilyen zavartalanul sikerül tető alá hozniuk tizenegy éve, a szabad szemmel nem látható, nagyságrendekkel nagyobb törvényes lopásoktól már a szemük sem rebben. Hogy csak egy péntek késő esti miniszteri sunnyogásukat említsem: ezúttal a Szijjártó Magyar Levente nevű helyettesének gondjaira bízott alapítványhoz (Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány) szerveztek ki 15, 8 milliárd forintnyi közvagyont. Aminek része az a szlovéniai wellness központ is, amelyet 9 millió eurónyi KÖZpénzből harácsoltak össze tavaly. Amivel rohadtul nem dicsekedtek el, a szlovén sajtó írta meg, hogy Palkovics László milyen kiváló üzletet kötött mimagyarok bőrére.

Zárójel: a többi mellett azoknak a bőrére is – ők teszik ki az alkalmazottak felét -, akik a jelenleg 407 ezer forintos hivatalos átlagbér legfeljebb háromnegyedét keresik meg. Más szavakkal: ma Magyarországon a teljes munkaidőben dolgozó, tisztességesen adót fizető alkalmazottak felének bruttó fizetése valójában minimum 82 ezer forinttal kevesebb, mint a hivatalos átlagbér. Mások mellett az ő pénzükből is vásárolta meg Palkovics nertárs a 9 millió eurós szlovéniai wellness központot, amely akkori sajtóértesülések szerint az Orbán-tervben a sportturizmus fejlesztése fedőnéven futott, vagyis a wellness központ mellé nyilván labdarúgó akadémia is kell.

Már eleve az is felfoghatatlan, hogy mi mindenre költik az adófizetők pénzét, de ezután legalább nem lesz probléma: már nem a jelenleg Szijjártó-féle Külgazdasági és Külügyminisztérium a tulajdonosa az említett, tavaly létrehozott alapítványnak, az alapítványnak átadott cégeknek, illetve a birtokukba került jelentős állami vagyonnak sem, aminek része ez a mai árfolyamon mintegy 3,25 milliárd forintos szlovéniai wellnesskomplexum is. Tehát ha majd esetleg nem Szijjártónak fogják hívni a külügyminisztert, akkor a nem Szijjártó által vezetett ÁLLAMI intézménynek semmi köze nem lesz ehhez a közel 16 milliárdos közvagyonhoz. Sőtpláne azoknak sem lesz közük hozzák, akik az adójukkal támogatták a NER valamennyi ámokfutását. Ez van. Nem ez az első, és gyaníthatóan nem is az utolsó hasonló megmozdulás, a harmadik kétharmadba még sokminden belefér. Állami vagyonelemeket nyúlnak le futószalagon, és a szemük nem rebben, a pofájuk nem rezdül attól, hogy még meg is ideologizálják a gigantikus törvényes lopást a KÖZFELADATOT ellátó KÖZÉRDEKŰ vagyonkezelő alapítvány fedősztorival. Csak meg kell nézni az alapítvány élére ültetett kuratórium összetételét: fideszes államtitkárok, helyettes államtitkárok, miniszteri biztosok. Felfoghatatlan mennyiségben, a nép szeme láttára játszanak át közjavakat magánjavakká, a közvagyont magánvagyonná konvertálják, a nép meg végignézi. Már ha egyáltalán.

Mindeközben – a fideszes értékrend, a prioritások szemléltetése céljából – Novák Katalin családügyi női princípium és tárca nélküli miniszter most találta időszerűnek a bejelentést: a választási év januárjának első napjától (ez nem most van, ez jövőre lesz) megduplázzák, vagyis a jelenlegi 24 250 forinthoz képest több mint 50 ezer forintra növelik az árvaellátás minimumát. Az ember pofájáról a bőr lesülne a helyében, de Novákot nem ilyen fából faragták, ő propagandát gyárt a nyomorúságból: a kormány ezzel az intézkedéssel azokon az egyszülős családokon szeretne segíteni, „ahol egy szülő teljesít kettő helyett”, vagy ahol mindkét szülő meghalt és a gyermek árván nevelkedik. Úgyhogy bízik benne, hogy ezzel az intézkedéssel kicsit könnyebbé tudják tenni ezeknek a gyermekeknek a mindennapjait. Igen, határozottan. Ha valami, hát ez a 25 ezer forintos választási alamizsna biztosan könnyebbé teszi a mindennapjaikat, ameddig az asszonyságok és uraságok csilliárdonként széthordják az ország közvagyonát. Nem téglánként, nem térkövenként, hanem közérdekűnek csúfolt milliárdonként. Nyilván semmi köze ehhez, de külön gyomorforgató: miután elintézték, hogy a melegek ne fogadhassanak örökbe, és ezáltal azt is megoldották, hogy az egyedülálló emberek se fogadhassanak örökbe (mert inkább nevelkedjen árvaházban az a gyerek, mint hogy buzik neveljék fel szeretetben), most eszükbe jutott, hogy Magyarországon 55 ezer árva vagy félárva gyermek jogosult árvaellátásra. Csak tudnám, hogy ha ennyire a szívükön viselik az árva és félárva gyerekek sorsát, akkor miért nem tegnaptól segítenek rajtuk? És ha csak a választási év januárjától, akkor miért most választási kampányolnak vele?

És végül – miután elengedtem ma reggel a járványügyi mizériát, pedig a nem létező iskolanyitási protokollra hivatkozó, vagyis hazudozó vezénylő tábornok már 3, 25 millió beoltottat talált, tehát megint győztünk – volt itt egy hír arról, hogy a Kínai Kommunista Párt gyámsága alatt lévő egyszemélyes államvezetés helycserés támadást hajtott végre a Diákváros megvalósításáért és a Fudan működési környezetének kialakításáért felelős alászolgák között. Azaz kicsavarta Fürjes Balázs kezéből a feladatot és a fent említett Palkovicsra ruházta. Szerintem tévedés azt gondolni, amit például Karácsony Gergely is gondol, hogy tudniillik a vezérürü már a saját embereit sem kíméli, ha a kínai érdek lakájtempóban való kiszolgálása a tét. Szerintem ennél egyszerűbb a megfejtés: ha jól tudom, Fürjest parlamenti képviselőnek készítik elő, úgyhogy egyáltalán nem lenne jó, ha ráégne ez a gyalázatos történet. Ezzel szemben Palkovicsra semmi nem éghet rá, ahogy az SZFE sem égett rá, köszöni szépen, minden rábízott feladatot gátlástalanul, erőszakkal végigvisz. Ennyiről van szó. Az igazi probléma az, hogy a demokratikusan megválasztott budapesti városvezetés, valamint az általuk képviseltek teljes lenézése mellett szolgálja Kína érdekeit. A szeme nem rebben, a pofája nem rezdül. Ez a baj, nem az, hogy közben hatalomtechnikai okokból hogyan tologatja a csicskáit a nevére vett ország formájú sakktábláján.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.