Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Münchausen báró és Pinokkió együtt sem tolta ennyire fullba a kretént

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, az elmúlt napokban – azaz mielőtt szerdán bejelentette volna, hogy nemsokára bejelent valamit, és tényleg – nem csak nekem, hanem Orbánnak is más dolga akadt, konkrétan 5 napra eltűnt, mint az aranyóra. Nem tudom, ez jó-e, vagy rossz nekünk, mindenesetre gyanús. Itt már minden furcsa nekem, ami nem a megszokott, akkor is, ha a szokásos péntek reggeli szónoklatra visszatért. Egyébként is érdekes és fájó, hogy ehhez a nem normális állapothoz is hozzá lehet szokni. Tulajdonképpen mindenhez. Ez a szerdai bejelentő ábrázatából nem következik egyáltalán, de lehet, hogy most aludta ki magát, mert kicsit túltolta az év elejét, és szimplán csak erőt gyűjt a kampányra.

Az említett pár napban a Facebookon nem jelentkezett újabb epizóddal a Vakcina Kapitány kalandjai folytatásos filmsorozat és teleregény, ahol április 9-én vetítették a második évad (vagy inkább harmadik?) 150. részét. Ezt onnan tudni, hogy precízen számozzák a részeket. Szerdáig semmi nem történt. Pontosabban de: rajzfilmesített injekcióstűk mutatták, hogy mennyi beoltottnál járunk. Mármint a franc sem tudja, ebből is mennyi igaz, de nyilván azt is beleszámolják, aki 1 órája kapta meg az oltást, kit érdekel, hogy az még szart sem ér, jól hangzik, oszt’ jónapot. Mert náluk teljesen másképpen működik a matek, mint másoknál. Igaz, hogy abban mindenki, mármint a szakemberek (vannak azok is jónéhányan) zöme egyetért, hogy a második oltás utáni 2. hétben alakul ki a védettség. Viszont ez is eltérő lehet, mert valakinek van immunválasza, és van akinek kevésbé. Ezt meg onnan lehet(ne) megtudni, hogy a páciens elfárad egy antitest vérvételre, ami 10-20 ezer forint között mozog, és megnézeti. Ha nincs elég antitest, akkor gondolom az cumi, tehát keresse fel a háziorvosát, ha egyáltalán utoléri, ha pedig megvan a kellő védettsége, akkor örüljön. Ennek ismeretében én azért kíváncsi lennék, mennyi az annyi? Mármint mennyi a teljes védettséggel rendelkező honfitárs. Az biztos, hogy a hírekből azt hallani, hogy sokan a második (nem az első!) oltás után is elkapják a vírust, és még az is elképzelhető, hogy sajnos bele is halnak.

Tehát lehet itt nyomni a csengőt, hogy milyen fasza gyerekek vagyunk, és nyomják is, mint az állat. Figyelem, itt az új varázsszó Rogánéktól: „oltásbajnokok vagyunk”. Akkor is, ha nem. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy aki az első 50 méter után vezet, vagyis elsőnek fordul a medencében a 400 méteres vegyesúszás soros futamában, az megnyerte a versenyt. Csak sajnálatos módon ez nem így működik. Mint ahogy az sem, hogy a mérkőzés addig tart, ameddig meg nem nyerjük. Ez lehet, hogy kurva jól hangzik, csak a valóság teljesen más. Orbán azt hiszi, majd megállítja a Földet a forgásában, és ha az éjszaka közepén valaki felnéz az égre, már biztos kevesebb csillagot lát, mert ezek lehazudtak onnan jó párat, de akkor is.

Van, ami itt a „szívcsakramedencében” jól működik, és szinte napi rutin, sőt ez a megszokott. Mármint főleg az, hogy hazudnak éjjel-nappal, és ezzel minden el van intézve, ennek ellenére a valóságot ne hagyjuk már figyelmen kívül. Tudom, megnyugtató hallani a megannyi ömlengést és a melldöngetést, hogy itt milyen példás és tökéletes minden, és mindig csak máshol vannak nagy problémák, de ki kell ábrándítsak mindenkit: ez sajnos nem igaz. Ez egy orbitális nagy hazugság. Mondhatnám: ez a klasszikus orbáni nagy hazugság. Münchausen báró és Pinokkió együtt sem tolta ennyire fullba a kretént, mint ez az ember. Miközben ordító tény, hogy hetek óta világrekorderek vagyunk a lakosságarányos halálozásban, de ezzel ne foglakozzon már a minden lében kanál sajtó, nemdebár?

Apropó, hova tűntek a kék plakátok, amiken a Minden élet számít duma virított? Most akkor milyen mértékegységben kell mérni a balfaszkodást? Akkor most megint Gyurcsány meg a moslékkoalíció szurkol a halálnak? Gyorsan őrölnek Rogán Toni Montana malmai, aki a Telex minapi videója szerint immár mesterfokon játssza a bujkáló minisztert, és akiről csak jót tudnak mondani a kollegái, meg a közvetlen fideszes udvartartás. Ez egy áldott jó ember, és annyi a munkája, hogy vér folyik a homlokán izzadság helyett, ha ő nem lenne, nem is tudják, mi lenne a kormánnyal. Borzasztó. A szomszédja szerint – aki szintén nem látta még soha – télen legalább felsózzák az utcát, nehogy seggre essen a miniszter úr. Azon meg senki nem csodálkozik, hogy nem ad interjút egy ekkora ember, és az is tök rendben van, hogy nem válaszol holmi ellenzéki újságírók kérdéseire, mert csak. Szerencsétlen Tóni Montana azt sem tudja, mi az a Telex, bár bocsánatot követelni a portáltól, azt tud. Meg van olyan is, amikor amnéziába esik, és nem emlékszik arra, hogy repkedett-e helikopteren, vagy sem, hogy ő volt az, vagy valaki más? Igen, egy ilyen ember irányítja a kormányzati propagandaközpontot, és vakítja a parasztot. Ha lenne neki egy olyan műszere, mint a Men in Black című filmben a főszereplőknek, akkor itt naponta villantanának a szemünkbe vele. Nehogy már a szemednek higgy, nekünk higgy, keményen dolgozó!

Gusztustalan, oltásellenes sorosista baloldal! Bármit megtesznek, hogy lejárassák, gáncsolják, basztassák a vírussal, az inflációval, Brüsszellel, Sorossal, Gyurcsánnyal harcoló szegény kormánypárti katonákat. Van azoknak éppen elég bajuk, nem kell még a sok arrogáns és tolakodó riporter, főleg az a fajta, amelyik kérdésekkel provokál is. Kussoljon mindenki, mert most nem érnek rá holmi ellenzéki vagy független sajtómunkással foglalatoskodni. Menjen inkább mindenki dolgára, van mit csinálni nem? Nulla tájékoztatás, nulla információ, ami van, az inkább dezinformáció, egy jogállamnak nevezett mintademokráciában. Csak nehogy valami kiderüljön, csak nehogy úgy tűnjön, hogy valami nem frankó. Mert ezek nem hibázhatnak, ezek nem tévedhetnek, ezek csak tökéletesek lehetnek. Igaz, hogy nem, de a látszatot ha törik, ha szakad fenn kell tartani, mert ha véletlenül elég sok ember számára kiderülne, hogy folyamatosan elbasznak, ellopnak, és elhazudnak mindent, akkor a rajongótáborban egy világ dőlne össze, és azt a választások előtt egy évvel, nagy luxus lenne ország-világ előtt beismerni. Az túl emberi lenne.

Pedig ezek is csak emberek. Vagy mégsem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.